Liste over kulturminner i Bergen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Bergen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Bergen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
45748 Rå - Fetts fk. 1 Bautasteinen på Rå Bautasteinslokalitet Jernalder 60°17′29″N 5°19′05″Ø Bergen
149424 Lars Hilles gate 27 Veteranstasjonen Bensinstasjon 1900-tallet, andre kvartal 60°23′08″N 5°19′55″Ø Bergen
113797 Rolland - Fetts fk. 1 (B12389) (Uavklart) Steinblokken er lånt ut til Rolland skole Bergkunst Steinalder 60°27′48″N 5°20′10″Ø Bergen
144448 Almås Skålgropene på Almås Bergkunst Jernalder 60°29′50″N 5°20′59″Ø Bergen
86012 Muren Murhvelvingen
Muren
Boligeiendom 1500-tallet 60°23′41″N 5°19′12″Ø Bergen
87131 Magistratbygningen (det annekterte rådhus) Magistratbygningen
Magistratbygningen (det annekterte rådhus)
Boligeiendom 1700-tallet, første kvartal 60°23′34″N 5°19′43″Ø Bergen
87137 Hollendergaten 10 Hollendergaten 10
Hollendergaten 10
Boligeiendom 1700-tallet, første kvartal 60°23′42″N 5°19′37″Ø Bergen
87140 Kalfarlien 18 Einar Oscar Schou
Kalfarlien 18
Boligeiendom 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
60°23′21″N 5°20′32″Ø Bergen
87146 Lille øvregate 7 Lille øvregate 7
Lille øvregate 7
Boligeiendom 1700-tallet 60°23′45″N 5°19′44″Ø Bergen
87151 NORDNESGATEN 23, Gamle Bergen museum Nordnesgaten 23 (Håndverkerhuset)
NORDNESGATEN 23, Gamle Bergen museum
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 60°25′05″N 5°18′41″Ø Bergen
87159 Sliberget 1 Sliberget 1
Sliberget 1
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′58″N 5°18′28″Ø Bergen
87160 Sliberget 2 Sliberget 2
Sliberget 2
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′59″N 5°18′28″Ø Bergen
87161 Sliberget 3 Sliberget 3
Sliberget 3
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′59″N 5°18′28″Ø Bergen
87164 Stiftsgården Hagerupgården Stiftsgården Hagerupgården
Stiftsgården Hagerupgården
Boligeiendom 1700-tallet, første kvartal 60°23′33″N 5°19′40″Ø Bergen
87175 Enebolig Konow Villa Konow
Enebolig Konow
Boligeiendom 1900-tallet, andre kvartal 60°19′58″N 5°19′15″Ø Bergen
87236 Erviken Erviken (Øvre Ervik)
Erviken
Boligeiendom 1700-tallet, andre kvartal
1900-tallet, første kvartal
60°26′36″N 5°19′11″Ø Bergen
90621 Siljustøl Siljustøl museum
Siljustøl
Boligeiendom 1900-tallet
1900-tallet, andre kvartal
60°17′43″N 5°18′15″Ø Bergen
121119 ALLERSGÅRDEN 2 A, Gamle Bergen museum Allersgården
ALLERSGÅRDEN 2 A, Gamle Bergen museum
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 60°25′03″N 5°18′48″Ø Bergen
121122 Haugeveien 40 Campbell Andersens hus (opphevet fredning) Campbell Andersens hus Boligeiendom 1800-tallet, første kvartal 60°23′55″N 5°18′16″Ø Bergen
121534 Møhlenpris hovedgård (opphevet fredning) Møhlenpris hovedgård
Møhlenpris hovedgård (opphevet fredning)
Boligeiendom 1700-tallet 60°23′06″N 5°19′03″Ø Bergen
121738 Møhlenprisbakken 10 (opphevet fredning) Møhlenprisbakken 10 Boligeiendom 1800-tallet 60°23′09″N 5°19′10″Ø Bergen
