Forhekset

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Forhekset
orig. Bewitched
Generell informasjon
SjangerRomantisk komedie / Eventyr
Utgivelsesår2005
Prod.landAmerikansk
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiNora Ephron
ProdusentLucy Fisher
Penny Marshall
Douglas Wick
ManusforfatterDelia Ephron
Nora Ephron
Basert påBewitched 
av Sol Saks
MusikkGeorge Fenton
Foran kamera
MedvirkendeNicole Kidman
Will Ferrell
Shirley MacLaine
Michael Caine
Kristin Chenoweth
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Forhekset (originaltittel: Bewitched) er en amerikansk romantisk eventyrkomedie fra 2005 produsert av Columbia Pictures. Den er inspirert av den klassiske TV-serien Bewitched. Filmen handler Isabel Bigelow, en ekte heks, som har flyttet til en normal forstad og lovet seg selv aldri å bruke magi igjen. TV-produsenten Jack Wyatt er på jakt etter en helt vanlig kvinne som passer til hovedrollen av en nyinnspilling av TV-serien Bewitched, og finner Bigelow. Hovedrollene spilles av Will Ferrell og Nicole Kidman.

Handling[rediger | rediger kilde]

Jack Wyatt er en narsissistisk skuespiller som blir oppfordret til å spille rollen som «Darrin Stephens» i en ny-innspilling av TV-serien Bewitched fra 1960-tallet. Isabel Bigelow er en ekte heks som bestemmer seg for at hun ønsker å være normal, og flytter til Los Angeles for å starte et nytt liv. Hun blir snart venn med sin nye nabo Maria. Samantha går til en bokhandel for å lære hvordan hun får jobb, etter å ha sett en reklame for Ed McMahon på TV. Jack Wyatt er tilfeldigvis i samme bokhandel, etter å ha deltatt på noen mislykkede auditioner. Jack oppdager Isabel, og overtaler henne til å prøvespille til rollen som heksen Samantha.

Samtidig som Isabel forsøker å finne seg til rette i sitt nye liv, fortsetter Isabels påtrengende far Nigel å dukke opp for å overbevise henne om å reise hjem - til tross for flere avvisninger fra Isabel. Etter at Isabel imponerer TV-seriens produsenter og manus-forfattere, overbeviser Jack endelig Isabel om å bli med i TV-serien. Med i TV-serien er også den legendariske skuespillerinnen Iris Smythson, i rollen som Endora. Men etter en vellykket innspilling overhører Isabel tilfeldigvis en samtale mellom Jack har og agenten Ritchie. De snakker om hvordan de narret Isabel til å være med uten replikker. Rasende stormer Isabel av gårde sammen med Maria, og den nye venninnen Nina.

Isabel bestemmer seg for at hun bare har tre valg: slutte i hele TV-serien, ta konflikten med Jack, eller bare leve med det. I stedet besøker Isabels tante Clara, som hjelper Isabel med å fortrylle Jack for å få ham til å bli forelsket i henne. Samtidig blir Nigel introdusert for Iris, og blir forelsket i henne. Dette fungerer og Jack insisterer på en rekke manus-endringer for å gi Isabel litt dialog og vitser. Jacks hengivenhet for Isabel vokser, og han ber henne ut på stevnemøte. Romantikken deres blomstrer. Men en dag kommer Jacks tidligere kone Sheila, fast bestemt på å få Jack tilbake. Isabel oppdager dette, og trollbinder henne. Dette får Sheila til å signere skilsmisse-papirene, og får henne til å bestemme seg for å flytte til Island.

Jack, begeistret, kunngjør at han ønsker å arrangere en fest hjemme hos ham for å feire skilsmissen. Nigel deltar på festen sammen med Iris. Men når Nigel begynner å flørte med flere yngre gjester, avslører Iris at hun også er en heks og fortryller de andre kvinnene der. Når Isabel bestemmer seg for å fortelle Jack at hun er en heks. Dette forårsaker problemer mellom dem, og Isabel bestemmer seg for å reise hjem siden hun ikke lenger ønsker å fortsette med TV-serien. Jack, som deltar på Conan O'Brien Show, får besøk av sin onkel Arthur som forsøker å overbevise Jack om ikke å la Isabel forlate TV-serien.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Cameo-opptredener[rediger | rediger kilde]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Den 26. Razzie-utdelingen[rediger | rediger kilde]

  • Vunnet: Verste par på skjermen (Will Ferrell & Nicole Kidman)
  • Nominert: Verste gjenskapelse eller oppfølger
  • Nominert: Verste manus
  • Nominert: Verste skuespiller (Will Ferrell)
  • Nominert: Verste regissør (Nora Ephron)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]