Liste over politiske rådgivere i Erna Solbergs regjering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over politiske rådgivere i Erna Solbergs regjering er en oversikt over politiske rådgivere som har blitt utnevnt av Statsministerens kontor[1] for Erna Solbergs regjering.

I motsetning til statssekretærene, som er knyttet til det enkelte departement, er stillingen som politisk rådgiver knyttet til den enkelte statsråd/minister. De følger ministeren, selv om han eller hun skifter departement.

For statsminister Erna Solberg
Navn Parti Fra Til
Rolf Erik Tveten
(1987–)
H 16. oktober 2013 1. juni 2015
Hans Christian Hansson
(1981–)
H 19. juni 2015 12. mai 2017
Odd Hoen-Sevje
(1980–)
H 12. mai 2017 12. januar 2019
Peder Weidemann Egseth H 14. januar 2019 Nåværende stilling
For utenriksminister Børge Brende
Navn Parti Fra Til
Ingrid Skjøtskift
(1964–)
H 16. oktober 2013 16. oktober 2015
Peder Weidemann Egseth
(1987–)
H 16. oktober 2015 1. september 2016
Bård Ludvig Thorheim
(1976–)
H 1. september 2016 20. oktober 2017
For utenriksminister/statsråd Ine Marie Eriksen Søreide
Navn Parti Fra Til
Audun Halvorsen
(1978–)
H 16. oktober 2013 22. september 2017
Marte Line Ziolkowski
(198?–)
H 22. september 2017 20. oktober 2017
Bård Ludvig Thorheim
(1976–)
H 20. oktober 2017 Nåværende stilling
For statsråd Robert Eriksson
Navn Parti Fra Til
Ulrikke Holmøy
(1987–)
FrP 11. november 2013 18. november 2015
Julia Sanna Maria
Brännström Nordtug
(1991–)
FrP 18. november 2015 16. desember 2015
For statsråd Anniken Hauglie
Navn Parti Fra Til
Morten Bakke
(1973–)
H 16. desember 2015 20. desember 2016
Julie Midtgarden Remen-
(1984–)
H 20. desember 2016
2. april 2018 (permisjon til 28. desember 2018)
Fredrik Tronhuus
(1991–)
(vikar for Remen)[2]
H 1. mars 2018 28. desember 2018
For statsråd Solveig Horne
Navn Parti Fra Til
Ronny Røste
(1966–)
FrP 16. oktober 2013 20. januar 2017
Atle Simonsen
(1988–)
FrP 16. januar 2017 1. oktober 2017
Karine Skaret
(1991–)
FrP 23. november 2017 17. januar 2018[3]
For statsråd Linda Hofstad Helleland
Navn Parti Fra Til
Kjersti Aastad
(1980–)
H 16. desember 2015[4] 8. januar 2016[4]
Maria Kristine Göthner
(1990–)
H 8. januar 2016 20. oktober 2018
Maren Aasan
(1995–)
H 20. oktober 2017 Nåværende stilling
For statsråd Siv Jensen
Navn Parti Fra Til
Petter Kvinge Tvedt
(1985–)
FrP 16. oktober 2013 21. mars 2016
Julia Sanna Maria
Brännström Nordtug[5]
(1991–)
FrP 17. juni 2016 18. mars 2018
(permisjon til 6. januar 2019)
Petter Erik Kaland Melsom
(1992–)
(vikar for Nordtug)[5]
Frp 26. februar 2018 6. januar 2019
For statsråd Frank Bakke-Jensen
Navn Parti Fra Til
Benedicte Staalesen Nilsen
(1983–)
H 20. desember 2016 19. mars 2017
Ragnhild Berg Nilsen
(1995–)
H 20. desember 2016 24. april 2017
Marte Ziolkowski
(198?–)
H 20. oktober 2017 Nåværende stilling
For statsråd Bent Høie
Navn Parti Fra Til
Fredrik Gierløff
(1984–)
H 16. oktober 2013[6] 2. mai 2016[6]
Atle Simonsen
(1988–)
FrP 2. mai 2016 16. januar 2017
Mathilde Tybring-Gjedde
(1992–)
H 3. januar 2017 1. oktober 2017
Saliba Andreas Korkunc
(1987–)
H 23. oktober 2017 Nåværende stilling
For statsråd Åse Michaelsen
Navn Parti Fra Til
Karine Skaret
(1991–)
FrP 17. januar 2018[3] 20. juni 2018[7]
Maria Alseth
(1995–)
FrP 20. juni 2018[7]
For statsråd Anders Anundsen
Navn Parti Fra Til
André R. Kolve
(1978–)
FrP 16. oktober 2013 16. desember 2015
Anette Carnarius Elseth
(1973–)
FrP 29. januar 2016 20. desember 2016
For statsråd Per-Willy Amundsen
Navn Parti Fra Til
Arne-Petter Lorentzen
(1987–)
FrP 1. mars 2017 17. januar 2018[3]
For statsråd Sylvi Listhaug
Navn Parti Fra Til
Lars Joakim Hanssen
(1975–)
FrP 30. oktober 2013 29. januar 2016
Espen Teigen
(1992–)
FrP 5. februar 2016 20. mars 2018[8]
For statsråd Tor Mikkel Wara
Navn Parti Fra Til
Christoffer Pederssen
(1995–)
FrP 23. april 2018 [9]


