High school

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

High school er en engelsk betegnelse for en institusjon som driver med videregående opplæring. High school er den avsluttende delen av obligatorisk utdanning i Australia, Brasil, Canada, Filippinene, Japan, Mauritius, New Zealand, Singapore, Skottland i Storbritannia, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan og USA. High school-utdanning berettiger som regel elevene til å søke seg til universiteter og høyskoler.

Ideen kommer fra Frankrike der Napoleon Bonaparte ville skape et system for å trene framtidige offiserer til Frankrikes militære styrker.

Videregående skole på engelsk kalles også for upper secondary school i en del land, deriblant England.

Opplæringen tilsvarer i stor grad videregående skole i Norge.[trenger referanse] I mange land fullføres high school det året man fyller 18, altså ett år tidligere enn det som er vanlig i Norge. Direkte oversatt til norsk betyr high school høgskole, men på engelsk kalles utdanningsinstitusjoner tilsvarende den norske høgskolen for university college.[trenger referanse] For å lese om «high school-år» for utvekslingselever på videregående, se elevutveksling.