Wolfmother

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Wolfmother
Wolfmother closeup.JPG
Opphav Australia Sydney, Australia
Periode 2000
Tidligere navn White Feathers (dekknavn)
Sjanger Hardrock
Plateselskap Modular/Universal
Interscope
Island
Nettsted www.wolfmother.com
Medlemmer
Andrew Stockdale, Ian Peres, Aidan Nemeth, Dave 'Acosta' Atkins
Tidligere medlemmer
Chris Ross
Myles Heskett


Wolfmother er et australsk rockeband fra Erskineville, Sydney som består av Andrew Stockdale (Vokal/Gitar), Ian Peres (Bassgitar/Keyboard), Aidan Nemeth (Gitar), Dave ’Acosta’ Atkins (trommer). Bandet startet opp i 2004 med Andrew Stockdale, Chris Ross, Myles Heskett, men Ross og Heskett la opp sensommeren 2008. I 2009 ble det ’nye’ Wolfmother presentert med Peres, Nemeth og Atkins som de nye medlemmene.

Wolfmothers har hittil sluppet ut to studioalbum, Wolfmother, som gjorde dem internasjonalt kjente og Cosmic Egg, som kom ut 31. oktober 2009.[1]

Wolfmother er oppvarmere for AC/DC under deres Black Ice turné sommeren 2009

Historie[rediger | rediger kilde]

Andrew Stockdale er starter Wolfmother i 2000 sammen med trommisen Myles Heskett som dro med seg Chris Ross på keyboard/bass.

Etter å ha sluppet ut sin selvtitulererte EP gjennom Modular Recordings i 2004, begynte bandet å delta på flere store musikkfestivaler. Bandets EP var en stor suksess i Australia og nådde 35.-plass som sin høyeste plassering.

I 2005 dro bandet til Los Angeles for å spille inn sin debutplate "Wolfmother". Plata ble sluppet ut i oktober 2005, med Dave Sardy som produsent.

I august 2008 annonserte de at Bassisten Chris Ross og trommisen Myles Heskett hadde sluttet i bandet. Stockdale ekspanderte til en kvartett med gitarist Aidan Nemeth, bassist/keyboadist Ian Peres og trommis Dave Atkins under pseudonymet White Feather. Kvartetten begynte å jobbe med et nytt Wolfmother-album, Cosmic Egg, som kom ut i 2009. Det nådde ikke helt den suksessen de hadde håpet på og under turneen for plata overtok Will Rockwell-Scott for Atkins. Ting var fortsatt ustabilt i bandet og både Nemeth og Rockwell-Scott forlot bandet i 2012. De ble erstattet av nye medlemmer, men til slutt valgte Stockdale å gi ut det nye materialet de hadde jobbet med som soloplate under navnet Keep Moving i 2013 og la samtidig navnet Wolfmother på is. Det varte ikke lenge for i 2014 var bandet tilbake i sitt originale trioformat, med Vin Steele og Hamish Rosser. de ga ut plata New Crown og året etter ble debutalbumet utgikk på nytt til ære for bandets tiårsjubileum,

I januar 2016 kom albumet Victorious. Produsert av Brendan O'Brien.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Just heard a mixed...». Twitter. 17. juni 2009. Besøkt 19. juni 2009. 
musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.