Paramore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Paramore
Paramore Hayley Williams03.jpg
Zac Farro (trommer), Hayley Williams (vokalist) og Jeremy Davis (bassgitar) i Paramore, spiller på konsert i 2007 Vans Warped Tour på Tweeter Center at the Waterfront in Camden, New Jersey, United States.
Opphav USA Franklin, Tennessee, USA
Periode 2004 - nåtid
Sjanger Alternativ rock[1][2][3]
Pop punk[4]
Power pop[5][6]
Plateselskap Fueled by Ramen
Nettsted Paramore.net
Medlemmer
Hayley Williams
Jeremy Davis
Taylor York[7]
Tidligere medlemmer
Jason Bynum
John Hembree
Hunter Lamb
Josh Farro
Zac Farro

Paramore er et amerikansk band som ble dannet i Franklin, Tennessee i 2004 av Hayley Williams (vokal, keyboard), Josh Farro (gitar), Jeremy Davis (bassgitar) og Zac Farro (trommer). Gruppa gav ut sitt første album, All We Know Is Falling, i 2005, og deres andre album, Riot!, i 2007, som solgte til platina i USA og gull i England og Irland. Deres tredje album, Brand New Eyes, ble utgitt 29. september 2009. I desember 2010 sluttet gitaristen Josh Farro og trommisen Zac Farro i bandet, men Paramore er fortsatt et band som nå består av de tre medlemmene Hayley Williams, Taylor York og Jeremy Davis.

Historie[rediger | rediger kilde]

2002-2005: Dannelse og All We Know Is Falling[rediger | rediger kilde]

I 2002 flyttet Hayley Williams fra hjemstedet sitt i Mississippi til Franklin, Tennessee som 14-åring. Der møtte hun brødrene Josh og Zac Farro da hun gikk på en privatskole.[8][9] Kort etter begynte hun å ta sangtimer hos Brett Manning.[10] Mens de holdt på å danne Paramore, var Williams og bassist Jeremy Davis også i et funk cover band som het The Factory, mens Farro-brødrene øvde sammen etter skolen.[8][11] De andre medlemmene, av hva som snart kom til å bli Paramore, var skeptiske til å ha Williams som vokalist, men siden de var veldig gode venner, begynte hun å skrive sanger til dem og til slutt løste problemene seg.[12] Bandet ble offisielt dannet av Josh Farro (gitar), Zac Farro (trommer), Jeremy Davis (bassgitar) og Hayley Williams (vokal) i 2004,[13] med et senere medlem som var Williams' nabo,[8] Jason Bynum (rytmegitar). De kalte seg Paramore fra pikenavnet til moren til en av bandets tidligere bassist når de «fortsatt spilte i garasjen».[14] Når bandet fant ut meningen av homonymet paramour («hemmelig elsker»), bestemte de seg for å ta i bruk navnet, men stavet det som Paramore.[12] Den første sangen bandet skrev sammen var «Conspiracy», som senere ble brukt på debutalbummet deres, All We Know Is Falling.

I de neste årene opptrådte de på spillesteder utenfor Nashville området, inkludert på festivaler som Purple Door og på Warped Tour. John Janick, en av grunnleggerne av plateselskapet Fueled by Ramen, fikk tak i noen av demoene til Paramore og drog til en Taste of Chaos opptreden i Orlando, Florida for å se bandet opptre. Etter en mindre privat opptreden på et varehus, var bandet signert til plateselskapet i april 2005.[15]

