Denne artikkelen er semibeskyttet.

Bernard og Bianca

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk


Bernard og Bianca (engelsk originaltittel The Rescuers) er en amerikansk animasjonsfilm produsert av Walt Disney Productions, med kinopremiere 22. juni 1977. Filmen er den 23. i rekken av Disneys «klassikere», og handlingen bygger på to bøker av Margery Sharp: The Rescuers og Miss Bianca. Den handler om de to musene Bernard og Bianca som skal redde jenta Penny som har blitt kidnappet av juveltyv Madame Medusa. Filmen er produsert og regissert av Wolfgang Reitherman. Musikken ble komponert av Artie Butler, og sangtekstene ble skrevet av Carol Connors, Ayn Robbins og Sammy Fain.

Bernard og Bianca var en av de mest suksessrike filmene i 1977, med 39 215 869 inntjente dollar på verdensbasis. I 1990 kom en oppfølger til filmen; Bernard og Bianca i Australia.

Handling

Historien handler om den lille foreldreløse jenta Penny som bor på barnehjem, men hun blir kidnappet av den onde Madame Medusa som bor på en husbåt ute i sumpene. Hun trenger et barn som er akkurat passe stor for å kunne senkes ned i en brønn hvor det ligger en verdifull diamant ved navn «Djevelens øye». Penny har det ikke bra ombord i husbåten og sender av sted en flaskepost med bønn om hjelp. Flaskeposten blir funnet av en liten internasjonal brigade som er i samme bygning som FN i New York. Her er det en mus fra alle land på jorden, akkurat som alle nasjoner er representert i FN. Sammen drar Bernard og den vakre miss Bianca av sted til sumpene for hjelpe Penny.

Utgitt

Bernard og Bianca ble gjenutgitt for visning påi kinoene 16. desember 1983 og 17. mars 1989. Den ble utgitt på video som VHS og Laserdisc 16. september 1992 og 8. januar 1999. Utgivelse på DVD var 20. mai 2003.

Norske stemmer

Eksterne lenker

Wikiquote-logo.svg Engelsk Wikiquote: The Rescuers – sitater
filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.