Hopp til innhold

Fly 2: Brann og Redning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fly 2: Brann og Redning
orig. Planes: Fire & Rescue
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, barnefilm
Utgivelsesår2014
NasjonalitetUSA
Lengde83 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBobs Gannaway[1][2][3][4][5] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)John Lasseter
MusikkMark Mancina Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
Medvirkendeingen Rediger dette på Wikidata
Stemme­skuespiller(e)Dane Cook[6] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapWalt Disney Pictures Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Fórum Hungary[7]
Netflix
Disney+
Premiere(r)18. juli 2014 (USA)[8]
14. august 2014 (Tyskland)[9]
29. august 2014 (Sverige)[10]
17. juli 2014 (Ungarn)[11][7]
FilmserieFly
ForgjengerFly Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Fly 2: Brann og redning (engelsk: Planes: Fire & Rescue) er en amerikansk 3D-dataanimert komediefilm for barn fra 2014. Filmen er oppfølger til filmen Fly fra 2013. Filmen ble produsert av DisneyToon Studios og hadde kinopremiere den 18. juli 2014 i USA og 29. august 2014 i Norge.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Etter at Dusty Crophopper vant løpet Wings Around the Globe, har han hatt en vellykket karriere som racer-fly. Men motorens girkasse blir skadet, og den spesielle modellen er ute av produksjon og ikke tilgjengelig hvor som helst. Dustys mekaniker Dottie monterer et varsellys på kontrollpanelet for å sikre at han ikke skader girkassen sin ytterligere. Dusty fortsetter å teste grensene, og må foreta en tvangslanding ved Propwash Junction flyplass som forårsaker brann. Innbyggerne i området klarer å slukke brannen med store vanskeligheter.

Men ulykken fører til at inspektør Ryker fordømmer flyplassen for utilstrekkelig personell når det gjelder brann-slukking. Dusty velger å gjennomgå opplæring for å bli sertifisert som brannmann, og oppfylle de nødvendige forskriftene for å gjenåpne flyplassen. For å oppnå dette reiser Dusty til Piston Peak National Park, hvor han møter mannskap som holder på med brannslukking og redning under kommando av et helikopter ved navn Blade Ranger. Han er ikke imponert over den lille nykommeren, og Dusty får problemer med treningen. Maru, teamets mekaniker, erstatter Dustys originale understell med to pontonger utstyrt med understell-hjul for sin nye rolle som en-motors brannmann.

Dusty får vite at Blade tidligere var en skuespiller som spilte et politi-helikopter i en TV-serie. Senere blir Dusty deprimert etter en samtale med vennene sine fra Propwash Junction som forteller ham at alle forsøk på å finne en ny girkasse har mislyktes, og racing-karrieren hans er offisielt over. Lyn og tordenvær over en skog i nærheten av Piston Peak starter flere branner som blir til en alvorlig skogbrann. De kjemper mot brannen, og ser ut til å ha slukket brannen. Men senere, under den store gjenåpningen av en lodge i parken, flyr besøkende VIP-er for lavt og blåser vekk glør fra brannen. Dette skaper en enda større brann, og hytta må evakueres.

Blade ble alvorlig skadd når han forsøker å beskytte Dusty i brannen, og kan ikke fly lenger før han får reparasjoner. Dusty blir varslet om at to eldre bobiler ved navn Harvey og Winnie, som han møtte tidligere, nå er fanget på en brennende bro dypt inne i brann-sonen. Bobilene klarer å unnslippe rett før broen kollapser. Men girkassen til Dusty svikter fullstendig under redningsforsøker, motoren går i stå, og flyet krasjer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ http://www.imdb.com/title/tt2980706/; besøksdato: 19. mai 2016.
 2. ^ http://movieweb.com/movie/planes-fire-rescue/; besøksdato: 19. mai 2016.
 3. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=222257.html; besøksdato: 19. mai 2016.
 4. ^ http://www.bbfc.co.uk/releases/planes-2-fire-rescue-planes-vitaminamulch-air-spectacular-video; besøksdato: 19. mai 2016.
 5. ^ http://www.mafab.hu/movies/planes-fire-rescue-134698.html; besøksdato: 19. mai 2016.
 6. ^ http://www.metacritic.com/movie/planes-fire-rescue; besøksdato: 19. mai 2016.
 7. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
 8. ^ www.boxofficemojo.com[Hentet fra Wikidata]
 9. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 17. august 2016[Hentet fra Wikidata]
 10. ^ www.sfi.se[Hentet fra Wikidata]
 11. ^ nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]