Kunstnere og modeller

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kunstnere og modeller
orig. Artists and Models
Generell informasjon
Utgivelsesår1955
Prod.landUSA
Lengde102 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiFrank Tashlin
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Kunstnere og modeller[1] (orig. Artists and Models) er en amerikansk musikal-komedie fra 1955 med Jerry Lewis og Dean Martin i hovedrollene. Filmen ble regissert av Frank Tashlin.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rick Todd er en maler, og populær blant kvinnene. Hans klønete unge kamerat, Eugene Fullstack, er en ung, aspirerende barnebok-forfatter som har en lidenskap for tegneserier - spesielt de til den mystiske og sexy «Bat Lady»

Hver natt opplever Eugene forferdelige mareritt inspirert av de ultra-voldelige tegneseriene, som han beskriver høyt i søvne. De handler om den bisarre fuglelignende superhelten Vincent the Vulture som ifølge Eugenes nattlige bablinger er forsvareren av sannhet og frihet, og et medlem av Audubon Society. Denne karakteren skal være halvt gutt, halvt menneske, og halvt fugl med fjær som vokser ut av hver pore. Han går under navnet Vulture-mannen, eller «The Vulture»

En nabo i leilighetsbygget deres, Abigail Parker, er en profesjonell kunstner som arbeider for et tegneserie-selskap i New York som heter Murdock Publishing - og er skaperen av «Bat Lady». Hun deler leilighet sammen med Bessie Sparrowbush, som er sekretær for tegneserie-utgiveren Mr. Murdock. Abigail blir frustrert på jobben, på grunn av de stadig mer skumle og blodtørstige historiene den pengehungrige Murdock krever. Samtidig får Rick jobb i selskapet, etter å ha pitchet eventyrene rundt Vincent the Vulture fra Eugenes drømmer. Rick oppnår suksess i sin nye jobb. Men etter å ha fått romantiske følelser for Abigail, forsøker han å holde arbeidet sitt hemmelig for både henne og Eugene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata