Jessheim videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Koordinater: 60°8′42,878″N 11°9′48,845″Ø

Jessheim videregående skole
Jessheim videregående skole inngangsparti.jpg
MottoDet mangfoldige alternativet
SkoletypeVideregående skole
Koordinater60°8'42.86"N, 11°9'48.85"E
Grunnlagt1972
FylkeAkershus
KommuneJessheim
AdresseRingveien 50
RektorMarit Gran
Elever1 300 elever (2010)
Ansatteca. 250 (2010)
NettstedOffisielt nettsted
http://www.jessheim.vgs.no/
Beliggenhet

Jessheim videregående skole
60°8′43″N 11°9′49″E
Nye Jessheim videregående som skal stå ferdig til skolestart 2017
Jessheimhallen

Jessheim videregående skole den største videregående skolen i Akershus fylke. Skolen har over 1 300 elever og ca. 250 ansatte og ligger nordvest for Jessheim sentrum. Bygningsmassen dekker over 15 000 kvadratmeter. Skolen ble bygget i 1972. Ny skolebygning skal stå ferdig i 2017.

Skolen har åtte utdanningsprogram, i tillegg til en stor avdeling for tilpasset opplæring. Den tilbyr også opplæring for barnevernet og barneverninstitusjoner samt undervisning på psykiatriske institusjoner, og den har en egen grunnskoleavdeling.

Jessheim videregående skole har en egen avdeling for voksenopplæring, og over 200 av dens elever tar videregående opplæring på kveldstid. I tillegg har skolen ansvaret for undervisningen ved Ullersmo fengsel.

Skolen er kjent for utstrakt samarbeid med ungdomsskoler om utdanningsvalg, arbeidslivsfag, forsering av fag og overgangsordninger mellom skoleslagene. Også med lokalt næringsliv har skolen god kontakt, og den lar i utstrakt grad elevene få opplæring i ulike bedrifter i nærmiljøet.

Skolen tilbyr utdanningsprogram innen Elektrofag, Musikk, dans og drama, Teknikk og industriell produksjon, Helse- og oppvekstfag, Service og samferdsel, Innføringsklasser for minoritetsspråklige, Kunst, design og arkitektur, Studiespesialisering, Voksenopplæring, Vg3 i skole, Tilrettelagt opplæring og Påbygging til generell studiekompetanse.

Området var tidligere en militærleir, Jessheimleiren, som ble revet for å gi plass til skolen. Leiren ble opprettet av tyskerne under Andre verdenskrig.

Kjente elever ved Jessheim videregående skole[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

utdanningsstubbDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.