Liste over statssekretærer i Erna Solbergs regjering

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over statssekretærer i Erna Solbergs regjering er en oversikt over statssekretærer i Erna Solbergs regjering. Statssekretærer blir utnevnt av Kongen i statsråd,[1] mens politiske rådgivere ansettes av Statsministerens kontor.

Mens de politiske rådgiverne er knyttet til den enkelte statsråd/minister, og følger ministeren selv om han eller hun skifter departement, er statssekretæren knyttet til det enkelte departement.

Ordningen med statssekretærer ble innført i 1947. Stillingen er rangert som nummer to i departementet, kun med statsråden over seg. Dette gjør statssekretæren sammenlignbar med en viseminister i andre land, selv om norske statssekretærer ikke møter i statsrådet eller på andre måter overtar statsrådens offisielle plikter når denne ikke er tilgjengelig.

Statssekretærer[rediger | rediger kilde]

Statsministerens kontor[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsminister Erna Solberg (H)

Navn Parti Fra Til Merknad
Lars Øy
(1973–)
H 16. oktober 2013[2]
Ingvild Næss Stub
(1978–)
H 19. juni 2015[3]
Anne Nafstad Lyftingsmo
(1968–)
Anne Nafstad Lyftingsmo på Sentralbanksjefens årstale 2018 (191313).jpg H 1. juli 2016[4] Statsrådsekretær og regjeringsråd
Sunniva Ihle Steinstad
(1983–)
H 21. april 2017[5]
Rune Alstadsæter
(1974–)
H 11. desember 2017[6]
Audun Rødningsby
(1979–)
Audun Rødningsby.jpg V 17. januar 2018[7]
Hans Olav Syversen
(1966–)
Hans O. Syversen.JPG KrF 22. januar 2019[8]
Oluf Ulseth
(1966–)
Frp 22. januar 2019[8]
Lars Joakim Hanssen
(1975–)
Frp 3. mai 2019[9]
Fredrik Färber
(1979–)
Fredrik Färber - Norges Bank Årstale (175013).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 17. oktober 2014[10] Ble statssekretær i FIN
Tore Vamraak
(1980–)
Tore Vamraak på sentralbanksjefens årstale 2017 Norges Bank (192329).jpg H 16. oktober 2013[2] 19. juni 2015[3] Ble statssekretær i FIN
Laila Bokhari
(1974–)
Laila Bokhari at the Roundtable event on Women in Syria - 2017 (33059022753) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 17. juni 2016[11] Ble statssekretær i UD
Julie Brodtkorb
(1974–)
Julie Brodtkorb (191822).jpg H 16. oktober 2013[2] 21. april 2017[5] Avskjed i nåde
Sigbjørn Aanes
(1981–)
En spinndoktors bekjennelser - NMD 2018 (41011526865) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 11. desember 2017[6] Avskjed i nåde
Himanshu Gulati
(1988–)
Himanshu Gulati 2012 (crop).jpg FrP 17. oktober 2014[10] 30. september 2017[12] Ble statssekretær i KD
Marit Berger Røsland
(1978–)
Marit Berger Røsland.jpg H 17. oktober 2014[10] 16. desember 2015[13] Ble statssekretær i JD
Elsbeth Tronstad
(1956–)
Elsbeth Tronstad.jpg H 19. juni 2015[3] 16. desember 2015[14] Ble stattssekretær i UD
Torkild Haukaas
(1980–)
H 19. juni 2015[15] 13. oktober 2017[16] Avskjed i nåde
Tom-Christer Nilsen
(1969–)
Tom-Christer Nilsen (cropped).jpg H 16. desember 2015[13] 19. juni 2016[17] Ble statssekretær i SD
Marianne Eikvåg Groth
(1981–)
H 27. juni 2016[11] 17. januar 2018[18] Ble statssekretær i FIN
Tom Erlend Skaug
(1974–)
H 16. januar 2017[19] 12. mars 2017[19] Konstituert for perioden
Svein Flåtten
(1944–)
Svein Flåtten (2017-03-11 bilde03).jpg H 1. oktober 2017[16] 22. januar 2019[8] Avskjed i nåde
Frode G. Hestnes
(1976–)
FrP 27. oktober 2017[20] 19. mars 2018[21] Avskjed i nåde
Helge Fossum
(1984–)
Frp 19. mars 2018[21] 22. januar 2019[8] Avskjed i nåde
Espen Espeset
(1975–)
Frp 22. januar 2019[8] 3. mai 2019[9] Avskjed i nåde

Utenriksdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for utenriksminister Børge Brende (H) og Ine Marie Eriksen Søreide (H) og statsråd Vidar Helgesen (H), Elisabeth Aspaker (H), Frank Bakke-Jensen (H), Marit Berger Røsland (H) og Nikolai Astrup (H).

