CNBC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
CNBC
CNBC logo.svg
CNBC entry jeh.jpg
Lansert17. april 1989
LandUSA
HovedkvarterEnglewood Cliffs, New Jersey
Eid avNBCUniversal
Nettsidecnbc.com

CNBC (frem til 1991 en forkortelse for Consumer News and Business Channel) er en gruppe TV-kanaler med hovedbase i USA, eid og drevet av NBC Universal. Den første kanalen ble opprettet for det amerikanske markedet den 17. april 1989. CNBC kan sees i mer enn 400 millioner hjem over hele verden. CNBC Europe utgir også et papirbasert magasin, kalt CNBC European Business, med et opplag på 120 000 og 411 000 lesere. Distribusjonen er fokusert rundt VIP-lounger og seter hos flyselskapene.

Sendinger[rediger | rediger kilde]

CNBCs hovedfokus har i alle år vært næringsliv, børs, investering og finans. Alle sendinger på dagtid karakteriseres av to striper nederst på skjermen som presenterer de siste børsnoteringene løpende. I Norge sendes en versjon av CNBC Europe som er tilpasset det nordiske markedet, med børsnoteringer for regionale foretak i Norden.

På kveldstid skifter CNBC Europe fokus til underholdning og generelle nyheter, og sender flere av det amerikanske TV-nettverket NBCs produksjoner, som The Tonight Show og NBC Nightly News.

Regionale kanaler[rediger | rediger kilde]

For det nordamerikanske markedet finnes i tillegg til hovedkanalen CNBC, også CNBC World, som har et større fokus på internasjonale markeder.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]