Tele2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Tele2 AB
Tele2 AB
Organisasjonsform Aksjeselskap
Etablert 1993
Morselskap Telia
Datterselskap(er) One Call, MyCall og Network Norway
Hovedkontor Kista
Bransje Telefoni
Produkt Telefonabonnent
Styreleder Michael W. J. Parton
Adm. dir. Mats U. Granryd
Nettside tele2.com

Tele2 AB er en svensk teleoperatør som tilbyr mobiltelefoni, fasttelefoni og mobilt bredbånd i 11 europeiske land. Selskapet ble etablert i 1993, da det svenske Televerkets monopol på å levere fasttelefoni i Sverige ble opphevet. Fra mars 1993 kunne Tele2 kun tilby utenlandssamtaler, men fra oktober 1994 kunne de også tilby innenlandssamtaler.

Tele2 Norge[rediger | rediger kilde]

I 1995 ble også det norske Televerkets monopol opphevet, og Tele2 Norge ble etablert samme året.

Tele2 eier merkevarene Tele2, One Call, MyCall og Network Norway. Tele2 er Norges tredje største mobiloperatør med ca. 1,2 millioner kunder.

I 1997 var Comviq den første operatøren til å selge kontantkort for mobiltelefoni i Sverige, og samme år ble selskapet slått sammen med Tele2, som etablerte seg som en tilbyder av mobiltelefoni.

I Norge meldte Tele2 sommeren 2007 at de ville skifte fra Telenors til NetComs mobilnett, og i oktober 2007 kjøpte Tele2 seg inn i den nettutbyggingen som norske Network Norway har igangsatt i Norge. Dermed blir Tele2 og Network Norway med tiden den tredje GSM-operatøren i Norge. I Norge hadde Tele2 i første kvartal 2011 om lag 500 000 mobilkunder.

Tele2 er eid av Kinnevik-konsernet hvor familien Stenbeck er største aksjonær. Kinnevik-gruppen eier også mediekonsernet Modern Times Group (MTG), som driver fjernsynskanaler (TV3, Viasat4), og tilbyr satellittfjernsyn i Nord-Europa gjennom betal-TV-selskapet Viasat. Tele2 har også anlagt noe fastnett og fiber i Norge.

I 2013 ble Tele2 Norge slått sammen med Network Norway, omlag 35 ansatte mister jobben. Adm. direktør er Hanne Løvstad.

I 2014 ble Tele2 Norge (inkludert Network Norway, Onecall og MyCall) kjøpt av NetCom. Dette oppkjøpet er[når?] til vurdering hos konkurransetilsynet, men ble ikke kjøpt opp.[trenger referanse]

I 2015 ble Tele2 kåret til best på kundeservice av Confex med Kundeserviceprisen, i samarbeid med analysebyrået SeeYou. De andre to vinnerene var Vitamail og Sector Alarm.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Disse tre er Norges beste på kundeservice». Nettavisen. 06.05.2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]