Paramore reiste tilbake til Orlando og spilte inn debutalbumet deres All We Know Is Falling, men rett etter at de ankom, bestemte Davis seg for å forlate gruppa, på grunn av personlige grunner. De medlemmene som var igjen fortsatte med albumet, mens de skrev «All We Know» om hans avgang. Senere bestemte de seg for å basere All We Know Is Falling som et konseptalbum. Albumcoveret gjenspeiler også Paramores sorg som Williams forklarer som «sofaen (på coveret på All We Know Is Falling) som ingen sitter på og skyggen som går bort er om Jeremy som skal til og forlate oss og vi føler at det er et tomrom igjen.»[15] Innspillingen av All We Know Is Falling tok bare tre uker. Før de skulle på turné, la de til John Hembree (bassgitar) for å erstatte Daivs.[16] Etter forespørsel fra bandet, vendte Davis tilbake til bandet, etter fem måneder borte da Hembree drog.[17] All We Know Is Falling ble utgitt 24. juli 2005 og nådde opp som #30 på Billboard's Heatseekers Chart. Paramore utgav «Pressure» som deres første singel, med en video laget av Shane Drake. I juli ble «Emergency» utgitt som den andre singelen. Regissøren var igjen Shane Drake. Hunter Lamb erstattet også Bynum på gitar.[9] Den tredje singelen «All We Know», var utgitt med begrenset sendetid. Videoen består av en samling av live opptredener og backstage klipp.

2007-2008: Riot! og andre prosjekter[rediger | rediger kilde]

Paramore som opptrer i Camden, New JerseyWarped Tour 2007.

Paramore begynte å spille inn deres andre studioalbum, Riot!, i januar 2007 og sluttet produksjonen i mars, uten gitar av Hunter Lamb. Uten Lamb, ble Josh Farro nødt til å spille begge gitarstemmene på albumet.[18] Siden da har Lamb blitt erstattet med gitarist Taylor York, som hadde tidligere vært i et band med Farro-brødrene før de to møtte Williams,[8] som et midlertidig medlem på turné. Paramore spilte inn Riot! i New Jersey sammen med produsent David Bendeth. De gav ut albumet 12. juni 2007. Riot! ble rangert på Billboard 200 som nummer 20, UK listene som nummer 24 og solgte 44,000 eksemplarer bare den første uken i USA. Navnet «riot» ble valgt fordi det betyr «et plutselig utbrudd av ukontrollerte følelser», og det var et ord som «summerte alt opp». Singlene og musikkvideoen på albumet heter «Misery Business», «Hallelujah», «Crushcrushcrush» og «That's What You Get». Før innspillingen av musikkvideoen til «That's What You Get» i februar 2008, kunngjorde de at de hadde avlyst seks konserter på grunn av personlige grunner. Williams skrev på bandets webside at «pausen vil gi bandet en sjanse til å komme seg vekk og løse sine personlige problemer.» MTV.com rapporterte at fans av Paramore spekulerte om fremtiden til bandet og rapporterte rykter om trøbbel som hadde begynt tidligere samme måneden når Josh Farro uttrykte hans sinne mot media sitt fokus mot Williams.[19]

Paramores sang «Decode» er hovedsingelen for den roman-baserte filmen Twilight. Den andre sangen de har laget for soundtracket heter «I Caught Myself».[20] Bandet begynte å spille inn videoen til «Decode» den 13. oktober 2008. «Decode» ble gitt ut 1. oktober 2008 på den offisielle Paramore fanklubben og Stephenie Meyers hjemmeside.[21] Videoen hadde premiere 3. november.

25. november 2008 gav Paramore ut konsertalbumet, The Final Riot!. Albumet inneholder en bonus-DVD som inneholder en full konsert fra Chicago, og en eksklusiv dokumentar bak scenen.[22]

2009-nåtid: Brand New Eyes[rediger | rediger kilde]

Paramore på Hovefestivalen 2010

I januar 2009, snakket Josh med musikkmagasinet Kerrang! om deres tredje album: «Vi skal prøve å spille det inn i Nashville. Jeg tror at å skrive sangene der kommer til å inspirere oss, og visst vi spiller det inn der kan vi sove i våre egne senger, i stedet på hoteller, som vi gjør i 300 dager resten av året. Vi er ikke sikre på hvem som skal produsere albumet enda. Rob Cavallo produserte 'Decode' med oss, noe som var en bra erfaring, men vi ser oss rundt og vil ikke ta noen avgjørelser før vi har noen sanger og vet hva vi ser etter. Vi elsker hvordan vi høres ut live og vil ha en produsent som klarer å oppfatte det».[23]

21. januar 2009 ble det kjent at Paramore skal vere gjest sammen med The SoundsNo Doubt sin sommerturné. Den starter i mai 2009 og skal holdes på amfiteatere og arenaer rundt om i USA og Canada.