For statsråd Jan Tore Sanner
Navn Parti Fra Til
Rikke Sjøberg
(1985–)
H 16. oktober 2013 19. februar 2018
Iris Aunvik Tveten
(1990–)
H 29. juni 2015 12. februar 2016
Maria Kristine Göthner
(1990–)
H 20. oktober 2017 Nåværende stilling
For statsråd Monica Mæland
Navn Parti Fra Til
Morten Storebø
(1983–)
H 16. oktober 2013 21. september 2015
Camilla Strandskog (H)
(1984–)
H 21. september 2015 Nåværende stilling
Kristoffer Aardal Hanssen
(1989–)
H 19. november 2018[10]
For statsråd Thorhild Widvey
Navn Parti Fra Til
Catharina Munthe
(1977–)
H 16. oktober 2013 7. oktober 2014
Kjersti Aastad
(1980–)
H 7. oktober 2014[4] 16. desember 2015[4]
For statsråd Trine Skei Grande
Navn Parti Fra Til
Lars Øye Brandsås

(1998–)

V 24. januar 2020[11] Nåværende stilling
Mona Melanie Lindseth
(19–)
V 17. januar 2018[3] 24. januar 2020[11]
Frida Blomgren
(1971–)
V 17. januar 2018[3] 16. februar 2018
For statsråd Torbjørn Røe Isaksen
Navn Parti Fra Til
Magnus Thue
(1980–)
H 16. oktober 2013 12. august 2016
Hannah Atić
(1991–)
H 1. august 2016 Nåværende stilling
For statsråd Henrik Asheim
Navn Parti Fra Til
Syver Hanken
(1995–)
H 16. oktober 2017 27. november 2017
For statsråd Iselin Nybø
Navn Parti Fra Til
Britt Giske Andersen

(1966–)

V 24. januar 2020[11] Nåværende stilling
Kjartan Almenning
(1979–)
V 17. januar 2018[3] 24. januar 2020[11]
For statsråd Ola Elvestuen
Navn Parti Fra Til
Marit Kristine Vea
(1985–)
V 9. september 2019 24. januar 2020[11]
Astrid Knutsen Hårstad
(1984–)
V 14. august 2018[12] 9. september 2019
Marit Kristine Vea
(1985–)
V 17. januar 2018[3] 14. august 2018

(fødselspermisjon)

For statsråd Sveinung Rotevatn
Navn Parti Fra Til
Even Aronsen

(1995–)

V 24. januar 2020[11] Nåværende stilling
For statsråd Abid Raja
Navn Parti Fra Til
Emma Lind

(1979–)

