SVT HD

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
SVT HD
Lansert20. oktober 2006
Eid avSveriges Television
SlagordFri Television
LandSverige
HovedkvarterStockholm
Søsterkanal(er)SVT 1, SVT 2, SVT 24, Barnkanalen og Kunskapskanalen
NettsideSVT.se

SVT HD var en svensk test-kanal som SVT sendte fra 2006 til 2010. Kanalen viste kun fjernsyn i formatet HDTV.

Kanalen ble startet for å vise de programmene som SVT har rettigheter til (både innkjøpt og egenproduserte) som var innspilt i HDTV. Det første programmet som ble vist på kanalen var filmen Lost in Translation og den ble sendt fredag 20. oktober 2006. Dagen etter ble SVTs 50-årsjubileumsfest Välkommen på 50-årsfest sendt på kanalen.

Programmene ble sendt samtidig med SVTs øvrige kanaler og fulgte SVTs normale tablå. I begynnelsen var tilbudet begrenset (bare noen få programmer i uka), men tilbudet økte etterhvert. Kanalen var en forsøksvirksomhet, til de fleste programmene ble produsert i HDTV.

Historie[rediger | rediger kilde]

SVT og TV 4 sendte fra Fotball-VM 2006 i Tyskland i HDTV i en felles tilfeldig kanal. Kanalen ble sendt via satellitt (Canal Digital) og i det digitale bakkenettet på fire plasser. Tilgangen på mottagere (digitalbokser) var sterkt begrenset (bare noen hundre bokser) og bare noen få kunne se sendingerne. Etter fotball-VM 2006 fortsatte SVT sendingerne på egen hånd og døpte kanalen om til SVT HD.

Kanalen befant seg i begynnelsen bare via satellit og inngikk da bare i Canal Digitals tilbud. 12. desember 2006 begynte Comhem å sende kanalen over deres kabel-TV. Fra 27. mai 2007 ble kanalen tilgjengelig i det digitale bakkenettet, først bare i Mälardalen og først senere i resten av landet.

Kanalen ble nedlagt den 1. mars 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]