Shirley MacLaine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Shirley MacLaine
Shirley MacLaine - 1960jpg.jpg
Promobilde for filmen Ungkarsleiligheten (1960).
Født Shirley MacLean Beaty
24. april 1934 (81 år)
Richmond, Virginia, USA
Ektefelle Steve Parker (1954–1982) «Mal:Start-date–end+1: (1983)»"Ekteskap: Steve Parker to Shirley MacLaine" Location:Mal:Placename/adr (linkback://no.wikipedia.org/wiki/Shirley_MacLaine)
Barn Sachi Parker
Yrke Skuespiller, sanger, danser, forfatter, aktivist
Statsborger i USA
Utmerkelse ridder av Æreslegionen, Oscar for beste kvinnelige hovedrolle, Primetime Emmy Award
Aktive år 1953–d.d.
Nettsted www.shirleymaclaine.com
IMDb IMDb

Shirley MacLaine (født Shirley MacLean Beaty 24. april 1934 i Richmond i Virginia) er en amerikansk skuespiller, sanger, danser, forfatter og aktivist.

Hun fikk Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i Tid for ømhet, 1983, og har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Hun er søster av skuespilleren Warren Beatty.

I 1960-årene var hun politisk aktivist, og i 1970-årene begynte hun å interessere seg for new agetema. Gjennom lesning av Edgar Cayces bøker ble hun interessert i reinkarnasjon, og under en reise i Andesfjellene introduseres hun for tema som UFOer og ekstraterrestiale. I boken Ut på en gyngende gren (1983) skriver hun om «et stort spekter av New Age-temaer fra reinkarnasjon til UFO-er. Boken ble til tv-serie, og gjorde New Age kjent for et større publikum.».[1]

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Et utdrag fra Ut på en gyngende gren inngår i denne antologien.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo-en.svg
Engelsk Wikiquote har en samling sitater relatert til:
skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.