V 24. januar 2020[11] Nåværende stilling
For statsråd Jon Georg Dale
Navn Parti Fra Til
Julia Sanna Maria
Brännström Nordtug
(1991–)
FrP 16. desember 2015 17. juni 2016
Tobias Brännström
(1993–)
FrP 20. juni 2016 4. juli 2016
Margrete Dysjaland
(1980–)
FrP 29. august 2016 1. juni 2018[13]
Karine Skaret 1)
(1991–)
FrP 20. juni 2018[7]
1) Fulgte Jon Georg Dale ved hans overgang fra landbruksdepartementet til samferdselsdepartementet den 31.08.18
For statsråd Tine Sundtoft
Navn Parti Fra Til
Jens Frølich Holte
(1985–)
H 16. oktober 2013 16. desember 2015
For statsråd Tord Lien
Navn Parti Fra Til
Elnar Remi Holmen
(1985–)
FrP 4. november 2013 20. desember 2016
For statsråd Vidar Helgesen
Navn Parti Fra Til
Benedicte Staalesen Nilsen
(1983–)
H 16. oktober 2013 16. desember 2015
Jens Frølich Holte
(1985–)
H 16. desember 2015 28. april 2017
Thor Arne Englund
(1981–)
H 20. oktober 2017 17. januar 2018[3]
For statsråd Marit Berger Røsland
Navn Parti Fra Til
Hedvig Heyerdahl Moser
(1994–)
H 20. oktober 2017 17. januar 2018[3]
For statsråd Elisabeth Aspaker
Navn Parti Fra Til
Victoria Braathen
(1983–)
H 16. oktober 2013 18. august 2014
Kathrine Pernille Olsen
(1981–)
H 18. august 2014 16. desember 2015
Ida Malthe-Sørenssen
(1981–)
H 18. august 2014 12. januar 2015
Ragnhild Berg Nilsenn
(1995–)
H 27. mai 2016 20. desember 2016
Benedicte Staalesen Nilsen
(1983–)
H 16. desember 2015 20. desember 2016
For statsråd Per Sandberg
Navn Parti Fra Til
Roy Angelvik
(1975–)
FrP 16. desember 2015[14] 27. mai 2016[14]
Greta Johanne Solfall
(1959–)
FrP 27. mai 2016 30. januar 2017
Veronica Pedersen Åsheim
(1990–)
FrP 30. januar 2017 30. oktober 2017
Britt Dalsbotten
(1981–)
FrP 30. oktober 2017 13. august 2018
For statsråd Harald Tom Nesvik
Navn Parti Fra Til
Britt Dalsbotten
(1981–)
FrP 13. august 2018 Nåværende stilling
For statsråd Ketil Solvik-Olsen
Navn Parti Fra Til
Reynir Jóhannesson
(1985–)
FrP 16. oktober 2013 5. juni 2015
Sara Økland
(1994–)
FrP 10. juni 2015 18. november 2015
Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
(1987–)
FrP 18. november 2015 20. desember 2016
Rikard Gaarder Knutsen
(1994–)
FrP 20. desember 2016 31. august 2018
For statsråd Bård Hoksrud
Navn Parti Fra Til
Rikard Gaarder Knutsen
(1994–)
FrP 31. august 2018[15]
For statsråd Terje Søviknes
Navn Parti Fra Til
Elnar Remi Holmen
(1985–)
FrP 20. desember 2016 21. juni 2017
Christian E. Haugen
(1990–)
FrP 21. juni 2017 31. august 2018
For statsråd Ingvil Smines Tybring-Gjedde
Navn Parti Fra Til
Kristine Lie
(1985–)
FrP 22. januar 2019 19. februar 2019
Kristian Wilsgård
(1990–)
FrP 22. februar 2019 20. november 2019
Christian E. Haugen
(1990–)
FrP 20. november 2019 24. januar 2020
For statsråd Kjell-Børge Freiberg
Navn Parti Fra Til
Christian E. Haugen
(1990–)
FrP 31. august 2018[15] 10. oktober 2018[16]
Bjørn Siem Knudsen
(1990–)
FrP 10. oktober 2018[16]
For statsråd Jøran Kallmyr
Navn Parti Fra Til
Christoffer Pedersen
(1985–)
FrP 29. mars 2019 24. januar 2020
For statsråd Nikolai Astrup
Navn Parti Fra Til
Jenny Clemet von Tetzschner
(1991–)
H 17. januar 2018[3] Nåværende stilling

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Store norske leksikon (besøkt: 17. jan. 2018): Politisk rådgiver
  2. ^ Endringer blant de politiske rådgiverne, regjeringen.no, pressemelding Nr: 22/18, 27. februar 2018
  3. ^ a b c d e f g h i j Pressemelding: Endringer blant de politiske rådgiverne. (17.01.2018)[1]
  4. ^ a b c d Kjersti Aastad (H), regjeringen.no
  5. ^ a b Endringer blant de politiske rådgiverne, pressemelding nr 17/18, 12. januar 2018
  6. ^ a b Fredrik Wang Gierløff (H), regjeringen.no
  7. ^ a b c Endring blant de politiske rådgiverne, pressemelding nr 55/18, 13. juni 2018
  8. ^ Endring blant de politiske rådgiverne, Statsministerens kontor, Pressemelding 33/18, 20. mars 2018
  9. ^ Endring blant de politiske rådgiverne, Pressemelding Nr: 41/18, 23. april 2018
  10. ^ Kristoffer Aardal Hanssen (H), regjeringen.no
  11. ^ a b c d e f g «Kunnskap, klima, næring og kultur: Venstre i den blågrønne regjeringen». Venstre. 24. januar 2020. Besøkt 31. januar 2020. 
  12. ^ Ny politisk rådgiver i Klima- og miljødepartementet, 10. august 2018
  13. ^ Endring blant dei politiske rådgivarane, pressemelding nr. 50/2018, 2. juni 2018
  14. ^ a b Roy Angelvik (Frp), regjeringen.no
  15. ^ a b Endringer blant de politiske rådgiverne, pressemelding nr. 80/18, 31.08.2018
  16. ^ a b Endringer blant de politiske rådgiverne, regjeringen.no, 9. oktober 2018