Liste over kristeligdemokratiske partier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over Kristendemokratiske partier.

Land Partinavn oversatt til norsk Egentlig partinavn
Albania Albania Kristendemokratiske partiet i Albania Partia Demokristiane e Shqipërisë
USA Amerikas forente stater Kristendemokratisk organisasjon i Amerika Christian Democrat Organization of America
Australia Australia
Belgia Belgia
Bolivia Bolivia Kristendemokratiske partiet i Bolivia Partido Democrata Cristiano
Canada Canada Kristendemokratiske partiet i Quebec Parti démocratie chrétienne du Québec
Chile Chile Kristendemokratiske parti Partido Democrata Cristiano
Cuba Cuba
Danmark Danmark Kristendemokraterne
El Salvador El Salvador Kristendemokratiske partiet i El Salvador Partido Demócrata Cristiano de El Salvador
Filippinene Filippinene Lakas-Kristne Muslim Demokrater Lakas-Christian Muslim Democrats
Finland Finland Kristendemokraterne i Finland Suomen Kristillisdemokraatit
Frankrike Frankrike Unionen for en folkebevegelse Union pour un mouvement populaire
Færøyene Færøyene Senterpartiet Miðflokkurin
Gibraltar Gibraltar New Gibraltar Democracy
Haiti Haiti Kristendemokratiske partiet i Haiti
Honduras Honduras Kristendemokratiske partiet i Honduras Partido Demócrata Cristiano de Honduras
Irland Irland Den irske familie Fine Gael
Italia Italia Frihetens hus (Senter-høyre koalisjon med 3 Kristendemokratiske partier og andre)

Unionen(Senter-venstre koalisjon med to kristendemokratiske partier og andre)

Casa delle Libertà

L'Unione

Libanon Libanon Kristendemokratiske partiet i Libanon
Luxembourg Luxembourg Kristensosiale folkeparti Luxembourgsk: Chrëschtlech Sozial Vollekspartei

Tysk: Christlich Soziale Volkspartei
Fransk: Parti populaire chrétien social

Mexico Mexico Nasjonalt handlingsparti Partido Acción Nacional
Moldova Moldova Kristendemokratiske folkepartiet Partidul Popular Creştin Democrat
Nederland Nederland
Norge Norge Kristelig Folkeparti
Panama Panama Kristendemokratiske partiet i Panama
Papua Ny-Guinea Papua Ny-Guinea Kristendemokratiske partiet i Papua Ny Guinea
Polen Polen
Portugal Portugal Demokratiske og sosiale senterparti/Folkepartiet Centro Democrático e Social/Partido Popular
Romania Romania Kristendemokratiske folkeparti Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat
Samoa Samoa Kristendemokratiske partiet Christian Democratic Party
San Marino San Marino Sammarinske Kristendemokratiske parti Partito Democratico Cristiano Sammarinese
Serbia Serbia Kristendemokratiske partiet i Serbia Демохришћанска Странка Србије eller Demohrišćanska Stranka Srbije
Slovakia Slovakia
Slovenia Slovenia Nye Slovenia – Kristelig folkeparti Nova Slovenija – Krščanska ljudska stranka
Sør-Afrika Sør-Afrika
Sverige Sverige Kristendemokratene Kristdemokraterna
Sveits Sveits
Tsjekkia Tsjekkia Kristne og demokratiske union – Tsekkoslovakiske folkeparti
Tyskland Tyskland
Ukraina Ukraina Kristendemokratiske union Християнсько-демократичний союз
Ungarn Ungarn




Storbritannia Storbritannia
Østerrike Østerrike Østerrikes folkeparti Österreichische Volkspartei
Europa Det europeiske folkepartiet
Internasjonalt Senter Demokratisk Internasjonal Centrist Democrat International