Hillsboro (Oregon)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hillsboro
LandUSAs flagg USA
DelstatOregons flagg Oregon
FylkeWashington County
Grunnlagt1841
Oppkalt etterDavid Hill
TidssonePST (UTC-8)
PDT (UTC-7)
Postnummer97123
Retningsnummer503
Areal62,8 km²
Vannfylt arealandel0,05%
Befolkning91 611 (2010)
Bef.tetthet1 458,77 innb./km²
Antall husholdninger38 903
Høyde o.h.60 meter
Bystatus19. oktober 1876
Nettsidewww.hillsboro-oregon.gov/
Posisjonskart
Hillsboro ligger i Oregon
Hillsboro (Oregon)
Hillsboro
Hillsboro (Oregon)
Kart
Hillsboro
45°31′22″N 122°59′23″V

Hillsboro er den femte største byen i delstaten Oregon i USA, og er fylkessete for Washington County. Byen ligger i Tualatin Valley, vest for Portland, og er hjem for mange høyteknologiske selskaper, for eksempel Intel, som utgjør det som kalles for «Silicon Forest» (jf. Silicon Valley i California). I folketellinga i 2010 var byen befolkning på 91 611.

I tusener av år før europeiske bosettere kom til området bodde atfalati-stammen fra kalapuya-folket i Tualatin Valley, i nærheten av plassen der Hillsboro ligger nå. Klimaet, som modereres av Stillehavet, gjorde området til et godt sted for fiske, jakt, matsamling og jordbruk. Europeiske bosettere grunnla byen, som senere fikk navnet Hillsboro etter politikeren David Hill, i 1842. Transport med elvebåter over Tualatin River var del av Hillsboro-bosetternes økonomiske grunnlag. På 1870-tallet fikk området jernbane, og fire tiår seinere kom en interurban jernbane.

Byens forvaltning består av en rådmann og et byråd som ledes av en ordfører. I tillegg til den høyteknologiske industrien er andre viktige næringer i Hillsboro helsevesenet, detaljhandel og jordbruk, herunder drueproduksjon og vinerier. Byen driver over tjue parker og stadionet Hillsboro Stadium, og det er ni steder i byen som er lista opp i National Register of Historic Places (NRHP). Hillsboro lufthavn ligger i byen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Hillsboro (Oregon) hos Wikivoyage