Liste over kringkastere for Sommer-OL 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over de internasjonale kringkasterne som sendte Sommer-OL 2008

Land Kringkaster HDTV Ref.
Argentina Canal 7 (alle konkurranser), TyC Sports (alle konkurranser)
Australia TV:
Seven Sport (de fleste konferanser)
Radio:
2GB SEN 5AA 6IX 2CC KOFM
ABC Local Radio
Seven Sport HD [1]
Østerrike ORF ORF 1 HD [2]
Hviterussland Belteleradiocompany: Førstekanal og LAD [3]
Belgia VRT, RTBF VRT: één HD [4]
Bolivia Unitel, RedUno, TyC Sports
Bosnia-Hercegovina BHRT [5]
Brasil Gratiskanaler:
Rede Bandeirantes
Kabel- og satellitt-kanaler:
Sportv (Sportv 2 | Sportv 3 | Sportv 4 | Sportv +)
Band Sports
ESPN
ESPN Brasil
Internett og mobiltelefon:
Terra Networks
Radio broadcast:
Rádio Gaúcha
Rádio CBN
Rádio Globo
Rádio Jovem Pan
Rádio Eldorado
Gratiskanaler:
Rede Globo
Rede Bandeirantes
Kabel- og satellitt-tv:
Sportv HD
Globosat HD
[6][7]
Brunei Astro Olympics
Bulgaria BNT [8]
Canada CBC Olympics CBC Olympics HD [9][10][11]
Chile TVN, Canal 13; sendt på internett Terra Networks [12]
Kina CCTV (CCTV-1, CCTV-2, CCTV-5 og CCTV-7); sendt på nettet på Sohu.com CCTV-HD [13]
Colombia Gratiskanaler:
Señal Colombia, Caracol, RCN
Nett:
Terra Networks
[14]
Kroatia HRT [15]
Tsjekkia ČT (ČT2, ČT4 Sport) [16]
Danmark DR, TV 2 [17][18]
EU Eurosport Eurosport HD [16]
Finland Fjernsyn: Yle TV1, Yle TV2, Yle FST5 og Urheilukanava
Radio: Yle Radio Suomi og Yle Radio X3M
YLE Peking HD, Eurosport HD og Saunalahti [19][20]
Frankrike France 2 [21]
Tyskland ARD Olympics og ZDF Olympics ARD Olympics HD
ZDF Olympics HD
[22]
Hellas ERT [23]
Hongkong ATV Olympics, TVB Olympics and STAR TV Olympics TVB Olymnpics HD
ATV Olympics HD
[24]
Ungarn MTV m1 HD, m2 HD [25]
India DD Sports [26]
Indonesia Astro Olympics (Astro Nusantara)
Irland RTÉ [27]
Israel Fjernsyn:
Kanal 1
Sport 5 (også: Sport 5+, Sport5+ Live og Sport5+ Gold)
Internett:
sport5.co.il
Mobiltelefon:
Pelephone, Orange and Cellcom
Kabel- og satellitt-tv:
Sport 5HD
[28][29][30][31]
Italia Rai Sport 1 Rai Sport 1 HD [32]
Japan NHK NHK Hi-Vision [33][34]
Latvia LTV7, LTV1 (åpnings- og avslutningsseremoniene ) [35]
Macao TDM Olympics TDM Olympics HD
Malaysia Astro Olympics Astro SuperSport HD
Mexico TV Azteca TV Azteca HD [36][37][38]
Moldova TRM [39]
Mongolia MNB, UBS, Channel 25, TV5, TV9, NTV [40]
Montenegro RTCG
Nederland NPO og NOS Nederland 1 HD [41]
New Zealand TV ONE, TVNZ Sport Extra – også strømmet over internett TV ONE HD [42]
Norge Fjernsyn: NRK1 og NRK2
Radio: NRK P1 og NRK Sport
Internett: NRK Nett-TV
NRK1 og NRK2 (åpnings- og avslutningsseremoniene) og Sport N HD [43]
Pakistan Geo Super [44]
Filippinene Kabel-tv :
Solar Sports
Basketball TV
Jack TV
SOLAR All Access 1 og 2 (PPV)
Gratiskanaler:
C/S
ETC
2nd Avenue
[45]
Polen TVP1, TVP2, TVP Sport TVP HD [46]
Portugal Fjernsyn: RTP (RTP1, RTP2, RTPN) og SportTV (SportTV 1)
Radio: RDP Antena 1
RTP HD [47]
Puerto Rico Telemundo de Puerto Rico
Qatar Al Jazeera Sports 1, Al Jazeera Sports 2, Al Jazeera Sports +3 Al Jazeera Sports HD
Romania TVR 1, TVR 2, Telesport TVR HD [48][49][50]
Russland Russia Today [51][52]
Serbia RTS
