Kjartan Almenning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjartan Almenning
FødtGloppen i Sogn og Fjordane
BeskjeftigelsePolitiker
UtdannelseStatsviter
NasjonalitetNorge
Nettstedwww.venstre.no

Kjartan Almenning (født 25. juli 1979 i Volda) er en norsk politiker for Venstre. Fra 17. januar 2018 til 24. januar 2020 var han politisk rådgiver for forskning- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø i Kunnskapsdepartementet.[1] Almenning har vært politisk rådgiver for Nybø i Stortingets kirke- utdannings- og forskningskomité (2015-2017), for Trine Skei Grande og Terje Breivik i familie- og kulturkomiteen (2015-2018) og for Ketil Kjenseth i kommunal- og forvaltningskomiteen (2017-2018). Før dette var Almenning organisasjonssjef i Venstres hovedorganisasjon. Han har også jobbet i en rekke organisasjoner i frivillig sektor, og var blant annet med på å starte Frivillighet Norge.

Almenning har vært gruppeleder for Venstres gruppe i Bydel St. Hanshaugen i Oslo mellom 2015 og 2018, hvor han fikk på plass en flertallskonstellasjon mellom Høyre, Venstre og Miljøpartiet De Grønne som det første flertallssamarbeidet mellom disse partiene i Oslo.

Almenning er erklært tilhenger av norsk EU-medlemskap og en uttalt føderalist. Han har vært aktiv i Europabevegelsen og har ledet verdensføderalistene i Norge gjennom organisasjonen Én Verden. Han har deltatt i World Federalist Movement - Institute for Global Policy siden 2002 og har sittet i organisasjonens sentralstyre siden 2012.

Almenning tok sin utdanning i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo etter videregående ved Firda vidaregåande skule og et år som frivillig i Elevorganisasjonen i Norge. Han var utvekslingsstudent i Buffalo i New York.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Statsministerens kontor (17. januar 2018). «Endringer blant de politiske rådgiverne». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 17. januar 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]