Polythene Pam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
«Polythene Pam»
AlbumAbbey Road
Artist, bandThe Beatles
Utgitt26. september 1969
InnspiltAbbey Road Studios
25.–30. juli 1969
Sjangerrock
Lengde1:12
SpråkEngelsk
PlateselskapApple Records
Komponist(er)John Lennon, Paul McCartney
Låtskriver(e)Lennon/McCartney
Produsent(er)George Martin

«Polythene Pam» er en sang med rockebandet The Beatles, utgitt på albumet Abbey Road i 1969. Skrevet av John Lennon, men kreditert på vanlig vis Lennon/McCartney.

«Polythene Pam» handler tilsynelatende om en mystisk tøs fra Liverpool kledd i en søppelsekk. Det er sagt en av inspirasjonskildene var en gang John Lennon tilbrakte tid sammen med poeten Royston Ellis og hans venninne, kledd i plast (polyethylene), men mer sannsynlig er nok en underlig kvinnelig fan fra den første Beatles-perioden på The Cavern Club som hadde den eksentriske uvanen med å tygge og spise plastikkbiter. Hun het Pat Dawson Hodgetts, men hun var aldri kledd slik som i sangen, det er nok lagt til fra en pike ved navn Stephanie som Lennon møtte på en av Kanaløyene i august 1963, hvis man skal tro Beatles-ryktene.

She’s killer diller when she’s dressed to the hilt.
She’s the kind of a girl that makes the News of the World.
Yes you could say she was attractively built – Yeah.

På albumet er sangen sømløst lenket til den foregående sangen, også tekstmessig; «Mean Mr. Mustard», som nevner at det gjerrige fyren Mr. Mustard har en søster ved navn Pam som tar ham med for å se dronningen. «Polythene Pam» løper også direkte over i neste sang «She Came in Through the Bathroom Window», men teknisk sett slutter «Polythene Pam» når gitarsoloen ender, ved det stedet hvor Lennon sier: «We'll listen to that now», fulgt opp av, «Oh, look out!»

Tidsmessig, ved 0:47, er det noen som plukker opp en marraka og deretter i den høyre høytaleren kan Paul McCartney høres når han sier «Yeah!» mens Lennon svarer «Great!».

Personell[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]