CNBC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
CNBC-bil på Manhattan

CNBC (frem til 1991 en forkortelse for Consumer News and Business Channel) er en gruppe TV-kanaler med hovedbase i USA, eid og drevet av NBC Universal, som igjen er eid av GE (General Electric Group).

Den første kanalen ble opprettet 17. april 1989. CNBCs hovedfokus har i alle år vært næringsliv, børs, investering og finans. Alle sendinger på dagtid karakteriseres av to striper nederst på skjermen som presenterer de siste børsnoteringene løpende.

CNBC kan sees i mer enn 400 millioner hjem over hele verden.

Regionale hovedkanaler er:

I tillegg til CNBC Asia Pacific drives egne kanaler for Tyrkia (CNBC-e), Forente Arabiske Emirater (CNBC Arabiya), Japan (Nikkei CNBC), India (CNBC-TV18 og CNBC Awaaz) og Pakistan (CNBC Pakistan). For det amerikanske markedet finnes i tillegg til hovedkanalen CNBC, også CNBC World, som har et større fokus på internasjonale markeder.

I dag er CNBC Europe tilgjengelig i flere kabel-TV-nett i Norge. I Italia finnes i tillegg til CNBC EUrope, også Class CNBC.

På kveldstid skifter CNBC Europe fokus til underholdning og generelle nyheter, og sender flere av det amerikanske TV-nettverket NBCs produksjoner, som The Tonight Show with Jay Leno, Later with Conan O'Brien og NBC Nightly News.

CNBC Europe utgir også et papirbasert magasin, kalt CNBC European Business, med et opplag på 120 000 og 411 000 lesere. Distribusjonen er fokusert rundt VIP-lounger og seter hos flyselskapene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]