Liste over byer i USA med mer enn 100 000 innbyggere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over byer i USA med mer enn 100 000 innbyggere er en oversikt over byer og steder (incorporated places, som blant annet inkluderer cities, towns og townships) i USA med mer enn 100 000 innbyggere basert på anslag gjort av United States Census Bureau i 2018. Det var 314 steder i USA i 2018 anslått å ha over 100 000 innbyggere. Listen viser også det offisielle innbyggertallet fra folketellingen i 2010, samt befolkningsendringen mellom de to årene.

California er delstaten med flest byer med over 100 000 innbyggere, med 74, etterfulgt av Texas med 40 og Florida med 22. Fem delstater – Delaware, Maine, Vermont, Vest-Virginia og Wyoming – har ingen byer med mer enn 100 000 innbyggere. Listen viser bare befolkningen i byen innenfor dens avgrensede område (bygrensen), og forsteder til større byer er listet for seg selv, og ikke regnet som en del av den større byen den er forstad til. Kun ett av USAs territorier, Puerto Rico, har steder (kommuner, municipios) med over 100 000 innbyggere. Åtte steder definert som census-designated places (CDPer) har også mer enn 100 000 innbyggere. Alle disse er samlet i egne lister.

Lister[rediger | rediger kilde]

Byer i USA[rediger | rediger kilde]

Liste over alle byer i USA med over 100 000 innbyggere, med tall fra 2018 og 2010.[1]