Navn Parti Fra Til Merknad
Audun Halvorsen
(1978–)
H 22. september 2017[22]
Marianne Hagen
(1966–)
Marianne Hagen-4236.jpg H 17. november 2017[23]
Aksel Jakobsen
(–)
KrF 25. januar 2019[24]
Pål Arne Davidsen
(1979–)
FrP 16. oktober 2013[2] 22. november 2013[25] Avskjed i nåde
Ingvild Næss Stub
(1978–)
H 16. oktober 2013[2] 19. juni 2015[3] Ble statssekretær ved SMK
Hans Brattskar
(1956–)
Hans Brattskar2 (13287267555).jpg H 16. oktober 2013[2] 7. august 2015[26] Avskjed i nåde
Bård Glad Pedersen
(1976–)
Bård Glad Pedersen (01810560) (13757043484) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 18. september 2015[27] Avskjed i nåde
Morten Høglund
(1965–)
Iranian presidential election 2009 protests, Oslo - 2009-06-22 at 15-20-13.jpg FrP 22. november 2013[25] 16. desember 2015[13] Avskjed i nåde
Elsbeth Tronstad
(1956–)
Elsbeth Tronstad.jpg H 19. juni 2015[3] 15. september 2017[28] Avskjed i nåde
Tone Skogen
(1953–)
H 7. august 2015[26] 17. november 2017[23] Ble statssekretær i FD
Tore Hattrem
(1962–)
H 18. september 2015[27] 23. september 2016[29] Avskjed i nåde
Laila Bokhari
(1974–)
Laila3.jpg H 17. juni 2016[11] 20. oktober 2017[22] Avskjed i nåde
Marit Berger Røsland
(1978–)
Marit Berger Røsland.jpg H 23. september 2016[29] 20. oktober 2017[22] Ble EØS- og EU-minister
Jens Frølich Holte
(1985–)
H 20. oktober 2017[30] 22. januar 2019[8] Først statssekretær for Marit Berger Røssland
deretter for Nikolai Astrup fra 17. januar 2018.
Ble statssekretær i forsvarsdepartementet

Finansdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Siv Jensen (FrP).
Statssekretær for klimakvotesaker er omtalt under Klima- og miljødepartementet.

Navn Parti Fra Til Merknad
Jørgen Næsje
(1972–)
Jørgen Næsje på sentralbanksjefens årstale 2017 Norges Bank (175145).jpg FrP 16. oktober 2013[2]
Marianne Eikvåg Groth
(1981–)
H 17. januar 2018[18]
Geir Olsen
(1964–)
Geir Olsen, Venstre.jpg V 17. januar 2018[18]
Atle Simonsen
(1988–)
Atle Simonsen.jpg FrP 14. desember 2018[31]
Brage Baklien
(1978–)
FrP 22. januar 2019[8]
Sverre Vatnar
(–)
KrF 22. januar 2019[8]
Ole Berget
(1982–)
Ole Berget (3292885432).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 17. oktober 2014[10] Avskjed i nåde
Jon Gunnar Pedersen
(1962–)
H 16. oktober 2013[2] 19. juni 2015[3] Avskjed i nåde
Paal Bjørnestad
(1968–)
Statssekretær Bjørnestad i Brussel (14275037934).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 16. desember 2016[32] Avskjed i nåde
Fredrik Färber
(1979–)
Fredrik Färber - Norges Bank Årstale (175013).jpg FrP 17. oktober 2014[10] 30. mai 2016[33] Avskjed i nåde
Jon Georg Dale
(1984–)
Jon Georg Dale.jpg FrP 17. oktober 2014[10] 16. desember 2015[13] Ble landbruksminister
Tore Vamraak
(1980–)
Tore Vamraak på sentralbanksjefens årstale 2017 Norges Bank (192329).jpg H 19. juni 2015[3] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
André R. Kolve
(1978–)
FrP 16. desember 2015[13] 20. desember 2016[34] Avskjed i nåde
Petter Kvinge Tvedt
(1985–)
Petter Kvinge Tvedt på Sentralbanksjefens årstale 2018 (174818).jpg FrP 21. mars 2016[34] 14. desember 2018[31] Konstituert
fra 21. mars til 29. mai 2016
Avskjed i nåde
Brage Baklien
(1978–)
FrP 16. desember 2016[13] 17. januar 2018[18] Ble statssekretær i SD
Cecilie Brein-Karlsen
(1982–)
Cecilie Brein-Karlsen på Sentralbanksjefens årstale 2018 (190834).jpg FrP 20. desember 2016[34] 22. januar 2019[8] Avskjed i nåde

Arbeids- og sosialdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsrådene Robert Eriksson (Frp) og Anniken Hauglie (H)

Navn Parti Fra Til Merknad
Guro Angell Gimse
(1971–)
Guro Angell Gimse (2017-03-12 bilde01).jpg H 1. februar 2018[35]
Vegard Petter Einan
(1977–)
H 5. august 2019[36][37]
Torkil Åmland
(1966–)
Torkil Åmland (FrP), statssekretær (10399147033).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 16. desember 2015[13] Avskjed i nåde
Kristian Dahlberg Hauge
(1977–)
Kristian Dahlberg Hauge (FrP), statssekretær (10399030556).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 24. april 2016[38] Avskjed i nåde
Thor Kleppen Sættem
(1970–)
Thor Kleppen Sættem (H), statssekretær (10722314034).jpg H 25. oktober 2013[39] 20. desember 2016[34] Ble statssekretær i JD.
Christl Kvam
(1962–)
Informal meeting of ministers for employment, social affairs, family and gender equality (iEPSCO). Arrivals Christl Kvam (36020851445).jpg H 8. januar 2016[13] 5.august 2019[36][37] Avskjed i nåde
Morten Bakke
(1973–)
H 20. desember 2016[34] 25. januar 2019[8] Avskjed i nåde

Barne- og likestillingsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsrådene Solveig Horne (Frp), Linda Hofstad Helleland (H) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF).
Statssekretærer for statsråd Sylvi Listhaug (integreringssaker) er omtalt under Justis- og beredskapsdepartementet.

