SVT HD

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
SVT HD
Lansert20. oktober 2006
Eid avSveriges Television
SlagordFri Television
LandSverige
HovedkvarterStockholm
Søsterkanal(er)SVT 1, SVT 2, SVT 24, Barnkanalen og Kunskapskanalen
NettsideSVT.se

SVT HD var en svensk test-kanal som SVT sendte fra 2006 til 2010. Kanalen viste kun fjernsyn i formatet HDTV.

Kanalen ble startet for å vise de programmene som SVT har rettigheter til (både innkjøpt og egenproduserte) som var innspilt i HDTV. Det første programmet som ble vist på kanalen var filmen Lost in Translation og den ble sendt fredag 20. oktober 2006. Dagen etter ble SVTs 50-årsjubileumsfest Välkommen på 50-årsfest sendt på kanalen.

Programmene ble sendt samtidig med SVTs øvrige kanaler og fulgte SVTs normale tablå. I begynnelsen var tilbudet begrenset (bare noen få programmer i uka), men tilbudet økte etterhvert. Kanalen var en forsøksvirksomhet, til de fleste programmene ble produsert i HDTV.

Historie[rediger | rediger kilde]

SVT og TV 4 sendte fra Fotball-VM 2006 i Tyskland i HDTV i en felles tilfeldig kanal. Kanalen ble sendt via satellitt (Canal Digital) og i det digitale bakkenettet på fire plasser. Tilgangen på mottagere (digitalbokser) var sterkt begrenset (bare noen hundre bokser) og bare noen få kunne se sendingerne. Etter fotball-VM 2006 fortsatte SVT sendingerne på egen hånd og døpte kanalen om til SVT HD.

Kanalen befant seg i begynnelsen bare via satellit og inngikk da bare i Canal Digitals tilbud. 12. desember 2006 begynte Comhem å sende kanalen over deres kabel-TV. Fra 27. mai 2007 ble kanalen tilgjengelig i det digitale bakkenettet, først bare i Mälardalen og først senere i resten av landet.

Kanalen ble nedlagt den 1. mars 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]