Nr. By Delstat[a] 2018
(anslag)
2010
(folketelling)
Endring
1 New York City New York New York 8 398 748 8 175 133 7000273530718093520+2,74%
2 Los Angeles California California 3 990 456 3 792 621 7000521631346765210+5,22%
3 Chicago Illinois Illinois 2 705 994 2 695 598 6999385665815154930+0,39%
4 Houston Texas Texas 2 325 502 2 100 263 7001107243235728100+10,72%
5 Phoenix Arizona Arizona 1 660 272 1 445 632 7001148474853904730+14,85%
6 Philadelphia Pennsylvania Pennsylvania 1 584 138 1 526 006 7000380942145705850+3,81%
7 San Antonio Texas Texas 1 532 233 1 327 407 7001154305348698630+15,43%
8 San Diego California California 1 425 976 1 307 402 7000906943694441340+9,07%
9 Dallas Texas Texas 1 345 047 1 197 816 7001122916207497650+12,29%
10 San Jose California California 1 030 119 945 942 7000889874854906540+8,90%
11 Austin Texas Texas 964 254 790 390 7001219972418679390+22,00%
12 Jacksonville Florida Florida 903 889 821 784 7000999106821257169+9,99%
13 Fort Worth Texas Texas 895 008 741 206 7001207502367762810+20,75%
14 Columbus Ohio Ohio 892 533 787 033 7001134047746409620+13,40%
15 San Francisco California California 883 305 805 235 7000969530633914319+9,70%
16 Charlotte Nord-Carolina Nord-Carolina 872 498 731 424 7001192875814848840+19,29%
17 Indianapolis Indiana Indiana 867 125 820 445 7000568959528060990+5,69%
18 Seattle Washington Washington 744 955 608 660 7001223926329970760+22,39%
19 Denver Colorado Colorado 716 492 600 158 7001193838955741650+19,38%
20 Washington, D. C. Washington, D.C. District of Columbia 702 455 601 723 7001167405932630130+16,74%
21 Boston Massachusetts Massachusetts 694 583 617 594 7001124659565993190+12,47%
22 El Paso Texas Texas 682 669 649 121 7000516821979261190+5,17%
23 Detroit Michigan Michigan 672 662 713 777 −5,76%
24 Nashville Tennessee Tennessee 669 053 601 222 7001112821886091990+11,28%
25 Portland Oregon Oregon 653 115 583 776 7001118776722578520+11,88%
26 Memphis Tennessee Tennessee 650 618 646 889 6999576451292261890+0,58%
27 Oklahoma City Oklahoma Oklahoma 649 021 579 999 7001119003653454570+11,90%
28 Las Vegas Nevada Nevada 644 644 583 756 7001104303852979670+10,43%
29 Louisville Kentucky Kentucky 620 118 597 337 7000381376007178530+3,81%
30 Baltimore Maryland Maryland 602 495 620 961 −2,97%
31 Milwaukee Wisconsin Wisconsin 592 025 594 833 −0,47%
32 Albuquerque New Mexico New Mexico 560 218 545 852 7000263184892608250+2,63%
33 Tucson Arizona Arizona 545 975 520 116 7000497177552699780+4,97%
34 Fresno California California 530 093 494 665 7000716201873995530+7,16%
35 Mesa Arizona Arizona 508 958 439 041 7001159249363954620+15,92%
36 Sacramento California California 508 529 466 488 7000901223611325480+9,01%
37 Atlanta Georgia Georgia 498 044 420 003 7001185810577543490+18,58%
38 Kansas City Missouri Missouri 491 918 459 787 7000698823585703820+6,99%
39 Colorado Springs Colorado Colorado 472 688 416 427 7001135104111885160+13,51%
40 Miami Florida Florida 470 914 399 457 7001178885336844770+17,89%
41 Raleigh Nord-Carolina Nord-Carolina 469 298 403 892 7001161939330316030+16,19%
42 Omaha Nebraska Nebraska 468 262 408 958 7001145012446265880+14,50%
43 Long Beach California California 467 354 462 257 7000110263338359400+1,10%
44 Virginia Beach Virginia Virginia 450 189 437 994 7000278428471622900+2,78%
45 Oakland California California 429 082 390 724 7000981715993898510+9,82%
46 Minneapolis Minnesota Minnesota 425 403 382 578 7001111937957749790+11,19%
47 Tulsa Oklahoma Oklahoma 400 669 391 906 7000223599536623580+2,24%
48 Arlington Texas Texas 398 112 365 438 7000894105156004570+8,94%
49 Tampa Florida Florida 392 890 335 709 7001170329064755490+17,03%
50 New Orleans Louisiana Louisiana 391 006 343 829 7001137210648316460+13,72%
51 Wichita Kansas Kansas 389 255 382 368 7000180114444723410+1,80%