Navn Parti Fra Til Merknad
Julian Thomas Farner-Calvert
(–)
KrF 22. januar 2019[8]
Jorunn Hallaråker
(–)
KrF 22. januar 2019[8]
Julie Midtgarden Remen
(1984–)
KrF 5. april 2019[40]
Ingvild Ofte Arntsen
(–)
KrF 14. mai 2019[41] 25 % fast stilling
Tom Erlend Skaug
(1974–)
H 17. januar 2018[18] 14. desember 2018[42] Avskjed i nåde
14. desember 2018[42] 22. januar 2019[8] 50 % stilling
Utnevnt til statssekretær i kunnskapsdepartementet
Maria Hoff Aanes
(1977–)
Maria Hoff Aanes (11083427816) (cropped).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 17. oktober 2014[10] Avskjed i nåde
Kai-Morten Terning
(1977–)
FrP 17. oktober 2014[10] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Ida Krag
(1977–)
FrP 26. november 2015[43] 22. januar 2016[44] Konstituert for perioden

Forsvarsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Navn Parti Fra Til Merknad
Tone Skogen
(1953–)
H 17. november 2017[23]
Jens Frølich Holte
(1985–)
H 22. januar 2019[8]
Øystein Bø
(1959–)
Øystein Bø 2016 (DoD).JPG H 16. oktober 2013[2] 17. november 2017[23] Avskjed i nåde

Helse- og omsorgsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsrådene Bent Høie (H), Åse Michaelsen (Frp) og Sylvi Listhaug (Frp).[9]

Den 17. januar 2018 ble Åse Michaelsen utpekt til eldre- og folkehelseminister, i tillegg til den ordinære helseministerposten. Hun ble erstattet av Sylvi Listhaug den 3. mai 2019. Noen statssekretærer har imidlertid jobbet for begge ministerpostene, og statssekretærlisten er derfor ikke delt i to, slik tilfellet er med enkelte andre departementer.

Navn Parti Fra Til Merknad
Anne Grethe Erlandsen
(1956–)
Informal meeting of health ministers (iEPSCO). Arrivals A72A0287 (35234717333) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] For statsråd Bent Høie
30. juli 2018[45] 12. august 2018[45] 20 % stilling for statsråd Åse Michaelsen
og 80 % stilling for statsråd Bent Høie.
Maria Jahrmann Bjerke
(1986–)
H 1. august 2016[46] 5. oktober 2016[46] Vikar for statsråd Bent Høie
22. september 2017[12] For statsråd Bent Høie
9. juli 2018[45] 29. juli 2018[45] 20 % stilling for statsråd Åse Michaelsen
og 80 % stilling for statsråd Bent Høie.
Liv Lønnum
(1974–)
FrP 18. desember 2019[47]
Inger Klippen
(–)
H 1. januar 2020[48] 4. oktober 2020[48] Konstituert
for statsråd Bent Høie
Astrid Nøklebye Heiberg
(1936–)
Astrid N. Heiberg.jpg H 16. oktober 2013[2] 15. april 2016[49] For statsråd Bent Høie
Avskjed i nåde
Cecilie Brein-Karlsen
(1982–)
Cecilie Brein-Karlsen på Sentralbanksjefens årstale 2018 (190834).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 20. desember 2016[34] For statsråd Bent Høie
Ble statssekretær i FIN
Lisbeth Normann
(1960–)
H 16. oktober 2013[2] 15. september 2017[28] For statsråd Bent Høie
Avskjed i nåde
Fredrik Gierløff
(1984–)
H 14. mai 2016[50] 20. januar 2017[50] Konstituert
for statsråd Bent Høie
Avskjed i nåde
Frode G. Hestnes
(1976–)
FrP 9. januar 2017[34] 27. oktober 2017[20] For statråd Bent Høie
Ble statssekretær ved SMK
Line Miriam Sandberg
(1969–)
FrP 10. november 2017[20] 3. desember 2018[51] Var først statssekretær for Bent Høie,
og deretter for Åse Michaelsen fra 17. januar 2018
Avskjed i nåde
Anne Bramo
(1963–)
FrP 31. august 2018[52] 3. desember 2018[51] Konstituert
for statsråd Åse Michaelsen
3. desember 2018[51] 18. desember 2019[53] Avskjed i nåde

Justis- og beredskapsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Justisministeren[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsrådene Anders Anundsen (Frp), Per-Willy Amundsen (Frp), Sylvi Listhaug (Frp), Per Sandberg (Frp, fungerende),[54] Tor Mikkel Wara (Frp)[55] Jon Georg Dale (Frp, fungerende) og Jøran Kallmyr (Frp). Statssekretærer for selskapslovgivningssaker er omtalt under Næringsdepartementet. Den 22. januar 2019 ble beredskapssaker underlagt en egen beredskapsminister.

