UngOrg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg) er organisasjon stiftet i 1984. Det er en paraplyorganisasjon som per april 2020 består av over 50 barne- og ungdomsorganisasjoner.[1] UngOrg ble stiftet av AUF, Unge Høyre og Natur og Ungdom. UngOrg er et politisk interesse- og kompetansesenter for den unge frivilligheten i Oslo og fremmer saker som er viktig på tvers av alle medlemsorganisasjonene.[2]

UngOrg tilbyr blant annet støtte og veiledning, arrangerer kurs og aktiviteter, låner ut lokaler og hjelper til med støtteordninger og frister.

I tillegg driver UngOrg følgende tiltak for ungdom i Oslo:

  • UngInfo – et informasjonssenter for unge i Oslo mellom 13 og 27 år[3]
  • UngMed – et tiltak for å styrke innflytelsen til ungdom under 18 år, som på vegne av Oslo kommune arrangerer Ungdommens bystyremøte og Ungdomshøringen. De har også sekretærfunksjonen til Sentralt Ungdomsråd i Oslo[4]
  • USE-IT Oslo – et turistkart, laget av lokale for unge reisende[5]

Historikk[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen het fram til 1. juni 2012 BURO (Barne- og ungdomsrådet i Oslo), men byttet navn blant for å unngå begrepsforvirring rundt ordet "ungdomsråd" og for å tydeliggjøre at de er en paraplyorganisasjon for byens barne- og ungdomsorganisasjoner.

Styreledere[rediger | rediger kilde]

UngInfo[rediger | rediger kilde]

UngInfo er et informasjons- og veiledningssenter i Oslo for mennesker mellom 13 og 27 år som forvaltes og driftes av barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg).[6] UngInfo skal sørge for tilrettelagt informasjon og veiledning til ungdom i Oslo innen temaene jobb, utdanning, bolig, rettigheter og fritid på grunnlag av prinsipper som ble utviklet av ERYCA (European youth information and counselling agency). Det er finansiert av Oslo kommune.

UngInfo åpnet i 1992, som en del av Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo (UngOrg) sin satsning på ungdom i Oslo. UngInfo-senteret tok også opp i seg[når?] turistkontoret USE-IT Oslo, som er rettet mot lavbudsjetturister.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ UngOrg. «UngOrg Medlemsorganisasjoner». Besøkt 14. april 2020. 
  2. ^ «Medlemstilbud». UngOrg. Besøkt 30. mars 2021. 
  3. ^ «UngInfo - Informasjon og veiledning for unge i Oslo. Kom innom oss». UngInfo. Besøkt 30. mars 2021. [død lenke]
  4. ^ «UngMed – Sikrer reell politisk medbestemmelse for barn og unge». Besøkt 30. mars 2021. 
  5. ^ «USE-IT Oslo - Tourist information for young travellers». UngInfo. Besøkt 30. mars 2021. 
  6. ^ a b «Om oss». UngOrg. Besøkt 30. mars 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]