121758 Vaskerelven 32 (Vernet etter PBL) Vaskerelven 32
Vaskerelven 32 (Vernet etter PBL)
Boligeiendom 1800-tallet, første kvartal 60°23′26″N 5°19′22″Ø Bergen
123991 NORDNESGATEN 25, Gamle Bergen museum Nordnesgaten 25 (Glassmesterhuset)
NORDNESGATEN 25, Gamle Bergen museum
Boligeiendom 1700-tallet, tredje kvartal 60°25′05″N 5°18′41″Ø Bergen
125323 Møhlenprisbakken 12 (Ikke fredet) Monclairhuset
Møhlenprisbakken 12 (Ikke fredet)
Boligeiendom 1700-tallet 60°23′07″N 5°19′07″Ø Bergen
127156 Tanks Minde, Kalfarvn. 14 (opphevet fredning) Tanks Minde Boligeiendom 1700-tallet, fjerde kvartal 60°23′24″N 5°20′18″Ø Bergen
89049 Middelalderbygrunn, Bergen Middelalderbygrunnen i Bergen Byanlegg Middelalder 60°23′48″N 5°19′10″Ø Bergen
87142 KONG OSCARS GATE 48, Gamle Bergen museum Kong Oscars gate 48 (Embetsmannshuset)
KONG OSCARS GATE 48, Gamle Bergen museum
Bygårdsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 60°25′06″N 5°18′42″Ø Bergen
118940 Nøstegaten 39-45 Nøstegaten 39-45
Nøstegaten 39-45
Bygårdsanlegg 1537-1649 60°23′31″N 5°18′55″Ø Bergen
120739 Strandgaten 147 (opphevet fredning) Strandgaten 147 Bygårdsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′54″N 5°18′38″Ø Bergen
120740 Strandgaten 158 (opphevet fredning) Strandgaten 158
Strandgaten 158 (opphevet fredning)
Bygårdsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′52″N 5°18′39″Ø Bergen
120741 Strandgaten 160 (opphevet fredning) Strandgaten 160
Strandgaten 160 (opphevet fredning)
Bygårdsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′52″N 5°18′38″Ø Bergen
120743 Strandgaten 162 (opphevet fredning) Strandgaten 162
Strandgaten 162 (opphevet fredning)
Bygårdsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′52″N 5°18′38″Ø Bergen
120753 Strandgaten 156 (opphevet fredning) Strandgaten 156
Strandgaten 156 (opphevet fredning)
Bygårdsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′52″N 5°18′39″Ø Bergen
121792 Parkveien 34 Parkveien 34 Bygårdsanlegg 1900-tallet, første kvartal 60°23′08″N 5°19′36″Ø Bergen
121851 Lars Hilles gate 29 - Auto 23 - Automobilkompaniet Auto 23 - Automobilkompaniet
Lars Hilles gate 29 - Auto 23 - Automobilkompaniet
Bygårdsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°23′07″N 5°19′55″Ø Bergen
143970 Kong Oscars gate 70 Kong Oscars gate 70
Kong Oscars gate 70
Bygårdsanlegg 1900-tallet, første kvartal 60°23′29″N 5°20′04″Ø Bergen
94628 Maria Gildeskåle Maria Gildeskåle Bygningsruin Høymiddelalder 60°23′55″N 5°19′24″Ø Bergen
95053 Erkebispegården, Clemenskapellet Erkebispegården i Bergen / Clemenskapellet
Erkebispegården, Clemenskapellet
Bygningsruin Senmiddelalder 60°23′49″N 5°18′50″Ø Bergen
95056 Vinkjelleren - Rosenkrantzgate 4 Bergens gamle rådstue
Vinkjelleren - Rosenkrantzgate 4
Bygningsruin Middelalder 60°23′49″N 5°19′30″Ø Bergen
95058 Ruinen under Schøttstuene Schøtstue Bygningsruin Middelalder 60°23′54″N 5°19′26″Ø Bergen
117641 M/F Skånevik - LLVX MF «Skånevik»
M/F Skånevik - LLVX