Navn Parti Fra Til Merknad
Thor Kleppen Sættem
(1970–)
Thor Kleppen Sættem (H), statssekretær (10722314034).jpg H 20. desember 2016[34]
Kristoffer Sivertsen

(1988-)

KS.jpg FrP 24. mai 2019[56]
Alf Erik Andersen
(1973-)
Frp 29. november 2019[47]
Himanshu Gulati
(1988–)
Himanshu Gulati 2012 (crop).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 17. oktober 2014[10] Ble statssekretær ved SMK
Vidar Brein-Karlsen
(1981–)
FrP 16. oktober 2013[2] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Hans J. Røsjorde
(1941–)
FrP 25. oktober 2013[39] 19. juni 2015[3] Avskjed i nåde
Jøran Kallmyr
(1978–)
J Kallmyr.jpg FrP 17. oktober 2014[10] 19. februar 2016[57] Fungerende frem til 17. oktober 2015
Avskjed i nåde
Gjermund Hagesæter
(1968–)
Gjermund Hages C3A6 ther-3 DF0000301328 (cropped).jpg FrP 19. juni 2015[3] 20. desember 2016[34] Avskjed i nåde
Marit Berger Røsland
(1978–)
Marit Berger Røsland.jpg H 16. desember 2015[13] 23. september 2016[29] Ble statssekretær i UD
Hanne C. S. Iversen
(1977–)
FrP 16. desember 2015[13] 20. desember 2016[34] Avskjed i nåde
Ove Vanebo
(1983–)
OveVanebo5571 2E jpg DF0000062914.jpg FrP 19. februar 2016[57] 20. desember 2016[34] Avskjed i nåde
Fabian Stang
(1955–)
Fabian Stang2.JPG H 26. desember 2016[58] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Anette Carnarius Elseth
(1973–)
Anette Carnarius Elseth.JPG FrP 20. desember 2016[34] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
(1987–)
FrP 20. desember 2016[34] 30. september 2017[59] Permisjon
1. oktober 2017[59] 3. oktober 2018[59] Ble statssekretær i OD
Torkil Åmland
(1966–)
Torkil Åmland (FrP), statssekretær (10399147033).jpg FrP 13. januar 2017[60] 30. juni 2017[60] Konstituert[61]
1. oktober 2017[62] 24. mai 2019[60] Avskjed i nåde
Sveinung Rotevatn
(1987–)
Sveinung Rotevatn 2015.jpg V 17. januar 2018[18] 12. oktober 2018[63] Ble statssekretær i KMD
Knut Morten Johansen
(1964–)
FrP 17. januar 2018[18] 22. januar 2019[8] Avskjed i nåde

Beredskapsministeren[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp).

Navn Parti Fra Til Merknad
Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
(1987–)
FrP 22. januar 2019[8] For Ingvil Smines Tybring-Gjedde

Klima- og miljødepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Tine Sundtoft (H), Vidar Helgesen (H), Ola Elvestuen (V) og Sveinung Rotevatn (V).

Navn Parti Fra Til Merknad
Mathias Fischer

(1993–)

Medieundersøkelsen 2014 - NMD 2014 (13950040038) (cropped).jpg V 24. januar 2020[64]
Maren Hersleth Holsen

(1976–)

V 24. januar 2020[64]
Atle Hamar
(1963–)
V 17. januar 2018[18] 24. januar 2020 Avskjed i nåde
Sveinung Rotevatn
(1987–)
Sveinung Rotevatn 2015.jpg V 12. oktober 2018[63] 24. januar 2020 Ble statsråd i KMD
Lars Andreas Lunde
(1963–)
H 16. oktober 2013[2] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Jens Frølich Holte
(1985–)
H 29. januar 2016[30] 2. februar 2016[30] Konstituert
Ble statssekretær i SD

Kommunal- og moderniseringsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Jan Tore Sanner (H) og Monica Mæland (H)

