Hopp til innhold

Universitetsforlaget

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen er om forlaget som ble grunnlagt i juni 2000. For forlaget som ble grunnlagt i 1950, se Universitetsforlaget (1950–1999).
Universitetsforlaget
Org.formImprint
Etablert2000
Eier(e)Aschehoug
HovedkontorOslo
LandNorge
Nettstedwww.universitetsforlaget.no (no)
www.universitetsforlaget.no (en)

Universitetsforlaget er et norsk akademisk forlag som utgir faglitteratur og tidsskrifter rettet mot det norske og skandinaviske markedet. Forlaget utgir lærebøker innenfor de fleste fagområder innen høyere utdanning.

Universitetsforlaget har 41 ansatte (2017). Hvert år utgis det omkring 140 nye og reviderte boktitler. Universitetsforlaget utgir 80 tidsskrifter hvorav 33 utgis som open access. Alle forlagets tidsskrifter samt open access bøker publiseres på plattformen Idunn.no. Universitetsforlaget publiserer også juridiske kommentarer og litteratur på kommentarutgaver.no.

Forlaget deler årlig ut den nordiske tidsskriftprisen Årets tidsskriftartikkel for «å fremheve det beste som skrives og publiseres av fagartikler i Norden»,[1] og videre Universitetsforlagets lærebokpris.

Universitetsforlaget er et heleid datterselskap av Aschehoug forlag, og holder til i Sehesteds gate i Oslo sentrum.

Historie[rediger | rediger kilde]

Forlaget ble opprettet i 2000, og har to ulike opphav: Det ene er Universitetsforlaget, grunnlagt av Tønnes Andenæs i 1950. Det andre opphavet stammer fra 1982 da Aschehoug overtok forlaget Tanum-Norli, som da ble et fag- og lærebokforlag med navnet Tano. Tano og deler av Universitetsforlaget slo seg sammen i 2000. Forlaget er et heleid datterselskap av Aschehoug.

Siden 2003 har forlaget utgitt bokserien Hva er-bøkene. I 2004 ble tidsskriftbasen Idunn lansert for digital publiserings av vitenskapelige tidsskrifter.

Forlagssjefer i Universitetsforlaget[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Årets tidsskriftartikkel, Universitetsforlaget

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]