Singapore StarHub Olympics Channel (StarHub TV) StarHub Olympics HD Channel (StarHub TV) [53][54]
Slovakia STV [55]
Slovenia RTV Slovenija RTV Slovenija HD Test [56][57]
Sør-Afrika SABC, SuperSport: SSX, SSX2, SS5, SS6 (Gold), SS7 SuperSport HD [58]
Sør-Korea KBS Sports 4 KBS Sports 4 HD [59]
Spania Teledeporte TVE HD [60][61]
Sri Lanka Rupavahini [62]
Sverige SVT1, SVT24, Peking+, SRP4 og SRs nettsendinger. Sendt på nettet gjennom SVT Play og til mobiltelefoner via Tele2. SVT HD [63][64][65][66][67]
Sveits SF TSR TSI HD Suisse
Taiwan TTV Olympics
Thailand National Sports [68]
Tyrkia TRT 3 [69][70]
Ukraina Kanal 1 [71]
Storbritannia BBC Two BBC HD [72]
USA NBC, Oxygen,
USA Network, Telemundo; Westwood One (radio)
CNBC HD, NBC HD, Universal HD, USA HD, NBC Soccer Channel, NBC Basketball Channel [73][74],[75]
Venezuela Venevision, Meridiano TV, TVES [76]
Vietnam Vietnam Television, Ho Chi Minh City Television, Hanoi Radio Television og Vietnam Multimedia Corporation [77]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Seven Network 2008 - Olympics
  2. ^ ORF: Gesamtes Olympia-Programm in HDTV – digitalfernsehen.de, 7. July 2008
  3. ^ Belteleradiocompany Arkivert 21. februar 2009 hos Wayback Machine.
  4. ^ Briel, Robert (16. april 2008). «Belgian pubcaster VRT to launch HD channel». BroadbandTVNews.com. Besøkt 16. juni 2008. 
  5. ^ «Beijing 2008» (Bosnian). Arkivert fra originalen 15. september 2008. Besøkt 6. august 2008. 
  6. ^ Moreira, Paulo Ricardo (26. juli 2008). «Como Band e Globo brigam pela audiência nas Olimpíadas de Pequim» (Portuguese). JB Online. Arkivert fra originalen 1. august 2008. Besøkt 1. august 2008. 
  7. ^ Freitas, Guilherme Ricardo (5. august 2008). «Veja com acompanhar os Jogos Olímpicos de Beijing» (Portuguese). Best Swimming. Arkivert fra originalen . Besøkt 16. august 2008. 
  8. ^ «2008 Beijing Summer Olympic Games: Where to Watch the Games». The Sofia Echo. 1. august 2008. Besøkt 17. august 2008. 
  9. ^ «CBC Olympics - Schedule». CBC. Arkivert fra originalen 4. juni 2008. Besøkt 22. juni 2008. 
  10. ^ «Statement Regarding the IOC's Awarding of the Broadcast Rights for the 2010 and 2012 Olympic Games» (pressemelding). CBC/Radio-Canada. 7. februar 2005. Arkivert fra originalen 13. februar 2012. «The release states that both CBC and Radio-Canada "still own the broadcast rights for...the Beijing Games in 2008."» 
  11. ^ «Olympics - TV Schedule». TSN. Besøkt 22. juni 2008. «As of access date, TSN has stated: "Details of TSN's coverage from the 2008 Summer Olympics in Beijing, China will be announced at a later date".» 
  12. ^ «Juegos Olimpicos Beijing 2008». TVN. Arkivert fra originalen 22. august 2008. Besøkt 9. august 2008. 
  13. ^ Ensha, Azadeh (17. juni 2008). «Chinese Company Gains Olympic Webcast Rights». The New York Times. Besøkt 17. juni 2008. 
  14. ^ «Olímpicos se verán en ‘Señal Colombia’». Semana.com. Arkivert fra originalen 14. september 2008. Besøkt 29. juli 2008. 
  15. ^ «HRT spreman za olimpijske igre». javno.com. Arkivert fra originalen 28. august 2008. Besøkt 6. august 2008. 
  16. ^ a b «2008 Olympics». Prague.tv. Besøkt 17. august 2008. 
