San Antonio

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
San Antonio

Flagg

Våpen

LandUSA USA
DelstatTexas Texas
FylkeBexar County
Grunnlagt1718
Tidssone-6
Postnummer78283
Retningsnummer210
Areal1 067,3 km²
Befolkning1 327 407 (2010)
Bef.tetthet1 243,71 innb./km²
Høyde over havet198 meter
NettsideNettside
Politikk
BorgermesterRonald Adrian Nirenberg, (D)
Posisjonskart
San Antonio ligger i Texas
San Antonio
San Antonio
San Antonio (Texas)

San Antonio
29°25′30″N 98°29′38″V

San Antonio er en by i delstaten Texas og hovedsete for Bexar fylke. Ifølge folketallsestimatet for 2010 har byen 1 327 407 innbyggere, noe som gjør byen til den 8. største i USA, og den nest største i Texas.[trenger referanse] San Antonio har imidlertid ingen store forsteder utenom byen, og regner man med slike er Dallas betydelig større.

Området var først befolket av indianere som kalte området Yanaguana, «forfriskende vann».[trenger referanse] Da spanjolene kom til området i 1691, var det festdagen til helgenen Antonius fra Padova, derav navnet San Antonio. «Mission San Antonio de Valero» ble etablert i 1718. Slaget ved Alamo fant sted i nærheten av byen i 1836, og byen har siden vokst rundt slagstedet. Alamo misjonsstasjon er idag et av de mest kjente severdighetene i byen.

Foruten turistindustrien, har en rekke storbedrifter hovedkvarter i byen. AT&T er USAs største teleselskap, i tillegg har man petroleumsbedriftene Valero og Tesoro, finansinstitusjonene USAA og Frost National Bank, medie- og reklamebedriften Clear Channel, forskningsinstitusjonen Southwest Research Institute og dagligvarekjeden H-E-B. Det store sykehuset South Texas Medical Center har også sitt hovedsykehus i byen. Blant de mange utdanningsinstitusjonene i San Antonio er den største San Antonio-grenen til University of Texas.

San Antonio internasjonale lufthavn ligger like ved sentrum av byen.

San Antonio sentrum

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]