52 Cleveland Ohio Ohio 383 793 396 815 −3,28%
53 Bakersfield California California 383 579 347 483 7001103878463119060+10,39%
54 Aurora Colorado Colorado 374 114 325 078 7001150843797488600+15,08%
55 Anaheim California California 352 005 336 265 7000468083208184020+4,68%
56 Honolulu Hawaii Hawaii 347 397 337 256 7000300691462865000+3,01%
57 Santa Ana California California 332 725 324 528 7000252582211704380+2,53%
58 Riverside California California 330 063 303 871 7000861944706799920+8,62%
58 Corpus Christi Texas Texas 326 554 305 215 7000699146503284570+6,99%
60 Lexington Kentucky Kentucky 323 780 295 803 7000945798386088040+9,46%
61 Stockton California California 311 178 291 707 7000667484839239370+6,67%
62 Henderson Nevada Nevada 310 390 257 729 7001204327025674250+20,43%
63 Saint Paul Minnesota Minnesota 302 838 319 294 −5,15%
64 St. Louis Missouri Missouri 302 838 319 294 −5,15%
65 Cincinnati Ohio Ohio 302 605 296 943 7000190676325085960+1,91%
66 Pittsburgh Pennsylvania Pennsylvania 301 048 305 704 −1,52%
67 Greensboro Nord-Carolina Nord-Carolina 294 722 269 666 7000929149392211110+9,29%
68 Anchorage Alaska Alaska 291 538 291 826 −0,10%
69 Plano Texas Texas 288 061 259 841 7001108604877598220+10,86%
70 Lincoln Nebraska Nebraska 287 401 258 379 7001112323369933320+11,23%
71 Orlando Florida Florida 285 713 238 300 7001198963491397400+19,90%
72 Irvine California California 282 572 212 375 7001330533254855799+33,05%
73 Newark New Jersey New Jersey 282 090 277 140 7000178610088763800+1,79%
74 Toledo Ohio Ohio 274 975 287 208 −4,26%
75 Durham Nord-Carolina Nord-Carolina 274 291 228 330 7001201291989664080+20,13%
76 Chula Vista California California 271 651 243 916 7001113707177880910+11,37%
77 Fort Wayne Indiana Indiana 267 633 253 691 7000549566204555940+5,50%
78 Jersey City New Jersey New Jersey 265 549 247 597 7000725049172647490+7,25%
79 St. Petersburg Florida Florida 265 098 244 769 7000830538180897090+8,31%
80 Laredo Texas Texas 261 639 236 091 7001108212511277430+10,82%
81 Madison Wisconsin Wisconsin 258 054 233 209 7001106535339545210+10,65%
82 Chandler Arizona Arizona 257 165 236 123 7000891145716427450+8,91%
83 Buffalo New York New York 256 304 261 310 −1,92%
84 Lubbock Texas Texas 255 885 229 573 7001114612781119730+11,46%
85 Scottsdale Arizona Arizona 255 310 217 385 7001174460059341720+17,45%
86 Reno Nevada Nevada 250 998 225 221 7001114452027120030+11,45%
87 Glendale Arizona Arizona 250 702 226 721 7001105773174959530+10,58%
88 Gilbert Arizona Arizona 248 279 208 453 7001191055057974700+19,11%
89 Winston-Salem Nord-Carolina Nord-Carolina 246 328 229 617 7000727777124516040+7,28%
90 North Las Vegas Nevada Nevada 245 949 216 961 7001133609266181480+13,36%
91 Norfolk Virginia Virginia 244 076 242 803 6999524293357166110+0,52%
92 Chesapeake Virginia Virginia 242 634 222 209 7000919179691191620+9,19%
93 Garland Texas Texas 242 507 226 876 7000688966660202050+6,89%
94 Irving Texas Texas 242 242 216 290 7001119987054417680+12,00%
95 Hialeah Florida Florida 238 942 224 669 7000635290137936250+6,35%
96 Fremont California California 237 807 214 089 7001110785701273770+11,08%
97 Boise Idaho Idaho 228 790 205 671 7001112407680227160+11,24%
98 Richmond Virginia Virginia 228 783 204 214 7001120310066890610+12,03%
99 Baton Rouge Louisiana Louisiana 221 599 229 493 −3,44%
100 Spokane Washington Washington 219 190 208 916 7000491776599207339+4,92%
101 Des Moines Iowa Iowa 216 853 203 433 7000659676650297640+6,60%
102 Tacoma Washington Washington 216 279 198 397 7000901324112763800+9,01%
103 San Bernardino California California 215 941 209 924 7000286627541395930+2,87%
104 Modesto California California 215 030 201 165 7000689235204931280+6,89%
105 Fontana California California 213 739 196 069 7000901213348362060+9,01%
