The Hives

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Hives
The Hives på Eurockéennes i 2007.
UtmerkelserExportpriset (2002)[1]
OpphavFagersta, Sverige
Periode1993-d.d.
SjangerGarage punk
Garage rock revival
Alternativ rock
Aktive år1993
PlateselskapA&M/Octone
Interscope
Epitaph Records
NettstedOffisiell nettside
IMDbIMDb
Medlemmer
Howlin' Pelle Almqvist
Nicholaus Arson
Vigilante Carlstroem
Dr. Matt Destruction
Chris Dangerous
Andre forhold

The Hives er et punkband fra Fagersta i Sverige, grunnlagt 1993, som er kjent for sin arrogante innstilling og frekke tekster.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Det hele startet i 1993 hvor guttene i bandet ble ”oppdaget” av Randy Fitzsimmons. Han kom til dem med ideen å starte et band basert på alt han og bandet fant spennende. Han skulle ha sendt tapes og brev med tekststrofer, samt ha instruert dem om hvordan de skulle gå fram. I tillegg skal han ha sørget for at de fikk den musikalske opplæringen som skulle til. Etter hvert har denne historien blitt en byrde for guttene, i og med at de fortsatt hardnakket påstår at mannen eksisterer og at han vil være anonym og aldri deltar verken på turne eller på bilder. Etter 2 år med øving fikk de kontrakt med Sidekick records og allerede et år etter lanserte de sin først EP, Oh Lord! When? How?.

I 1997 debuterte de med CD, Barely Legal, og på den tiden var gruppa ukjent. Tittelen sier litt om at nesten alle gruppemedlemmene var fylt 18. Denne CD-en er omtalt av mange som en av de beste de har laget. Albumets andre sang, A.K.A. I-D-I-O-T, ble ganske populær, og de lagde en EP med samme navn senere. Samme sangen viser at de blir bedre til å spille og nærmer seg nivået i albumet Veni Vidi Vicious. Sammen med slippet av Barely Legal begynte gruppen å turnere. Etter en 2 års pause kom The Hives tilbake med CD-en Veni Vidi Vicious. Albumet hadde sanger som for eksempel: Hate to Say I Told You So, Die, All Right! Og Supply and Demand. Etter å ha sett en musikkvideo av The Hives bestemte Alan McGee seg for å signere The Hives med Poptones(et CD selskap). Med Poptones lanserte de CD-en Your New Favourite Band I 2001, noe som førte til et gjennombrudd i karrieren deres.

Etter den store suksessen med Your New Favourite Band, relanserte de singlene Hate To Say I Told You So og Main Offender som nådde opp til plass nr. 23 og 24 på den engelske hitlista. De relanserte også albumet Veni Vidi Vicious i USA. Under framleggelsen av Veni Vidi Vicious / Your New Favourite Band signerte de med Universal Music Group, men dette førte til en konflikt med Burning Heart som mente de hadde en kontrakt som inkluderte minst 1 cd til, men dette vant de ikke fram med. Kontrakten med Universal Music Group sies at var verd 12 millioner dollar.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

EP-er[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Samleplater[rediger | rediger kilde]

DVD-er[rediger | rediger kilde]

  • 2005 Tussles In Brussels

Priser og utmerkelser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.regeringen.se, besøkt 27. juli 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]