Navn Parti Fra Til Merknad
Anne Karin Olli
(1964–)
Anne Karin Olli (Foto Jan Roger Østby) (15925078166) (cropped).jpg H 28. november 2014[65]
Lars Jacob Hiim
(1971–)
H 17. januar 2018[18]
Aase Marthe Horrigmo
(1982–)
H 17. januar 2018[18]
Tom Staahle
(1972–)
H 29. november 2019[47]
Maria Kristine Strandskog Göthner
(1990–)
H 1. januar 2020[66] 15. mai 2020[66] Konstituert
Anders Bals
(1973–)
H 16. oktober 2013[2] 28. november 2014[65] Avskjed i nåde
Jardar Jensen
(1957–)
Jardar Jensen (Foto Jan Roger Østby) (15925078166) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 6. november 2015[67] Avskjed i nåde
Per-Willy Amundsen
(1971–)
PWAmundsen5789 2E jpg DF0000062834.jpg FrP 16. oktober 2013[2] 20. desember 2016[34] Ble justis- og beredskapsminister
Kristin Holm Jensen
(1974–)
H 25. oktober 2013[39] 17. januar 2018[18] Ble statssekretær i KD
Paul Chaffey
(1965–)
Paul Chaffey (2017-03-12 bilde01).jpg H 16. oktober 2013[2] 22. januar 2019[8] Ble statssekretær i
samferdselsdepartementet
Grete Ellingsen
(1976–)
H 6. november 2015[67] 6. oktober 2017[68] Avskjed i nåde
Bjørnar Laabak
(1961–)
FrP 20. desember 2016[34] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Thorleif Fluer Vikre
(1966–)
H 1. februar 2019[8] 29. november 2019[47] Avskjed i nåde

Kulturdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Thorhild Widvey (H), Linda Hofstad Helleland (H), Trine Skei Grande (V) og Abid Raja (V)

Navn Parti Fra Til Merknad
Knut Aastad Bråthen

(1976–)

V 24. januar 2020[64]
Jan-Christian Kolstø
(1972–)
V 17. januar 2018[18] 24. januar 2020[64] Ble statssekretær i KD
Frida Blomgren
(1971–)[69]
V 16. februar 2018[70] 24. januar 2020 Avskjed i nåde
Knut Olav Åmås
(1968–)
Kultur- og debattredaktør i Aftenposten Knut Olav Åmås (5101945024) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 6. juni 2014[71] Avskjed i nåde
Bjørgulv Vinje Borgundvaag
(1975–)
Ungdommens NRK-plakat - NMD UNG 2015 (17379608185) (cropped).jpg H 6. juni 2014[71] 8. januar 2016[72] Avskjed i nåde
Bård Folke Fredriksen
(1967–)
Bard Folke Fredriksen.jpg H 8. januar 2016[13] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Himanshu Gulati
(1988–)
Himanshu Gulati 2012 (crop).jpg FrP 15. januar 2016[73] 30. januar 2017[73] Avskjed i nåde

Kunnskapsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Kunnskapsminister[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H), Henrik Asheim (H), Jan Tore Sanner (H), Trine Skei Grande (V) og Guri Melby (V).

Navn Parti Fra Til Merknad
Anja Johansen
(1969–)
V 24. januar 2020[64]
Grunde Almeland

(1991–)

Grunde Kreken Almeland 2017.jpg V 24. januar 2020[64] Fra 13. mars er han i 50%

stilling i KUD og 50% i NFD.

Jan-Christian Kolstø

(1972–)

V 24. januar 2020[64] 13. mars 2020[74] Ble statssekretær i NFD
Rikke Høistad Sjøberg
(1985–)
H 19. februar 2018[18] 3. mai 2019[40]
Tom Erlend Skaug
(1974–)
H 14. desember 2018[42] 22. januar 2019[8] 50 % stilling
22. januar 2019[8]
Maria Kristine Strandskog Göthner
(1990–)
H 1. januar 2020[75] 15. mai 2020[75] Konstituert
Bjørn Haugstad
(1969–)
Bjørn Haugstad (12340468165) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 22. februar 2018[76] Avskjed i nåde
Birgitte Jordahl
(1965–)
H 25. oktober 2013[39] 12. august 2016[77] Avskjed i nåde
Magnus Thue
(1980–)
H 12. august 2016[77] 17. januar 2018[18] Ble statssekretær i NFD
Atle Simonsen
(1968–)
Atle Simonsen.jpg FrP 17. januar 2018[78] 14. desember 2018[31] Ble statssekretær i FDP
Kristin Holm Jensen
(1974–)
H 17. januar 2018[79] 8. februar 2019[8] Avskjed i nåde

Forsknings- og høyere utdanningsminister[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for Iselin Nybø (V).

Navn Parti Fra Til Merknad
Rebekka Borsch
(1976–)
Rebekka Borsch, politiker for norske Venstre.JPG V 17. januar 2018[18] 24. januar 2020 Avskjed i nåde

Landbruks- og matdepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Sylvi Listhaug (Frp), Jon Georg Dale (Frp), Bård Hoksrud (Frp) og Olaug Bollestad (KrF).[52]

Navn Parti Fra Til Merknad
Julie Kristine Kordal
(–)
KrF 22. januar 2019[8]
Ingvild Ofte Arntsen
(–)
KrF 23. april 2019 14. mai 2019[41] Konstituert
14. mai 2019[41] 75 % fast stilling
Widar Skogan
(1964–)
KrF 22. januar 2019[8]
Hanne Blåfjelldal
(1981–)
Hanne Bl C3A5 fjelldal 2D 2 2E jpg DF0000301384.jpg FrP 16. oktober 2013[2] 14. desember 2018[31] Avskjed i nåde
Terje Halleland
(1966–)
FrP 18. april 2016[80] 30. april 2017[80] Vikar for Blåfjelldal
Rikard Gaarder Knutsen
(1994–)
FrP 14. desember 2018[31] 22. januar 2019[8] Ble statssekretær i
olje- og energidepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Monica Mæland (H), Torbjørn Røe Isaksen (H), Elisabeth Aspaker (H), Per Sandberg (Frp), Harald Tom Nesvik (Frp)[81] og Iselin Nybø (V).

