Bernard og Bianca i Australia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bernard og Bianca i Australia
orig. The Rescuers Down Under
Generell informasjon
Utgivelsesår16. november 1990
Prod.landUSA Amerikansk
Lengde77 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørHandel Butoy
Mille Gabriel
ProdusentThomas Schumacher
ManusforfatterJim Cox
Karey Kilpatrick
Byron Simpson
Joe Ranft
MusikkBruce Broughton
Foran kamera
Originalstemmer
Norske stemmer
Annen informasjon
Totalomsetning27 millioner dollar
Prod.selskapWalt Disney Pictures
Walt Disney Animation Studios
DistributørBuena Vista Distribution
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Bernard og Bianca i Australia (originaltittel: The Rescuers Down Under) er en amerikansk tegnefilm av The Walt Disney Company fra 1990. Filmen var en oppfølger til den tidligere Bernard og Bianca.

Filmen, som har handling fra Australias Outback, er basert på romanene til den britiske forfatteren Margery Sharp. Denne filmen, Fantasia 2000 og Rive-Rolf krasjer internett er de eneste Disney-oppfølgerne fra som tilhører Disneys kanon, da begge er produsert av Walt Disney Animation Studios. Filmen tilhører en tidsalder som blant kjennere kalles for «Disneys renessanse» (19891999) som begynte året før dennes utgivelse med Den lille havfruen.

Handling[rediger | rediger kilde]

En gutt ved navn Rudi (engelsk Cody) våkner av et nødrop fra skogen. En kenguru forteller ham hva som har skjedd: en stor ørn sitter fast høyt, høyt oppe på ei klippe. Rudi klatrer modig opp, og befrir ørnen fra tauene som binder den fast. Ved et uhell slår ørnen Rudi slik at han faller utenfor klippen, men den flyr etter og redder ham i siste sekund. Rudi og ørnen blir venner og ørnen viser Rudi reiret sitt og eggene sine. Han får også ei fjær av ørnen. Oppdrag uført og Rudi begir seg på vei hjem, men går i en dyrefelle satt opp av antagonist (motstander) i filmen, en krypskytter.

Krypskytteren, som heter MacLeach, finner til sin skuffelse Rudi i fella og ikke noe stort dyr som han kan tjene penger på. MacLeach skal til å slippe løs Rudi da han ser fjæra til ørnen og innser at Rudi kan føre ham til ørnen og reiret. Rudis sekk blir kastet i vannet, og Rudi selv blir kidnappet. Agnet for dyrefella, ei mus, skynder seg og sender radiomelding om hva som har skjedd til New York, til Verdens musehjelpere.

Bernard og Bianca sitter og spiser i en finere restaurant (ei krystallyskrone i en vanlig fin restaurant), og Bernard har funnet ut at han skal fri til Bianca. Han mister gifteringen sin på gulvet og blir borte for å lete etter den da Bianca får beskjed om hva som har skjedd med Rudi. Kelneren, Francois, tilbyr seg å si ifra til Bernard. Så langt kommer aldri Francois, fordi Bernard er travelt opptatt med å finne ut hvordan han skal fri til Bianca, og ikke hva Francois vil fortelle ham. Dette fører til at Bernard blir dratt inn i oppdraget uten å vite hva som skjer. De flyr med fuglen, Orville, (og med litt hjelp av et vanlig fly) til Australia der de begynner på oppdraget sitt.

Utgitt[rediger | rediger kilde]

Bernard og Bianca i Australia ble utgitt på VHS i september 1991 og 1. august 2000 på DVD.

 Rolleliste (stemmer)[rediger | rediger kilde]

Rolle Engelske stemmer Norske stemmer
Bernard Bob Newhart Magnus Nielsen
Bianca Eva Gabor Unn Vibeke Hol
Wilbur John Candy Anders Hatlo
Jake Tristan Rogers Johannes Joner
McLeach George C. Scott Roy Bjørnstad
Rudy Adam Ryen Adam Ryen
 Kenguru Peter Firth Knut Risan
Frank Wayne Robson Tore Ryen
Krebbs Douglas Seale Kai Remlov

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Wikiquote-logo.svg Engelsk Wikiquote: The Rescuers Down Under – sitater
filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.