106 Santa Clarita California California 210 089 176 320 7001191521098003630+19,15%
107 Birmingham Alabama Alabama 209 880 212 237 −1,11%
108 Oxnard California California 209 877 197 899 7000605258237787960+6,05%
109 Fayetteville Nord-Carolina Nord-Carolina 209 468 200 564 7000443948066452600+4,44%
110 Moreno Valley California California 209 050 193 365 7000811160240995010+8,11%
111 Rochester New York New York 206 284 210 565 −2,03%
112 Glendale California California 201 361 191 719 7000502923549569939+5,03%
113 Huntington Beach California California 200 641 189 992 7000560497284096170+5,60%
114 Salt Lake City Utah Utah 200 591 186 440 7000759010941857970+7,59%
115 Grand Rapids Michigan Michigan 200 217 188 040 7000647574984045950+6,48%
116 Amarillo Texas Texas 199 924 190 695 7000483966543433230+4,84%
117 Yonkers New York New York 199 663 195 976 7000188135281871250+1,88%
118 Aurora Illinois Illinois 199 602 197 899 6999860539972410180+0,86%
119 Montgomery Alabama Alabama 198 218 205 764 −3,67%
120 Akron Ohio Ohio 198 006 199 110 −0,55%
121 Little Rock Arkansas Arkansas 197 881 193 524 7000225140034310990+2,25%
122 Huntsville Alabama Alabama 197 318 180 105 7000955720274284450+9,56%
123 Augusta Georgia Georgia 196 939 195 844 6999559118482057140+0,56%
124 Port St. Lucie Florida Florida 195 248 164 603 7001186175221593770+18,62%
125 Grand Prairie Texas Texas 194 614 175 396 7001109569203402590+10,96%
126 Columbus Georgia Georgia 194 160 189 885 7000225136266687730+2,25%
127 Tallahassee Florida Florida 193 551 181 376 7000671257498235710+6,71%
128 Overland Park Kansas Kansas 192 536 173 372 7001110536880234410+11,05%
129 Tempe Arizona Arizona 192 364 161 719 7001189495359234230+18,95%
130 McKinney Texas Texas 191 645 131 117 7001461633502901990+46,16%
131 Mobile Alabama Alabama 189 572 195 111 −2,84%
132 Cape Coral Florida Florida 189 343 154 305 7001227069764427590+22,71%
133 Shreveport Louisiana Louisiana 188 987 199 311 −5,18%
134 Frisco Texas Texas 188 170 116 989 7001608441819316350+60,84%
135 Knoxville Tennessee Tennessee 187 500 178 874 7000482238894417300+4,82%
136 Worcester Massachusetts Massachusetts 185 877 181 045 7000266894970863600+2,67%
137 Brownsville Texas Texas 183 392 175 023 7000478165726790190+4,78%
138 Vancouver Washington Washington 183 012 161 791 7001131163043679810+13,12%
139 Fort Lauderdale Florida Florida 182 595 165 521 7001103153074232270+10,32%
140 Sioux Falls Sør-Dakota Sør-Dakota 181 883 153 888 7001181918018299020+18,19%
141 Ontario California California 181 107 163 924 7001104822966740680+10,48%
142 Chattanooga Tennessee Tennessee 180 557 167 674 7000768336176151340+7,68%
143 Providence Rhode Island Rhode Island 179 335 178 042 6999726233136001620+0,73%
144 Newport News Virginia Virginia 178 626 180 719 −1,16%
145 Rancho Cucamonga California California 177 751 165 269 7000755253556323330+7,55%
146 Santa Rosa California California 177 586 167 815 7000582248309149960+5,82%
147 Oceanside California California 176 080 167 086 7000538285673246110+5,38%
148 Salem Oregon Oregon 173 442 154 637 7001121607377277110+12,16%
149 Elk Grove California California 172 886 153 015 7001129863085318429+12,99%
150 Garden Grove California California 172 646 170 883 7000103170005208240+1,03%
151 Pembroke Pines Florida Florida 172 374 154 019 7001119173608450910+11,92%
152 Peoria Arizona Arizona 172 259 154 065 7001118093012689449+11,81%
153 Eugene Oregon Oregon 171 245 156 185 7000964241124307710+9,64%
154 Corona California California 168 819 152 374 7001107925236588920+10,79%
155 Cary Nord-Carolina Nord-Carolina 168 160 135 234 7001243474274220980+24,35%
156 Springfield Missouri Missouri 168 122 159 498 7000540696435065020+5,41%
157 Fort Collins Colorado Colorado 167 830 143 986 7001165599433278240+16,56%