Navn Parti Fra Til Merknad
Lucie Katrine Sunde-Eidem

(1981–)

V 24. januar 2020
Jan-Christian Kolstø
(1972–)
V 13. mars 2020[82]
Grunde Almeland

(1991–)

Grunde Kreken Almeland 2017.jpg V 13. mars 2020[82] Fra 13. mars er han i 50%

stilling i KUD og 50% i NFD.

Roy Angelvik
(1975–)
FrP 27. mai 2016[33][52]
Magnus Thue
(1980–)
H 17. januar 2018[18]
Hannah Sumeja Atić
(1991–)
H 14. juni 2019[83]
Eirik Lae Solberg
(1974–)
H 16. oktober 2013[2] 4. april 2014[84] Avskjed i nåde
Amund Drønen Ringdal
(1974–)
Statssekretær Ringdal i Brussel 6.5.2014 (13943580310) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 16. desember 2015[13] Ble statssekretær i SD
Dilek Ayhan
(1979–)
Ayhan borsporos bro (10714893666) (cropped).jpg H 16. oktober 2013[2] 17. januar 2018[18] Avskjed i nåde
Lars Jacob Hiim
(1971–)
H 4. april 2014[84] 17. januar 2018[18] Ble statssekretær i KMD
Ronny Berg
(1970–)
FrP 16. desember 2015[13] 27. oktober 2017[20] Avskjed i nåde
Veronica Pedersen Åsheim
(1990–)
FrP 27. oktober 2017[20] 31. august 2018[52] Avskjed i nåde
Daniel Bjarmann-Simonsen
(1986–)
H 17. januar 2018[18] 21. juni 2019[85] Avskjed i nåde
Geir Inge Sivertsen
(1965–)
H 4. november 2019[86] 24. januar 2020[87] Ble statssekretær i fiskeri- og sjømatdepartementet

Olje- og energidepartementet[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Tord Lien (Frp), Terje Søviknes (Frp) og Kjell-Børge Freiberg (Frp).[52]

Navn Parti Fra Til Merknad
Anne Bramo
(1963–)
Frp 18. desember 2019[53]
Kåre Fostervold
(1969–)
Statssekretær Fostervold i Brussel (12930079155) (cropped).jpg FrP 16. oktober 2013[2] 23. oktober 2015[88] Avskjed i nåde
Kjell-Børge Freiberg
(1971–)
FrP 23. oktober 2015[88] 21. juni 2017[89] Avskjed i nåde
Ble olje- og energiminister den 31. august 2018
Ingvil Smines Tybring-Gjedde
(1965–)
FrP 16. desember 2015[13] 22. januar 2019[8] Ble samfunnssikkerhetsminister den 22. januar 2019
Elnar Remi Holmen
(1985–)
FrP 21. juni 2017[89] 22. desember 2017[90] Avskjed i nåde
Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
(1987–)
FrP 31. august 2018[52] 22. januar 2019[8] Ble statssekretær i
justisdepartementet
Rikard Gaarder Knutsen
(1994–)
FrP 22. januar 2019[8] 29. november 2019[47] Avskjed i nåde
Liv Lønnum
(1974–)
FrP 25. januar 2019[24] 18. desember 2019[47] Avskjed i nåde

Samferdselsdepartementet[rediger | rediger kilde]

Samferdselsministeren[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for statsråd Ketil Solvik-Olsen (Frp) og Jon Georg Dale (Frp).[52]

Navn Parti Fra Til Merknad
Anders Bjørnsen Werp
(1961–)
Anders B. Werp (2017-03-12 bilde02).jpg H 20. oktober 2017[22]
Tommy Skjervold
(1984–)
FrP 6. november 2017[20]
Allan Ellingsen
(1984–)
FrP 22. januar 2019[8]
Jon Georg Dale
(1984–)
Jon Georg Dale.jpg FrP 16. oktober 2013[2] 17. oktober 2014[10] Ble statssekretær i Finansdepartementet
Bård Hoksrud
(1973–)
Bard Hoksrud.jpg FrP 16. oktober 2013[2] 5. juni 2015[91] Avskjed i nåde
John-Ragnar Aarset
(1973–)
John-Ragnar Aarset (2017-03-12 bilde01).jpg H 16. oktober 2013[2] 16. desember 2015[13] Avskjed i nåde
Tom Cato Karlsen
(1974–)
Tom Cato Karlsen.jpg FrP 17. oktober 2014[10] 1. desember 2017[6] Avskjed i nåde
Reynir Jóhannesson
(1985–)
Reynir Johannesson (cropped).jpg FrP 5. juni 2015[91] 3. november 2017[20] Avskjed i nåde
Amund Drønen Ringdal
(1979–)
Statssekretær Ringdal i Brussel 6.5.2014 (13943580310) (cropped).jpg H 16. desember 2015[13] 11. mai 2016[17] Avskjed i nåde
Tom-Christer Nilsen
(1969–)
Tom-Christer Nilsen (cropped).jpg H 19. juni 2016[17] 30. september 2017[12] Avskjed i nåde
Toril Charlotte Ulleberg Reynolds
(1987–)
FrP 15. august 2016[59] 20. oktober 2016[59] Vikar
Ble statssekretær i
olje- og energidepartementet
Jens Frølich Holte
(1985–)
H 28. april 2017[30] 23. juli 2017[30] Konstituert
Ble statssekretær i
utenriksdepartementet
Knut Morten Johansen
(1964–)
FrP 8. desember 2017[92] 17. januar 2018[18] Ble statssekretær i
Justis- og beredskapsdepartementet
Brage Baklien
(1978–)
FrP 17. januar 2018[18] 22. januar 2019[8] Ble statssekretær i Finansdepartementet