Siden mars 2009 begynte Paramore å skrive sanger til sitt tredje studioalbum, kalt Brand New Eyes. 23. mars 2009 drog de til et studio i Hidden Hills, California for å spille det inn. Produsenten er Rob Cavallo. (Kjent for ikke bare å produsere sangen deres «Decode», men også album for band som Green Day, Avril Lavigne, Less Than Jake og My Chemical Romance.) 28. april 2009 meldte MTV at deres tredje album er ferdig innspilt og kommer til å bli gitt ut i 29. september 2009. «Ignorance» ble gitt ut 7. juli som de førsten singelen fra Brand New Eyes.

2010: Josh og Zac forlater Paramore[rediger | rediger kilde]

"A couple of months ago, Josh and Zac let us know they would be leaving the band after our show in Orlando last Sunday. None of us were really shocked. For the last year it hasn't seemed as if they wanted to be around anymore. We want Josh and Zac to do something that makes them happy and if that isn't here with us, then we support them finding happiness elsewhere. But we never for a second thought about leaving any of this behind."

Josh og Zac Farro bestemmer seg for å forlate Paramore, etter turneen. De resterende medlemmene har planer om å fortsette bandet uten brødrene.

Musikalsk stil og innflytelser[rediger | rediger kilde]

Alternative Press og andre anmeldere har sagt at bandets sceneopptreden har hjulpet dem med å bli et mer kjent band. Alternative Press sa også at Williams «har mer karisma enn sangere som er dobbelt som gamle som hun, og at bandet hennes ikke er så langt i fra de heller».[24] Sangeren John Mayer roste Williams sin stemme i en blogg i oktober 2007, der han kalte henne «det store oransje håpet»; oransje henvist til hårfargen hennes.[25] På grunn av det kvinnelige aspektet til bandet, har Paramore blitt sammenlignet med Kelly Clarkson og Avril Lavigne, som en annen anmelder sa var «smertelig ubegrunnet».[26][27] Anmelder Jonathan Bradley har sagt at «Paramore angriper musikken med smittende entusiasme». Han sa også at «det er ikke stor forskjell mellom Riot! og noen av de bedre sangene til Kelly Clarkson og Avril Lavigne».[28] Enda en anmelder fra NME sa også at Paramore hørtes ut som «No Doubt (uten all ska-en)» og «Kelly Clarkson's villeste drømmer».[29] Williams har kommentert at bandet ikke bare er «et band frontet av en jente» men et band som lager «musikk for folk som liker musikk, ikke slik at folk kan snakke om seksualiteten min».[30]

Paramore har uttrykt at de setter pris på band som Blink-182, Jimmy Eat World, Chicago, Sunny Day Real Estate,[31] Death Cab for Cutie, Fall Out Boy og Failure. Williams har også sagt at Robert Smith fra The Cure og Etta James er hennes personlige innflytelser. Hun har også sagt at band som U2, «som er massive, gjør hva de vil, skriver hva de vil og som står for noe», Jimmy Eat World, «som tror de aldri skuffer fansen sin», og No Doubt, «som har gjort fantastiske ting» er som en sti de gjerne vil følge i løpet av karrieren sin.[31]

I et intervju med BBC, sa Josh Farro at «troen vår er veldig viktig for oss. Den kommer tydeligvis til å påvirke musikken vår fordi visst noen tror på noe kommer verdenssynet deres til å påvirke alt de gjør. Men vi er ikke her for å preike til folk, vi er her fordi vi elsker musikk.»[32]

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Rolle i bandet År
2002–2004 2004–2005 2005 2005 2005–2007 2007-2010 2010-Nåtid
Vokal, keyboard Hayley Williams
Hovedgitar, bakgrunnsvokal Josh Farro  
Bassgitar Jeremy Davis John Hembree Jeremy Davis
Trommer Zac Farro  
Rytmegitar   Jason Bynum Hunter Lamb Taylor York