158 Jackson Mississippi Mississippi 164 422 173 514 −5,24%
159 Alexandria Virginia Virginia 160 530 139 966 7001146921395195980+14,69%
160 Hayward California California 159 620 144 186 7001107042292594290+10,70%
161 Lancaster California California 159 053 156 633 7000154501286446660+1,55%
162 Lakewood Colorado Colorado 156 798 142 980 7000966428871170790+9,66%
163 Clarksville Tennessee Tennessee 156 794 132 929 7001179531930579480+17,95%
164 Palmdale California California 156 667 152 750 7000256432078559740+2,56%
165 Salinas California California 156 259 150 441 7000386729681403340+3,87%
166 Springfield Massachusetts Massachusetts 155 032 153 060 7000128838364040240+1,29%
167 Hollywood Florida Florida 154 823 140 768 7000998451352580129+9,98%
168 Pasadena Texas Texas 153 219 149 043 7000280187596868020+2,80%
169 Sunnyvale California California 153 185 140 081 7000935458770282910+9,35%
170 Macon Georgia Georgia 153 095 91 351 7001675898457597620+67,59%
171 Kansas City Kansas Kansas 152 958 145 786 7000491953959913850+4,92%
172 Pomona California California 152 361 149 058 7000221591595217969+2,22%
173 Escondido California California 152 213 143 911 7000576884324339350+5,77%
174 Killeen Texas 149 103 127 921 7001165586572963000+16,56%
175 Naperville Illinois Illinois 148 304 141 853 7000454766554108830+4,55%
176 Joliet Illinois Illinois 148 099 147 433 6999451730616619070+0,45%
177 Bellevue Washington Washington 147 599 122 363 7001206238814020580+20,62%
178 Rockford Illinois Illinois 146 526 152 871 −4,15%
179 Savannah Georgia Georgia 145 862 136 286 7000702640036394050+7,03%
180 Paterson New Jersey New Jersey 145 627 146 199 −0,39%
181 Torrance California California 145 182 145 438 −0,18%
182 Bridgeport Connecticut Connecticut 144 900 144 229 6999465232373517120+0,47%
183 McAllen Texas Texas 143 433 129 877 7001104375678526609+10,44%
184 Mesquite Texas Texas 142 816 139 824 7000213983293282979+2,14%
185 Syracuse New York New York 142 749 145 170 −1,67%
186 Midland Texas Texas 142 344 111 147 7001280682339604310+28,07%
187 Pasadena California California 141 371 137 122 7000309870042735670+3,10%
188 Murfreesboro Tennessee Tennessee 141 344 108 755 7001299655188267210+29,97%
189 Miramar Florida Florida 140 823 122 041 7001153899099482960+15,39%
190 Dayton Ohio Ohio 140 640 141 527 −0,63%
191 Fullerton California California 139 640 135 161 7000331382573375460+3,31%
192 Olathe Kansas Kansas 139 605 125 872 7001109102898182280+10,91%
193 Orange California California 139 484 136 416 7000224900304949570+2,25%
194 Thornton Colorado Colorado 139 436 118 772 7001173980399420740+17,40%
195 Roseville California California 139 117 118 788 7001171136815166520+17,11%
196 Denton Texas Texas 138 541 113 383 7001221885115052520+22,19%
197 Waco Texas Texas 138 183 124 805 7001107191218300550+10,72%
198 Surprise Arizona Arizona 138 161 117 517 7001175668201196420+17,57%
199 Carrollton Texas Texas 136 879 119 097 7001149306867511360+14,93%
200 West Valley City Utah Utah 136 401 129 480 7000534522706209450+5,35%
201 Charleston Sør-Carolina Sør-Carolina 136 208 120 083 7001134282121532610+13,43%
202 Warren Michigan Michigan 134 587 134 056 6999396103121083740+0,40%
203 Hampton Virginia Virginia 134 313 137 436 −2,27%
204 Gainesville Florida Florida 133 857 124 354 7000764189330459820+7,64%
205 Visalia California California 133 800 124 442 7000751996914225100+7,52%
206 Coral Springs Florida Florida 133 507 121 096 7001102488934399150+10,25%
207 Columbia Sør-Carolina Sør-Carolina 133 451 129 272 7000323271860882480+3,23%
208 Cedar Rapids Iowa Iowa 133 174 126 326 7000542089514430920+5,42%
209 Sterling Heights Michigan Michigan 132 964 129 699 7000251736713467340+2,52%
210 New Haven Connecticut Connecticut 130 418 129 779 6999492375499888280+0,49%