Fartøy 1900-tallet, tredje kvartal 60°23′50″N 5°18′56″Ø Bergen
142325 M/S Granvin MS «Granvin»
M/S Granvin
Fartøy 1900-tallet, første kvartal 60°23′49″N 5°19′06″Ø Bergen
87152 Norges bank Norges Bank (Bergen)
Norges bank
Finansinstitusjon 1800-tallet, andre kvartal 60°23′39″N 5°19′36″Ø Bergen
87169 Bergen Kredittbank (Tidl. Vågsalmenningen 14-22) Bergens Kreditbank
Bergen Kredittbank (Tidl. Vågsalmenningen 14-22)
Finansinstitusjon 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′38″N 5°19′38″Ø Bergen
87123 Bergenhus, museum Bergenhus festning
Bergenhus, museum
Forsvarsanlegg Middelalder
Tidlig middelalder
Høymiddelalder
1600-tallet
60°23′58″N 5°19′04″Ø Bergen
87163 Stadsporten Stadsporten
Stadsporten
Forsvarsanlegg 1537-1649 60°23′26″N 5°20′11″Ø Bergen
94385 Kvarven/gravdal Kvarven/gravdal
Kvarven/gravdal
Forsvarsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′46″N 5°14′28″Ø Bergen
94410 Vågedalen Ubåtbunkeren «Bruno» Forsvarsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°23′29″N 5°17′15″Ø Bergen
94422 Wallemsviken Wallemsviken
Wallemsviken
Forsvarsanlegg 1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
60°23′35″N 5°15′51″Ø Bergen
100764 Bergenhus festning Bergenhus festning
Bergenhus festning
Forsvarsanlegg Etterreformatorisk tid
1537-1649
1600-tallet
1700-tallet
1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
60°24′01″N 5°19′09″Ø Bergen
87115 Arnatveit Arnatveit gård
Arnatveit
Gårdstun Middelalder 60°24′25″N 5°29′02″Ø Bergen
87180 RÅHEIMSTOVA (RÅHEIM), Sætervegen 6 Råheimstova
RÅHEIMSTOVA (RÅHEIM), Sætervegen 6
Gårdstun 1537-1649 60°18′16″N 5°20′09″Ø Bergen
119612 Svartediksveien 7 - Kalvedalen gård Kalvedalen gård Gårdstun Etterreformatorisk tid
1700-tallet
60°23′02″N 5°21′32″Ø Bergen
108453 Nygårdsparken Nygårdsparken
Nygårdsparken
Grøntområder 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′01″N 5°19′41″Ø Bergen
108814 Christieparken (Ikke fredet) Christieparken Grøntområder 1800-tallet, andre kvartal 60°22′03″N 5°21′43″Ø Bergen
108835 Fastings Minde, Haakon Sheteligsplass 11 Fastings Minde
Fastings Minde, Haakon Sheteligsplass 11
Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 60°23′14″N 5°19′07″Ø Bergen
108896 Møhlenpris, Søndre Møhlenprisveien 1-3 (Ikke fredet) Møhlenpris hovedgårds hage Grøntområder 1700-tallet, fjerde kvartal 60°23′07″N 5°19′04″Ø Bergen
86010 Bredsgården (Bryggen) Bredsgården
Bredsgården (Bryggen)
Handelsanlegg 1537-1649
1600-tallet
1700-tallet, første kvartal
60°23′50″N 5°19′24″Ø Bergen
86011 Kjødbazar Kjøttbasaren
Kjødbazar
Handelsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′45″N 5°19′36″Ø Bergen
87120 Apoteket Bien Apoteket Bien
Apoteket Bien
Handelsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°22′37″N 5°20′20″Ø Bergen
87121 Bellgården (Bryggen) Bellgården
Bellgården (Bryggen)
Handelsanlegg 1600-tallet
1700-tallet, første kvartal
60°23′49″N 5°19′26″Ø Bergen
87126 Bugården (Bryggen) Bugården (Bryggen)
Bugården (Bryggen)