  17. ^ «DR sender 550 timers tv og radio fra OL». TVnyt.com. Besøkt 7. august 2008. 
  18. ^ «TV 2 sender 300 timer fra OL i Beijing». TVnyt.com. Besøkt 7. august 2008. 
  19. ^ «YLE tapahtumat». YLE. Besøkt 19. mai 2008. 
  20. ^ «Pekingin olympialaiset hd-lähetyksinä – vasta harvoille». Tietokone-lehti. Arkivert fra originalen 14. august 2008. Besøkt 7. august 2008. 
  21. ^ (fransk)«L'actualité de France Télévisions à l'international». France Télévisions. Arkivert fra originalen 28. november 2008. Besøkt 17. august 2008. 
  22. ^ «ARD und ZDF übertragen 300 Stunden aus Peking» (Mal:De icon). Die Welt. 5. mai 2008. Besøkt 10. august 2008. 
  23. ^ Mal:Cite newspaper
  24. ^ Mal:Cite pressrelease
  25. ^ «HD minőségű olimpia lesz a köztévén» (Hungarian). 25. juli 2008. Besøkt 12. august 2008. 
  26. ^ Verma, Meenakshi (6. november 2007). «Doordarshan bags Olympics rights for $3mn». The Economic Times. Besøkt 16. juni 2008. 
  27. ^ «China to mark its territory with Olympics 2008». RTÉ News. 12. november 2007. Besøkt 17. mars 2008. 
  28. ^ «Channel 1 to air the Olympics in weekends, too» (Hebrew). Ynet. 16. juli 2008. 
  29. ^ «For the first time: The Olympics - not only on channel 1» (Hebrew). Ynet. 20. februar 2008. 
  30. ^ «Olympics in the third generation» (Hebrew). Walla!. 3. august 2008. Arkivert fra originalen 5. september 2008. 
  31. ^ «The sports channel will broadcast the Olympics in the net» (Hebrew). nrg. 8. juli 2008. 
  32. ^ «RAI commits to high-definition Olympics». Hollywood Reporter. 15. april 2008. Arkivert fra originalen 22. august 2008. Besøkt 16. juni 2008. 
  33. ^ «Summary of Press Conference». LTV. Besøkt 11. august 2008. 
  34. ^ «gorin.jp». Commercial TV stations of Japan (not NHK). Besøkt 12. august 2008. 
  35. ^ «Olimpiādes karstākie jaunumi – arī LTV1» (Latvian). LTV. Besøkt 11. august 2008. 
  36. ^ (spansk)Cerón, César (12. juni 2008). «China, un nuevo reto para Alberto Lati». Televisa Deportes. Arkivert fra originalen 18. juni 2008. Besøkt 16. juni 2008. 
  37. ^ (spansk)«Show Olimpico Beijing». TV Azteca. Arkivert fra originalen . Besøkt 9. august 2008. 
  38. ^ (spansk)«Juegos Olimpicos Beijing 2008». TV Azteca. Arkivert fra originalen 7. juli 2008. Besøkt 9. august 2008. 
  39. ^ «Jocurile Olimpice 2008 la TRM» (Romanian). TRM. Besøkt 30. juli 2008. 
  40. ^ «Mongolian TV Schedule, Tuesday» (Mongolian). Gogo.mn. Arkivert fra originalen 30. juli 2008. Besøkt 12. august 2008. 
  41. ^ «NOS brengt EK Voetbal en Olympische spelen in HDTV». Broadcast Magazine. HDTV nieuws. 3. oktober 2007. Arkivert fra originalen 3. august 2008. 
  42. ^ «TVNZ announces High Definition plans» (pressemelding). TVNZ. 28. september 2007. 
  43. ^ «NRK setter olympisk rekord» (norsk). Verdens Gang. 24. april 2008. Besøkt 8. august 2008. 
  44. ^ Bhatti, Gul Hameed. «Geo Super is what sporting heroes are all about». Jang. Arkivert fra originalen 22. juni 2009. Besøkt 8. august 2008. 
  45. ^ «Solar Sports, The Olympic Channel». Besøkt 7. april 2008. 
  46. ^ «Pekin 2008 w TVP» (Polish). Telewizja Polska. 19. desember 2007. Arkivert fra originalen 3. mars 2016. Besøkt 11. juni 2008. 
  47. ^ «RTP vai transmitir 500 horas de Jogos Olímpicos». Media & Publicidade (Portuguese). Diário Económico. 5. mai 2008. Arkivert fra originalen 4. oktober 2008. Besøkt 20. juni 2008. 