211 Stamford Connecticut Connecticut 129 775 122 643 7000581525239924010+5,82%
212 Concord Connecticut Connecticut 129 688 122 067 7000624329261798850+6,24%
213 Kent Washington Washington 129 618 92 411 7001402625228598330+40,26%
214 Santa Clara California California 129 488 116 468 7001111790363018170+11,18%
215 Elizabeth New Jersey New Jersey 128 885 124 969 7000313357712712750+3,13%
216 Round Rock Texas Texas 128 739 99 887 7001288846396427960+28,88%
217 Thousand Oaks Connecticut Connecticut 127 690 126 683 6999794897500059210+0,79%
218 Lafayette Louisiana Louisiana 126 143 120 623 7000457624167861849+4,58%
219 Athens Georgia Georgia 125 964 115 452 7000910508263174310+9,11%
220 Topeka Kansas Kansas 125 904 127 473 −1,23%
221 Simi Valley California California 125 851 124 237 7000129912988884150+1,30%
222 Fargo Nord-Dakota Nord-Dakota 124 844 105 549 7001182806090062440+18,28%
223 Norman Oklahoma Oklahoma 123 471 110 925 7001113103448275860+11,31%
224 Columbia Missouri Missouri 123 180 108 500 7001135299539170510+13,53%
225 Abilene Texas Texas 122 999 117 063 7000507077385681210+5,07%
226 Wilmington Nord-Carolina Nord-Carolina 122 607 106 476 7001151498929336190+15,15%
227 Hartford Connecticut Connecticut 122 587 124 775 −1,75%
228 Victorville California California 122 312 115 903 7000552962390964860+5,53%
229 Pearland Texas Texas 122 149 91 252 7001338589839126810+33,86%
230 Vallejo California California 121 913 115 942 7000514998878749720+5,15%
231 Ann Arbor Michigan Michigan 121 890 113 934 7000698299015219340+6,98%
232 Berkeley California California 121 643 112 580 7000805027535974420+8,05%
233 Allentown Pennsylvania Pennsylvania 121 433 118 032 7000288142198725770+2,88%
234 Richardson Texas Texas 120 981 99 223 7001219283835401070+21,93%
235 Odessa Texas Texas 120 568 99 940 7001206403842305380+20,64%
236 Arvada Colorado Colorado 120 492 106 433 7001132092490111150+13,21%
237 Cambridge Massachusetts Massachusetts 118 977 105 162 7001131368745364300+13,14%
238 Sugar Land Texas Texas 118 600 78 817 7001504751512998460+50,48%
239 Beaumont Texas Texas 118 428 118 296 6999111584499898560+0,11%
240 Lansing Michigan Michigan 118 427 114 297 7000361339317742370+3,61%
241 Evansville Indiana Indiana 117 963 117 429 6999454742865901950+0,45%
242 Rochester Minnesota Minnesota 116 961 106 769 7000954584195787170+9,55%
243 Independence Missouri Missouri 116 925 116 830 6998813147308054370+0,08%
244 Fairfield California California 116 884 105 321 7001109788171399820+10,98%
245 Provo Utah Utah 116 702 112 488 7000374617737003060+3,75%
246 Clearwater Florida Florida 116 478 107 685 7000816548265775180+8,17%
247 College Station Texas Texas 116 218 93 857 7001238245415898650+23,82%
248 West Jordan Utah Utah 116 046 103 712 7001118925485961120+11,89%
249 Carlsbad California California 115 877 105 328 7001100153805255959+10,02%
250 El Monte California California 115 586 113 475 7000186032165675260+1,86%
251 Murrieta California California 114 985 103 466 7001111331258577700+11,13%
252 Temecula California California 114 742 100 097 7001146308081161270+14,63%
253 Springfield Illinois Illinois 114 694 116 250 −1,34%
254 Palm Bay California California 114 194 103 190 7001106638240139550+10,66%
255 Costa Mesa California California 113 615 109 960 7000332393597671880+3,32%
256 Westminster Colorado Colorado 113 479 106 114 7000694064873626480+6,94%
257 North Charleston Sør-Carolina Sør-Carolina 113 237 97 471 7001161750674559610+16,18%
258 Miami Gardens Florida Florida 113 069 107 167 7000550729235678890+5,51%
259 Manchester New Hampshire New Hampshire 112 525 109 565 7000270159266189020+2,70%
260 High Point Nord-Carolina Nord-Carolina 112 316 104 371 7000761226777553150+7,61%
261 Downey California California 112 269 111 772 6999444655190924380+0,44%
