Ralph Myerz and the Jack Herren Band

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ralph Myerz and the Jack Herren Band
UtmerkelserAlarmprisen i elektronika (2004) (for: A Special Album)[1]
Alarmprisen i elektronika (2005) (for: Your New Best Friends)[1]
OpphavNorge
SjangerElectronica
Medlemmer
Tarjei Strøm

Bandet spilte under P3 Sessions 27. mai 2006 i Oslo. Fra venstre: Thomas Lønnheim, Erlend Sellevold og Tarjei Strøm.

Ralph Myerz and the Jack Herren Band er et norsk electronicaband. Gruppen ble dannet i 1997 av Erlend «Ralph Myerz» Sellevold som spurte Thomas Lønnheim og Tarjei Strøm om å være med på én konsert i regi av Mikal Telle. Deres første konsert på "Den Elleville Festen" var en suksess og bandet ble booket til flere konserter, og bestemte seg derfor å fortsette sammen som et band.

Bandet lanserte først en egen 12" med blant annet låten «A Special Morning» som var deres første utgivelse. Denne ble utgitt av Ralph Myerz på hans Disconnected Records sammen med Kolbjørn Lyslo. Mr Scruff og Kruder & Dorfmeister begynte tidlig å spille låter fra denne første EP-en. Etter dette kom en 7" og en 12" på plateselskapet Tellé Records, som ble etterfulgt av en del oppmerksomhet fra blader og DJ-er rundt i Europa, inkludert Dimitri from Paris som brukte låten «Nikita» på en av sine «Playboy Mansion CD-samlinger». Videoen til «Nikita» ble for øvrig nominert til Spellemannprisen 2002 i klassen årets musikkvideo, mens bandet ble nominert til Alarmprisen 2003 i klassen årets liveartist.[2][3]

I 2002 signerte Ralph Myerz en kontrakt med det amerikanske plateselskapet Emperor Norton Records, og de lanserte A Special EP. Albumet A Special Album fulgte ett år senere. Det inneholdt blant annet sporene «Casino» og «Think Twice», som begge ble slagere i klubber rundt omkring i Europa, og kommersielt i Norge, og gikk rett inn på 2.-plass på VG-lista topp 20. For albumet vant de Alarmprisen 2004 i klassen årets electronikaalbum og var nok en gang nominert i klassen for årets liveartist.[4][5] I løpet av turneene der de promoterte albumet, slo gitarist Mads Berven seg sammen med dem på liveshows.

I 2004 kom albumet Your New Best Friends, og ble godt mottatt av kritikere i Europa. Blader som Mixmag, Djmag og Sunday Times lovpriste det nye albumet som «Downtempo Heaven». Nok en gang ga albumet de en Alarmpris i klassen årets electronicaalbum samt nominasjon i klassen årets liveartist, denne gang under Alarmprisen 2005.[6][7] Liveshowene deres fikk et stort rykte på seg både i Norge og resten av Europa om at de kombinerte diverse slaginstrumenter og pyroteknikk. Bandets medlemmer har uttalt i mange intervjuer at de er fans av rockegruppen KISS, og at dette har hatt stor innvirkning på liveshowene deres. Navnet til bandet er tatt fra B-filmregissøren Russ Meyer, og Jack Herren er en fiktiv kameramann.

I juni 2006 utkom singelen «Kill the DJ». Låten er hentet fra albumet Sharp Knives & Loaded Guns som kom ut i september 2006. Låten «The Teacher» fra samme album (en tolkning av The Kids' «Forelska i Lærer'n») er å finne på radiokanalen «Radio Broker» i actionspillet Grand Theft Auto IV. Bandet hadde da signert med nå oppløste EMI Records.

Mot slutten av 2008 trakk Thomas Lønnheim seg fra bandet.[8] Forholdsvis raskt ble to nye bandmedlemmer rekruttert; bassist Benjamin Helland og gitarist Thomas Larsen.

Ralph Myerz begynte i 2009 å fokusere mer på en solokarriere. Hans tredje soloalbum fikk i 2013 Spellemannprisen for beste album i klassen elektronika.

Mer bakgrunnshistorie om Ralph Myerz, bandet og musikkmiljøet i Bergen finnes i dokumentaren Northern Lights.

Bandet ble oppløst i 2019 av grunnleggeren Ralph Myerz.[trenger referanse]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Stavanger Aftenblad, «Alarmprisen er historie»[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Her er Spellemanns-videoene». ballade.no. 7. januar 2003. Besøkt 31. desember 2023. 
  3. ^ «Alarm-kandidatene er klare». ballade.no. 3. desember 2002. Besøkt 31. desember 2023. 
  4. ^ «Alarm uten larm i Bergen». ballade.no. 17. februar 2004. Besøkt 31. desember 2023. 
  5. ^ «Alarmprisen 2004 - de nominerte». ba.no. 3. desember 2003. Besøkt 31. desember 2023. 
  6. ^ «Stor Bergns-kveld på Alarm». bt.no. 5. februar 2005. Besøkt 31. desember 2023. 
  7. ^ «Alarm: De nominerte». dagsavsien.no. 4. februar 2005. Besøkt 31. desember 2023. 
  8. ^ Bergensband tilbake etter åtte år Bergensavisen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]