Sportsklubben Djerv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra SK Djerv)
Hopp til navigering Hopp til søk
Djerv
Sportsklubben Djerv
Stiftet18. mai 1913
LederRoald Rosenlund
Nettsidehttp://skdjerv.no/
Idrettsgren(er)FotballRediger på Wikidata
HjemmebaneMøhlenpris idrettsplass
Liga4. divisjon, avd 2 (2011)
LandNorge
Administrasjon
Daglig lederThomas Ulvøy
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Sportsklubben Djerv (stiftet 18. mai 1913) er en idrettsforening fra Møhlenpris i Bergen. Klubben ble opprettet av lokale møhlenprisgutter i 1913, og har siden holdt til på Møhlenpris idrettsplass («Møllaren» på folkemunne, opprinnelig kalt «Møhlenpris lekeplass»). I dag består anlegget av topp moderne kunstgressbane og idrettshall for inneidrettene.

Klubbens fokus er fotball, men har gjennom hele sin historie også engasjert seg i andre idretter. I 2006 er klubben engasjert i fotball, innebandy, badminton, kurvball og turn.

Klubben markerte seg tidlig i bergensfotballen og var utfordrer til Brann før andre verdenskrig. Etter dette har klubben ikke hevdet seg på seniornivå, men har hevdet seg godt, spesielt i aldersbestemte klasser. Juniorene ble kretsmestre i Hordaland så sent som i 1998. Og i 2006 ble Herrer Senior seriemester.

Den hadde også en turbulent periode i toppen av norsk ishockey i årene rund 1980, med flere seriemesterskap. Laget ble slått sammen med Bergen Ishockeyklubb til Bergen/Djerv og gikk senere konkurs.

I den aller første sesong med landsomfattende seriemesterskap i 1937/38, vant Sportsklubben Djerv sin lokale avdeling uten poengtap og nådde så langt som til semifinale. Kvartfinalen mot Viking ble spilt over to kamper og ble avgjort på myntkast etter 6-6 sammenlagt. I semifinalen ble det hjemmetap for Lyn med 2-3. Uoffisielt kan man utnevne Djerv til den første bronsemedaljør i norsk seriefotball, sammen med Kristiansund Fotballklubb. Disse tapte sin semifinale mot Fredrikstad, som senere vant finalen mot Lyn. Til tross for flere iherdige forsøk, klarte aldri klubben å nå lenger enn 3. runde i cupen.

Av klubbens mest kjente spillere kan senere Brann-kaptein Egil Austbø nevnes.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]