262 Clovis California California 112 022 95 631 7001171398395917640+17,14%
263 Pompano Beach Florida Florida 111 954 99 845 7001121277980870350+12,13%
264 Pueblo Colorado Colorado 111 750 106 595 7000483606172897420+4,84%
265 Elgin Illinois Illinois 111 683 108 188 7000323048766961220+3,23%
266 Lowell Massachusetts Massachusetts 111 670 106 519 7000483575700109839+4,84%
267 Antioch California California 111 535 102 372 7000895068964169890+8,95%
268 West Palm Beach Florida Florida 111 398 99 919 7001114883055274770+11,49%
269 Peoria Illinois Illinois 111 388 115 007 −3,15%
270 Everett Washington Washington 111 262 103 019 7000800143662819479+8,00%
271 Ventura California California 111 128 106 433 7000441122584160930+4,41%
272 Centennial Colorado Colorado 110 831 100 377 7001104147364436080+10,41%
273 Lakeland Florida Florida 110 516 97 422 7001134404959865330+13,44%
274 Gresham Oregon Oregon 110 158 105 594 7000432221527738320+4,32%
275 Richmond California California 110 146 103 701 7000621498346206880+6,21%
276 Billings Montana Montana 109 550 104 170 7000516463473168860+5,16%
277 Inglewood California California 109 419 109 673 −0,23%
278 Broken Arrow Oklahoma Oklahoma 109 171 98 850 7001104410723318160+10,44%
279 Sandy Springs Georgia Georgia 108 797 93 853 7001159227728468990+15,92%
280 Jurupa Valley California California 108 393 0 NA[b]
281 Hillsboro Oregon Oregon 108 389 91 611 7001183143945596050+18,31%
282 Waterbury Connecticut Connecticut 108 093 110 366 −2,06%
283 Santa Maria California California 107 408 99 553 7000789026950468590+7,89%
284 Boulder Colorado Colorado 107 353 97 385 7001102356625763720+10,24%
285 Greeley Colorado Colorado 107 348 92 889 7001155658904714230+15,57%
286 Daly City California California 107 008 101 123 7000581964538235610+5,82%
287 Meridian Oregon Oregon 106 804 75 092 7001422308634741380+42,23%
288 Lewisville Texas Texas 106 586 95 290 7001118543393850350+11,85%
289 Davie Florida Florida 106 558 91 992 7001158339855639620+15,83%
290 West Covina California California 106 311 106 098 6999200757789967780+0,20%
291 League City Texas Texas 106 244 83 560 7001271469602680709+27,15%
292 Tyler Texas Texas 105 729 96 900 7000911145510835910+9,11%
293 Norwalk California California 105 120 105 549 −0,41%
294 San Mateo California California 105 025 97 207 7000804263067474560+8,04%
295 Green Bay Wisconsin Wisconsin 104 879 104 057 6999789951661108820+0,79%
296 Wichita Falls Texas Texas 104 576 104 553 6998219984122885150+0,02%
297 Sparks Nevada Nevada 104 246 90 264 7001154901178764510+15,49%
298 Lakewood New Jersey New Jersey 104 157 92 843 7001121861637387850+12,19%
299 Burbank California California 103 695 103 340 6999343526224114580+0,34%
300 Rialto California California 103 440 99 171 7000430468584566050+4,30%
301 Allen Texas Texas 103 383 84 246 7001227156185456880+22,72%
302 El Cajon California California 103 241 99 478 7000378274593377430+3,78%
303 Las Cruces New Mexico New Mexico 102 926 97 618 7000543752176852630+5,44%
304 Renton Washington Washington 102 153 90 927 7001123461678049420+12,35%
305 Davenport Iowa Iowa 102 085 99 685 7000240758388925110+2,41%
306 South Bend Indiana Indiana 101 860 101 168 6999684010754388730+0,68%
307 Vista California California 101 224 93 834 7000787561011999920+7,88%
308 Tuscaloosa Alabama Alabama 101 113 90 468 7001117665915019680+11,77%
309 Clinton Michigan Michigan 100 800 96 796 7000413653456754410+4,14%
310 Edison New Jersey New Jersey 100 693 99 967 6999726239659087490+0,73%
311 Woodbridge New Jersey New Jersey 100 450 99 585 6999868604709544620+0,87%
312 San Angelo Texas Texas 100 215 93 200 7000752682403433480+7,53%
313 Kenosha Wisconsin Wisconsin 100 164 99 218 6999953456026124290+0,95%
314 Vacaville California California 100 154 92 428 7000835893884969920+8,36%

