BBC HD

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
BBC HD
BBC HD
Lansert15. mai 2006 (prøvesendinger) 1. desember 2007
LandStorbritannia
HovedkvarterLondon
Eid avBBC
Søsterkanal(er)BBC One, BBC Two, BBC Three, BBC Four
NettsideBBC HD

BBC HD er en High Definition TV-kanal fra BBC som startet sine sendinger 1. desember 2007 etter prøvesendinger siden 15. mai 2006. Kanalen sender bare programmer i High Definition (HD), og sender klipp fra kommende HD-program i loop utenfor sendetid. Blant programmene finner man en del av det samme som blir vist på for eksempel BBC One. Forskjellen er at disse programmene sendes i HD på BBC HD. I Storbritannia viser kanalen og en rekke sportssendinger i HD, blant annet Fotball-EM 2008 og OL i Beijing. For å ta inn kanalen må man ha kabel eller satellitt. Per april 2016 er kanalen tilgjengelig i Polen og Tyrkia.

BBC HD i Norge[rediger | rediger kilde]

3. desember 2008 klokka 06.00 ble BBC HD tilgjengelig i skandinavia. Dette er ikke den samme kanalen som i Storbritannia, men en internasjonalt tilpasset utgave.[1] For å få inn kanalen i Norge må en ha parabol eller kabel-TV fra Canal Digital, men også andre distributører som Get har vært i forhandlinger om å få distribuert kanalen, og finnes nå i kanaltilbudet.[2] Den 7. juni 2011 ble kanalen også tilgjengelig hos Altibox, men ble tatt bort 30. april 2013[3] 7. januar 2016 ble kanalen avviklet i Norge.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.