Digitaliseringsministeren[rediger | rediger kilde]

Statssekretærer for Nikolai Eivindssøn Astrup (H).

Navn Parti Fra Til Merknad
Paul Chaffey
(1965–)
Paul Chaffey (2017-03-12 bilde01).jpg H 22. januar 2019[8]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Kilde for statssekretærer som ble oppnevnt ved regjeringens tiltredelse er Offisielt fra statsråd 16. oktober 2013 kl. 12.00; besøkt 10. juni 2014. Kilde for øvrige tiltredelser og fratredelser er oppgitt som anførsel ved den enkelte.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj Offisielt fra statsråd 16. oktober 2013 kl. 12.00
  3. ^ a b c d e f g h i Pressemelding: Endring blant statssekretærane (19.06.2015)[1]
  4. ^ Anne Nafstad Lyftingsmo, regjeringen.no, besøkt 5. desember 2018
  5. ^ a b Pressemelding: Endringer blant statssekretærene (21.05.2017)[2]
  6. ^ a b c Pressemelding: Endring blant statssekretærene (01.12.2017) [3]
  7. ^ https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/endringer-blant-statssekretarene/id2586751//
  8. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa Offisielt fra statsråd 22. januar 2019, regjeringen.no, 22. januar 2019
  9. ^ a b c Endringar blant statssekretærane, Pressemelding nr 46/19, 3. mai 2019
  10. ^ a b c d e f g h i j k l Offisielt frå statsrådet 17. oktober 2014[4] - Endringar blant statssekretærane (17.10.2014)
  11. ^ a b c Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (17.06.2016) [5]
  12. ^ a b c Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (22.09.2017)[6]
  13. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (16.12.2015)[7]
  14. ^ Elsbeth Sande Tronstad (H), regjeringen.no
  15. ^ Torkild Solli Haukaas (H), regjeringen.no
  16. ^ a b Pressemelding: Endringer blant statssekretærene (29.09.2017)[8]
  17. ^ a b c Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (11.05.2016)[9]
  18. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/endringer-blant-statssekretarene/id2586751/
  19. ^ a b Tom Erlend Skaug (H), regjeringen.no
  20. ^ a b c d e f g Offisielt frå statsrådet 27. oktober 2017 [10]
  21. ^ a b Endringar blant statssekretærane, pressemelding nr. 23/18, 2. mars 2018
  22. ^ a b c d Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (20.10.2017) [11]
  23. ^ a b c d Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (10.11.2017)[12]
  24. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no 25. januar 2019
  25. ^ a b Offisielt frå statsrådet 22. november 2013[13] Arkivert 13. oktober 2014 hos Wayback Machine.
  26. ^ a b Pressemelding: Endring blant statssekretærane (07.08.2015)[14]
  27. ^ a b Pressemelding: Endring blant statssekretærane (18.09.2015)[15]
  28. ^ a b Offisielt frå statsrådet 15. september 2017[16]
  29. ^ a b c Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (12.09.2016)[17]
  30. ^ a b c d e Jens Frølich Holte (H), regjeringen.no
  31. ^ a b c d e Endringar blant statssekretærane, regjeringen,no, Pressemelding Nr: 109/18, 30. november 2018
  32. ^ Pressemelding: Endring blant statssekretærane (16.12.2016)[18]
  33. ^ a b Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (27.05.2016)[19]
  34. ^ a b c d e f g h i j k l m n o Offisielt frå statsrådet 20. desember 2016 (20.12.2016)[20]
  35. ^ Guro Angell Gimse (H) ny statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, regjeringen.no, 1. februar 2018
  36. ^ a b Vegard Petter Einan (H) ny statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet, regjeringen.no, 25. juni 2019
  37. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding nr. 64/19, 25. juni 2019
  38. ^ Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (24.04.2016)[21]
  39. ^ a b c d Offisielt frå statsrådet 25. oktober 2013[22] Arkivert 13. oktober 2014 hos Wayback Machine.
  40. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding Nr. 39/19, 5. april 2019
  41. ^ a b c Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, Pressemelding, nr 46/19, 14. mai 2019
  42. ^ a b c Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding nr. 114/18, 14. desember 2018
  43. ^ Pressemelding: Endring blant statssekretærane (26.11.2015)[23]
  44. ^ Slutter i FrP, Fremskrittspartiet, 22. januar 2016
