Hopp til innhold

Jessheim videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jessheim videregående skole
Motto«Din framtid vårt mål»
LandNorge
TypeVideregående skole
Org.nummer974587645
Grunnlagt1972
Region/fylkeAkershus
KommuneUllensaker
StedJessheim
AdresseRingveien 60
RektorChristian Andresen
Elever1 500 elever
Ansatte265
Nettstedhttp://www.jessheim.vgs.no
Beliggenhet
Kart
Jessheim videregående skole
60°08′43″N 11°09′49″Ø

Jessheim videregående skole den største videregående skolen i Akershus fylke. Skolen har 1 500 elever og 265 ansatte og ligger i Jessheim sentrum. Bygningsmassen utgjør ca. 25 000 kvadratmeter. Skolen ble etablert i 1972. Ny skolebygning stod ferdig høsten 2017.

Skolen har seks utdanningsprogram, i tillegg til en stor avdeling for tilpasset opplæring. Den tilbyr også opplæring for barnevernet og barneverninstitusjoner samt undervisning på psykiatriske institusjoner, og den har en egen grunnskoleavdeling.

Jessheim videregående skole har en egen avdeling for voksenopplæring, og over 200 av dens elever tar videregående opplæring på kveldstid. I tillegg har skolen ansvaret for undervisningen ved Ullersmo fengsel.

Skolen er kjent for utstrakt samarbeid med ungdomsskoler om utdanningsvalg, arbeidslivsfag, forsering av fag og overgangsordninger mellom skoleslagene. Skolen har også god kontakt med lokalt næringsliv og mange av elevene får opplæring i ulike bedrifter i nærmiljøet.

Skolen tilbyr utdanningsprogram innen Musikk, dans og drama, Teknikk og industriell produksjon, Helse- og oppvekstfag, Service og samferdsel, Innføringsklasser for minoritetsspråklige, Kunst, design og arkitektur, Studiespesialisering, Voksenopplæring, Vg3 i skole, Tilrettelagt opplæring og Påbygging til generell studiekompetanse.

Området var tidligere en militærleir, Jessheimleiren, som ble revet for å gi plass til skolen. Leiren ble opprettet av tyskerne under andre verdenskrig.

Kjente elever ved Jessheim videregående skole[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]