Norwegian Wood (festival)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Norwegian Wood
Norwegian Wood
Roger Waters på Norwegian Wood i 2006
StedFrognerbadet
Tidspunktjuni
År aktiv1992–
Sjanger(e)rock
Nettstedhttps://norwegianwood.no

Norwegian Wood er en årlig musikkfestival som avholdes i Frognerbadet i Oslo, nær Frognerparken. Festivalens navn henspiller på The Beatles-låten «Norwegian Wood». Festivalen markerer starten på sommerens festivalsesong med fire konsertdager i midten av juni.

Festivalen ble startet i 1992 av Jørgen Roll, Sten Fredriksen og Haakon Hartvedt, hvorav de to førstnevnte fremdeles er med i dag. De to første festivalene ble arrangert på Bærums Verk i Bærum, men festivalen flyttet deretter til Frognerbadet.

I november 2017 ble festivalorganisasjonen slått konkurs.[1]

Norwegian Underwood har siden starten i 1992 vært kjent for å slippe til band fra underskogen.[klargjør] Samarbeidet med NRK Urørt gjør at bandene som sikter mot Underwoodscenen også kan bli hørt både før og etter selve festivaldagene. Norwegian Youngwood startet i 2007 og er et arrangement for ungdomsskoleever fra Oslo i samarbeid med Den kulturelle skolesekken. Her har blant annet artister som Erik & Kriss og Samsaya opptredd.

Gjennomførte arrangementer[rediger | rediger kilde]

2006[rediger | rediger kilde]

I 2006 ble festivalen avholdt fra 14. til 18. juni. Den største artisten dette året var Roger Waters fra Pink Floyd, som fremførte alle låtene fra albumet «Dark Side Of The Moon». Roger Waters satte også rekord som den enkeltartisten som har trukket flest, med et publikum på 8 000.

2007[rediger | rediger kilde]

Se Norwegian Wood 2007 for program og mer informasjon.

Den 16. Norwegian Wood ble i 2007 gjennomført fra 14. til 17. juni med over 20 000 besøkende. Youngwood ble arrangert for første gang.

2008[rediger | rediger kilde]

Se Norwegian Wood 2008 for program og mer informasjon.

I 2008 ble Norwegian Wood gjennomført fra 12. til 15. juni med blant annet artistene Foo Fighters, Queens of the Stone Age, Madrugada og Alanis Morissette.

Utvalgt liste over artister som har spilt på hovedscenen til Norwegian Wood[rediger | rediger kilde]

Utvalgt liste over artister som har spilt på Underwood[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «DN: Norwegian Wood er konkurs». E24. 7. november 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]