Rolling Stone

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rolling Stone
Rolling Stone 2019.svg
LandUSA
Grunnlagt1967
UtgiverJann Wenner
Redaktør(er)Jann Wenner
Språkengelsk
Opplag1 468 263 (2014)
HovedkvarterQuevedo
ISSN0035-791X
Nettstedhttps://www.rollingstone.com/

Rolling Stone er et amerikansk magasin dedikert til musikk og populærkultur. Det ble grunnlagt i San Francisco i 1967. Til å begynne med ble bladet identifisert med hippie-bevegelsen, men distanserte seg fra andre undergrunnsmagasiner ved å omfavne mer tradisjonelle journalistiske standarder og unngå radikale, politiske ideer. Da Rolling Stone satset på å dekke politikk på begynnelsen av 1970-tallet, var det gjennom den unike gonzojournalistikken til Hunter S. Thompson.

På begynnelsen av 1980-tallet flyttet magasinet til New York for å komme nærmere reklamebransjen, og ble på samme tidspunkt mer renhåret (bl.a. ved å narkotikateste sine ansatte). Mange[hvem?] mener at Rolling Stone mistet sjelen sin, og ble et annet blad ved denne overgangen.

Bladet gjennomgikk imidlertid en ansiktsløfting på begynnelsen av 2000-tallet, etter at salgstallene hadde sunket på grunn av konkurranse fra manneblader som Maxim og FHM. Bladet satser nå på å nå et yngre publikum ved å fokusere på unge og pene stjerner.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]