  48. ^ «Programul transmisiunilor sportive de la Olimpiadă» (Romanian). Televiziunea Română. 2. august 2008. Arkivert fra originalen 12. august 2008. Besøkt 9. august 2008. 
  49. ^ «Ceremonia de deschidere a JO 2008, în direct şi integral de la Beijing, vineri, la TVR 1» (Romanian). Televiziunea Română. 6. august 2008. Besøkt 9. august 2008. [død lenke]
  50. ^ «Jocurile Olimpice sunt in direct la Telesport !» (Romanian). Telesport. 31. juli 2008. Besøkt 9. august 2008. [død lenke]
  51. ^ «The Russian satellite operator RSCC and the Chinese company CNC signed a cooperation agreement for international satellite TV transmissions from 2008 Olympic Games». News. Russian Satellite Communications Company. Arkivert fra originalen 23. februar 2008. Besøkt 26. mars 2008. 
  52. ^ «Олимпиада 2008» (Russian). NTV Plus. Arkivert fra originalen 23. september 2008. Besøkt 5. august 2008. 
  53. ^ «StarHub Offers Unprecedented Coverage Of The Olympic Games». Arkivert fra originalen 23. juli 2008. Besøkt 17. juli 2008. 
  54. ^ «MediaCorp the official broadcaster of the 2008 Beijing Olympics». Arkivert fra originalen 23. juli 2008. Besøkt 18. juli 2008. 
  55. ^ «Public broadcaster STV is ready to launch its third channel». The Slovak Spectator. 8. juli 2008. Besøkt 17. august 2008. 
  56. ^ «Prenos Olimpijskih iger na RTV Slovenija». Računalniške novice (Slovene). Nevtron&Company. 5. august 2008. Besøkt 6. august 2008. 
  57. ^ «Poletje visoke ločljivosti». Žurnal24 (Slovene). Žurnal. 6. august 2008. Arkivert fra originalen 13. august 2008. Besøkt 6. august 2008. 
  58. ^ Stelter, Brian (21. juli 2008). «Networks Fight Shorter Olympic Leash». The New York Times. Besøkt 21. juli 2008. 
  59. ^ «IOC Awards TV Rights for North and South Korea». Besøkt 16. juni 2008. 
  60. ^ «The TVE will cover the Olympics» (Spanish). 
  61. ^ «The Beijing 2008 Olympic Games via mobile». Arkivert fra originalen . Besøkt 29. januar 2011. 
  62. ^ «Rupavahini's Channel Eye will cover the Olympics» (Sinhala). 
  63. ^ SVTs största OS-satsning någonsin Arkivert 19. august 2008 hos Wayback Machine.
  64. ^ OS största satsningen någonsin för Radiosporten – i radio, på webben, i mobilen Arkivert 13. august 2008 hos Wayback Machine.
  65. ^ Tele2, Beijing 2008 i Mobilen Arkivert 10. august 2008 hos Wayback Machine.
  66. ^ SVT HD, Beijing 2008
  67. ^ SVT Play, Beijing 2008
  68. ^ ข่าว กีฬา ถ่ายสดอลป. ทีวีพูลเจ๊ง40ล. : www.thairath.co.th - หนังสือพิมพ์ไทยรัฐ ออนไลน์ Arkivert 12. august 2008 hos Wayback Machine. Mal:Th icon
  69. ^ Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları Mal:Tr icon
  70. ^ TRT3 TELEVİZYON AKIŞLARI Mal:Tr icon
  71. ^ official web site
  72. ^ «Beijing Olympics on the BBC». BBC. Besøkt 28. juni 2008. 
  73. ^ «Coming in August: The Complete Olympics on NBC». NBC. Besøkt 28. juni 2008. 
  74. ^ «NBC's planned Olympic coverage, on TV and online». USA Today. 10. juli 2008. Besøkt 9. juli 2008. 
  75. ^ 7.25.2008. «Westwood One Lays Out Olympic Program Plans». Arkivert fra originalen 19. september 2008. Besøkt 9. august 2008. 
  76. ^ «Medios se alistan para Beijing». News. Lavinotinto.com. Arkivert fra originalen 10. mai 2008. Besøkt 19. februar 2008. 
  77. ^ «National TV station said to have Euro 2008 broadcasting rights». VietNamNet. 8. september 2007. Arkivert fra originalen 20. august 2008. Besøkt 16. juni 2008.