  45. ^ a b c d Endring blant statssekretærane, regjeringa.no, 5. juli 2018
  46. ^ a b Maria Jahrmann Bjerke (H), regjeringen.no
  47. ^ a b c d e f Endringar blant statssekretærane, pressemelding Nr: 107/19, 29. november 2019
  48. ^ a b Endringar blant statssekretærane, pressemelding Nr: 104/19, 22. november 2019
  49. ^ Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (15.04.2016) [24]
  50. ^ a b Fredrik Wang Gierløff (H), regjeringen.no
  51. ^ a b c Endringar blant statssekretærane, Pressemelding Nr: 107/18, regjeringen. no, 23. november 2018
  52. ^ a b c d e f g Endringar blant statssekretærane, pressemelding nr. 79/18, 31. august 2018
  53. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding Nr: 114/19, 18. desember 2019
  54. ^ Offisielt fra statsråd 20. mars 2018, regjeringen.no, 20. mars 2018
  55. ^ Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding Nr: 36/18, 4. april 2018
  56. ^ beredskapsdepartementet, Justis-og (24. mai 2019). «Statssekretær Kristoffer Sivertsen». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 2. juni 2019. 
  57. ^ a b Pressemelding: Endring blant statssekretærane (19.02.2016)[25]
  58. ^ Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (21.10.2016)[26]
  59. ^ a b c d e Toril Charlotte Ulleberg Reynolds (Frp), regjeringen.no
  60. ^ a b c Torkil Åmland (Frp), regjeringen.no
  61. ^ Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (13.01.2017)[27]
  62. ^ Endringer blant statssekretærene), regjeringen.no, Pressemelding Nr. 100/27, 29. september 2017
  63. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding nr 91/18, 12. oktober 2018
  64. ^ a b c d e f g «Kunnskap, klima, næring og kultur: Venstre i den blågrønne regjeringen». Venstre. 24. januar 2020. Besøkt 30. januar 2020. 
  65. ^ a b Pressemelding: Ny statssekretær (28.11.2014)[28] Arkivert 5. desember 2014 hos Wayback Machine.
  66. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding Nr. 96/19, 8. november 2019
  67. ^ a b Pressemelding: Endring blant statssekretærane (06.11.2015)[29]
  68. ^ Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (06.10.2017)[30]
  69. ^ Statssekretær Frida Blomgren (V), regjeringen.no, 2018
  70. ^ Endring blant statssekretærane, statsministerens kontor, pressemelding nr 18/18, 16. februar 2018
  71. ^ a b Offisielt frå statsrådet 6. juni 2014[31] Arkivert 13. oktober 2014 hos Wayback Machine.
  72. ^ Pressemelding: Endring blant statssekretærane (08.01.2016)[32] Arkivert 13. oktober 2014 hos Wayback Machine.
  73. ^ a b Himanshu Gulati (Frp), regjeringen.no
  74. ^ kontor, Statsministerens (13. mars 2020). «Endring blant statssekretærane». Regjeringa.no (norsk nynorsk). Besøkt 13. mars 2020. 
  75. ^ a b Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding nr. Nr: 96/19, 8. november 2018
  76. ^ Endringer blant statssekretærene, regjeringen.no, pressemelding nr. 7/18, 17. januar 2018
  77. ^ a b Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (12.08.2016)[33]
  78. ^ Atle Simonsen (Frp), regjeringen.no
  79. ^ Kristin Holm Jensen (H), regjeringen.no
  80. ^ a b Terje Halleland (Frp), regjeringen.no
  81. ^ Endringar blant statssekretærane, regjeringen.no, pressemelding nr 71/18, 13. august
  82. ^ a b kontor, Statsministerens (13. mars 2020). «Endring blant statssekretærane». Regjeringa.no (norsk nynorsk). Besøkt 13. mars 2020. 
  83. ^ Statssekretær (kst.) HannahSumeja Atic (H), regjeringen.no, 14. juni 2019
  84. ^ a b Offisielt frå statsrådet 4. april 2014[34] Arkivert 13. oktober 2014 hos Wayback Machine.
  85. ^ Offisielt fra statsråd 14. juni 2019, regjeringen.no, 14. juni 2019
  86. ^ Endringar blant statssekretærane, pressemelding Nr. 94/19, regjeringen.no, 1. november 2019
  87. ^ Endringar blant statssekretærane, pressemelding Nr: 10/21, 24. januar 2020
  88. ^ a b Pressemelding: Endring blant statssekretærane (23.10.2015)[35]
  89. ^ a b Pressemelding: Endringar blant statssekretærane (21.06.2017)[36]
  90. ^ Pressemelding: Endring blant statssekretærane (15.12.2017)[37]
  91. ^ a b Pressemelding: Endring blant statssekretærane (05.06.2015) [38]
  92. ^ Pressemelding: Endring blant statssekretærane (08.12.2017) [39]