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum

EP-er

DVD-er

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Elan, Priya. «Paramore: RIOT!». NME. Besøkt 9. desember 2007. 
 2. ^ «Familiar With Emo, Intimate With Upbeat». New York Times. 30. november 2007. Besøkt 5. januar 2008. 
 3. ^ Eliscu, Jenny (6. mars 2008). «Q&A: Paramore's Hayley Williams». Rolling Stone. Besøkt 5. juni 2008. 
 4. ^ Brown, August (8. mai 2009). «Paramore gambles on raw emotions». latimes.com. Besøkt 12. mai 2009. 
 5. ^ «Paramore Bio». MTV.com. 
 6. ^ Riot review Rhapsody.com
 7. ^ http://www.paramore.net/about
 8. ^ a b c d Bayer, Jonah (February 2008), «Born for This», Alternative Press (235) 
 9. ^ a b «Biography». All Music. Besøkt 16. august 2007. 
 10. ^ Hayley Williams. Interview with David Walter. Youth Gone Wild. 2007-10-17. Retrieved on 2007-10-14.
 11. ^ Hayley Williams & Josh Farro. Interview with Joshua Martin. ASL's Exclusive Interview With Paramore. 2007-06-26. Retrieved on 2007-10-12.
 12. ^ a b Josh Farro, Hayley Williams & Jeremy Davis. Interview with cathyreay. Interview With Paramore. 2007-07-14. Retrieved on 2007-08-17.
 13. ^ «History». paramore.net. 
 14. ^ Paramore. Hello My Name is Paramore (Website). paramore.net. Besøkt 14. desember 2007. 
 15. ^ a b Hayley Williams & Josh Farro. Interview with Tony Pascarella. Interview: Hayley Williams and Josh Farro of Paramore. 2005-08-08. Retrieved on 2007-08-16.
 16. ^ Hayley Williams. Interview with Jason Schleweis. Paramore Interview. 2005-07-14. Retrieved on 2007-10-12.
 17. ^ Paramore Kerrang! Article, Kerrang!, 2006-11-05, http://www.absolutepunk.net/showthread.php?t=135695, besøkt 2007-10-13 
 18. ^ Josh Farro. Interview with Stephanie Keller. Paramore: They’re Looking for a Riot!. 2007-05-01. Retrieved on 2007-10-13.
 19. ^ «Paramore Cancel European Tour, Say They Need Time Off To Deal With 'A Lot Of Internal Issues'». 
 20. ^ http://www.mtv.com/movies/news/articles/1596357/20081006/story.jhtml?rsspartner=rssYahooNewscrawler
 21. ^ «Paramore's 'Twilight' Song 'Decode' Premieres On Stephenie Meyer's Web Site». 
 22. ^ http://www.mtv.com/movies/news/articles/1596057/20081001/story.jhtml
 23. ^ http://web.archive.org/20090125065908/paramoreguy.blogspot.com/2009/01/josh-spoke-to-kerrang-about-new-album.html
 24. ^ «Bamboozle Recap: Day 1». altpress.com. 6. mai 2007. Besøkt 13. oktober 2007. 
 25. ^ Mayer, John (27. oktober 2007). «Paramore». honeyee.com. Besøkt 1. november 2007. 
 26. ^ Pascarella, Tony (20. juli 2007). «Music Review: Paramore, «All We Know Is Falling»». the-trades.com. Besøkt 13. oktober 2007. 
 27. ^ Drumm, Alex. «Paramore». emotionalpunk.com. Besøkt 13. oktober 2007. 
 28. ^ Bradley, Jonathan (13. august 2007). «Paramore - Riot! - Review». stylusmagazine.com. Besøkt 13. oktober 2007. 
 29. ^ «Review». nme.com. Besøkt 13. oktober 2007. 
 30. ^ Hayley Williams & Josh Farro. Interview with Julia Conny. Paramore. 2007-05-25. Retrieved on 2007-10-13.
 31. ^ a b «Paramore in prog shock rock?». manchestereveningnews.co.uk. Besøkt 13. oktober 2007. 
 32. ^ Paramore bbc interview. Interview. (Interview).
 33. ^ Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; ingen tekst ble oppgitt for referansen ved navn TaylorJoins