She Came in Through the Bathroom Window

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«She Came in Through the Bathroom Window»
AlbumAbbey Road
Artist, bandThe Beatles
Utgitt26. september 1969
InnspiltAbbey Road Studios
25.–30. juli 1969
Sjangerpop, rock
Lengde1.57
PlateselskapApple Records
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin
She Came in Through the Bathroom Window
AlbumFeel Good
B-sideWhat You Don't See (Is Better Yet)
Format7"
Artist, bandIke & Tina Turner
Utgitt1972
Innspilt1972
SjangerRock
PlateselskapUnited Artists Records
Produsent(er)Ike Turner og Gerhard Augustin
Plass i kronologi
Feel Good
(1972)
She Came in Through the Bathroom Window
Let Me Touch Your Mind
(1972)

«She Came in Through the Bathroom Window» er en sang av The Beatles som ble utgitt i 1969 på albumet Abbey Road. Skrevet av Paul McCartney, men kreditert på vanlig vis Lennon/McCartney.

Handlingen i «She Came In Through The Bathroom Window» gjenspeiler en virkelig hendelse. En noe desperat tilhenger ved navn Diane Ashley fant en stige i Paul McCartneys hage og brukte denne til å klatre opp til baderomsvinduet som var delvis åpent.

«Jeg var den som klatret opp og krøp inn», har hun sagt. Hun var overrasket over å ha blitt subjektet i en Beatles-sang, og dermed bli nevnt på Wikipedia. «Jeg trodde det ikke først, fordi han hatet det skikkelig når vi brøt oss inn. Men jeg antar at hva som helst kan inspirere en sang, kan det ikke? Jeg vet at alle naboene hans ringte ham når de så at vi var kommet inn and jeg er sikker på at det ga ham linjene ‘Sunday's on the phone to Monday/Tuesday's on the phone to me’»

Den øvrige lyrikken handler om fiktiv person og McCartney nevnte i en dokumentar vist den 6. februar 2002 at denne delen var inspirert av en gang han satt bak i en taxi i New York. Sjåførens navn, ‘Quitts’, kunne leses på et skilt, og ved siden av; ‘Ex Police Department’ og det inspirerte følgende strofe: «And so I quit the Police Department and got myself a steady job...»

«She Came In Through The Bathroom Window», som er en forbausende kort sang, ble spilt uten pause rett etter «Polythene Pam» som en del av en lengre medley. Etter sigende er det McCartney som spiller elektrisk gitar mens George Harrison spiller bass.

The Beatles ga sangen til Joe Cocker, som ga den ut i sin versjon i 1969, men etter Beatles originale versjon. Cockers versjon ble benyttet på lydsporet til den mislykkede filmen All This and World War II i 1976.

Coverversjoner[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]