Wolfmother

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wolfmother
Wolfmother closeup.JPG
OpphavAustralia Sydney, Australia
Periode2000
Tidligere navnWhite Feathers (dekknavn)
SjangerHardrock
Aktive år2004
PlateselskapModular/Universal
Interscope
Island
Nettstedwww.wolfmother.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Andrew Stockdale, Ian Peres, Aidan Nemeth, Dave 'Acosta' Atkins
Tidligere medlemmer
Chris Ross
Myles Heskett

Wolfmother er et australsk rockeband fra Erskineville, Sydney som består av Andrew Stockdale (vokal/gitar), Ian Peres (bassgitar/keyboard), Aidan Nemeth (gitar), Dave ’Acosta’ Atkins (trommer). Bandet startet i 2004 med Andrew Stockdale, Chris Ross, Myles Heskett, men Ross og Heskett la opp sensommeren 2008. I 2009 ble det ’nye’ Wolfmother presentert med Peres, Nemeth og Atkins som nye medlemmer.

Wolfmothers har hittil gitt ut to studioalbum, Wolfmother, som gjorde dem internasjonalt kjente og Cosmic Egg, som kom ut 31. oktober 2009.[1]

Wolfmother var oppvarmere for AC/DC på deres Black Ice-turné sommeren 2009

Historie[rediger | rediger kilde]

Andrew Stockdale startet Wolfmother i 2000 sammen med trommisen Myles Heskett som dro med seg Chris Ross på keyboard/bass.

Etter å ha gitt ut sin selvtitulererte EP gjennom Modular Recordings i 2004, begynte bandet å delta på flere musikkfestivaler. Bandets EP var en stor suksess i Australia og nådde 35.-plass som sin høyeste plassering.

I 2005 dro bandet til Los Angeles for å spille inn sin debutplate "Wolfmother". Plata ble gitt ut i oktober 2005, med Dave Sardy som produsent.

I august 2008 annonserte de at bassisten Chris Ross og trommisen Myles Heskett hadde sluttet i bandet. Stockdale ekspanderte til en kvartett med gitarist Aidan Nemeth, bassist/keyboadist Ian Peres og trommis Dave Atkins under pseudonymet White Feather. Kvartetten begynte å jobbe med et nytt Wolfmother-album, Cosmic Egg, som kom ut i 2009. Det nådde ikke helt den suksessen de hadde håpet på og under turneen for plata overtok Will Rockwell-Scott for Atkins. Ting var fortsatt ustabilt i bandet og både Nemeth og Rockwell-Scott forlot bandet i 2012. De ble erstattet av nye medlemmer, men til slutt valgte Stockdale å gi ut det nye materialet de hadde jobbet med som soloplate under navnet Keep Moving i 2013 og la samtidig navnet Wolfmother på is. Det varte ikke lenge for i 2014 var bandet tilbake i sitt originale trioformat, med Vin Steele og Hamish Rosser. De ga ut plata New Crown og året etter ble debutalbumet utgikk på nytt i anledning bandets tiårsjubileum,

I januar 2016 kom albumet Victorious. Produsert av Brendan O'Brien.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Just heard a mixed...». Twitter. 17. juni 2009. Besøkt 19. juni 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Crystal Clear app mp3.pngDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.