Die Welt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Die Welt
Die Welt Logo 2015.png
Wikipedia Academy - Zeitungsleser.JPG
LandTyskland
Typedagsavis
FormatFullformat
Grunnlagt1946
Pris2,50 euro
EiereAxel Springer SE
UtgiverAxel Springer (selskap)
Redaktør(er)Stefan Aust
Ansvarlig redaktørJennifer Wilton
SpråkTysk
Politiskkonservativ
Opplag182 079 (2016)
HovedkvarterBerlin
ISSN0173-8437
Nettstedhttps://www.welt.de/ (tysk), http://welt.de

Die Welt er en tysk avis med internasjonalt nedslagsfelt. Den ble etablert i 1946 med The Times som forbilde, utgis av Axel Springer-konsernet, har gjennomsnittlig 530 000 daglige lesere og kommer ut i 130 land. Avisens kjerneområder er politikk, næringslivsstoff og finans. Avisens hovedkontor var Hamburg til 1993, da avisen flyttet til Berlin. Politisk regnes avisen som borgerlig-konservativ[1] og markedsliberal.

Die Welt er et av Springer-konsernets flaggskip, og en av Tysklands viktigste seriøse aviser. Dens hovedkonkurrenter er Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) og Süddeutsche Zeitung, som begge regnes som liberale aviser. Selv om Springerkonsernet er en av Europas ledende mediebedrifter, har avisen Die Welt gått med underskudd i mange år. Springerkonsernet har likevel valgt å finansiere driften av avisen gjennom de andre mer lønnsomme foretakene sine (ikke minst tabloiden Bild, Europas største avis), fordi selskapet har regnet det som viktig å ha en stor seriøs avis med politisk innflytelse.

Die Welt var en av avisene som aksepterte den såkalte nye tyske rettskrivningen som ble innført for noen år siden. Dette ansees nå som en stragegisk feil, ettersom denne rettskrivningen ikke har slått an, og konkurrenten FAZ har tjent på å beholde tradisjonell rettskrivning.

Die Welt er en av de grunnleggende medlemmene av EDA-alliansen, som også består av Le Figaro, The Daily Telegraph og den spanske avisen ABC, og som samarbeider om redaksjonelt stoff.

Avisen Die Welt, sammen med tabloidutgaven DIE WELT kompakt, har et opplag på ca. 182 000.[2]

Sjefredaktører[rediger | rediger kilde]

Kjente journalister[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]