Puerto Rico[rediger | rediger kilde]

Kommuner (municipios) i Puerto Rico med flere enn 100 000 innbyggere, med tall fra 2017 og 2010.[2]

Nr. Kommune
(municipio)
2017
(anslag)
2010
(folketelling)
Endring
1 San Juan 337 288 395 326 −14,68%
2 Bayamón 179 565 208 116 −13,72%
3 Carolina 154 489 176 762 −12,60%
4 Ponce 140 859 166 327 −15,31%
5 Caguas 129 604 142 893 −9,30%

CDPer[rediger | rediger kilde]

Census-designated places (CDPer) i USA med flere enn 100 000 innbyggere, med tall fra 2010 og 2000.[1]

Nr. CDP Delstat 2010
(folketelling)
2000
(folketelling)
Endring
1 Paradise Nevada Nevada 223 167 186 070 7001199371204385450+19,94%
2 Arlington Virginia Virginia 207 627 189 453 7000959288055612739+9,59%
3 Sunrise Manor Nevada Nevada 189 372 156 120 7001212990007686400+21,30%
4 Spring Valley Nevada Nevada 178 395 117 390 7001519677996422180+51,97%
5 Metaire Louisiana Louisiana 138 481 146 136 −5,24%
6 East Los Angeles California California 126 496 124 283 7000178061359960740+1,78%
7 Enterprise Nevada Nevada 108 481 14 676 7002639172799127830+639,17%
8 Brandon California California 103 483 77 895 7001328493484819310+32,85%

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Inkludert det føderale distriktet District of Columbia som omfatter hovedstaden Washington, D.C.
  2. ^ Jurupa Valley ble innlemmet som en by (city) den 1. juli 2011 fra ikke-inkorporerte områder i Riverside County i California, derfor er det ingen offisielle tall fra folketellingen i 2010.

Kart over USAs 50 største byer[rediger | rediger kilde]

Kart som viser lokalisasjonen til de 50 største byene i USA basert på befolkningsanlagene gjort av United States Census Bureau i 2018.

Referanser[rediger | rediger kilde]