Handelsanlegg 1600-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°23′51″N 5°19′23″Ø Bergen
87134 Enhjørningsgården (Bryggen) Enhjørningsgården
Enhjørningsgården (Bryggen)
Handelsanlegg 1700-tallet, første kvartal 60°23′50″N 5°19′25″Ø Bergen
87135 FINNEGÅRDEN - Hanseatisk museum (Bryggen) Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene
FINNEGÅRDEN - Hanseatisk museum (Bryggen)
Handelsanlegg 1700-tallet, første kvartal 60°23′45″N 5°19′33″Ø Bergen
87138 Holmedalsgården (Bryggen) Holmedalsgården
Holmedalsgården (Bryggen)
Handelsanlegg 1700-tallet, første kvartal 60°23′49″N 5°19′27″Ø Bergen
87139 Jacobsfjorden (Bryggen) Jacobsfjorden
Jacobsfjorden (Bryggen)
Handelsanlegg 1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°23′50″N 5°19′27″Ø Bergen
87156 Skur 11 (Bryggen) Skur 11
Skur 11 (Bryggen)
Handelsanlegg 1900-tallet, første kvartal 60°23′47″N 5°19′28″Ø Bergen
87157 Skuteviksboder Skuteviksboder
Skuteviksboder
Handelsanlegg 1600-tallet
1600-tallet, tredje kvartal
1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
60°24′08″N 5°19′12″Ø Bergen
87165 Sundts varemagasin Sundts varemagasin
Sundts varemagasin
Handelsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°23′32″N 5°19′26″Ø Bergen
87166 Svensgården (Bryggen) Svensgården
Svensgården (Bryggen)
Handelsanlegg 1700-tallet, første kvartal 60°23′50″N 5°19′25″Ø Bergen
90851 Midtbygningene (Bryggen) Midtbygningene på Bryggen
Midtbygningene (Bryggen)
Handelsanlegg 1537-1649
1700-tallet, første kvartal
1800-tallet
60°23′51″N 5°19′28″Ø Bergen
91811 Sandviksboder 15-24 Sandviksboder
Sandviksboder 15-24
Handelsanlegg 1600-tallet, tredje kvartal
1700-tallet
1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°24′27″N 5°19′17″Ø Bergen
119380 Sandviksboder 78b - Holmefjordboden Sandviksboder
Sandviksboder 78b - Holmefjordboden
Handelsanlegg 1800-tallet, første kvartal 60°24′57″N 5°18′57″Ø Bergen
119615 Sandviksboder 81 - Måseskjæret 10 - Måseskjærbod Sandviksboder
Sandviksboder 81 - Måseskjæret 10 - Måseskjærbod
Handelsanlegg 1800-tallet, første kvartal 60°24′44″N 5°19′08″Ø Bergen
119735 Tobakksbutikken Reimers og Søns eftf. AS - Torgallmenningen Tobakksbutikken Reimers Handelsanlegg 1900-tallet, andre kvartal 60°23′34″N 5°19′31″Ø Bergen
121338 Engelgården - Bryggen (Opphevet fredning) Bryggen i Bergen
Engelgården - Bryggen (Opphevet fredning)
Handelsanlegg Senmiddelalder
1700-tallet, første kvartal
60°23′51″N 5°19′22″Ø Bergen
121339 Guldskogården - Bryggen (Opphevet fredning) Bryggen i Bergen
Guldskogården - Bryggen (Opphevet fredning)
Handelsanlegg 1700-tallet
1700-tallet, første kvartal
1800-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
60°23′51″N 5°19′21″Ø Bergen
121341 Søstergården - Bryggen (Opphevet fredning) Bryggen i Bergen Handelsanlegg 1700-tallet, første kvartal 60°23′51″N 5°19′22″Ø Bergen
121875 Sandviksboder 69 Sandviksboder Handelsanlegg 1700-tallet 60°24′44″N 5°19′18″Ø Bergen
121918 Sandviksboder 70 Sandviksboder
Sandviksboder 70
Handelsanlegg 1700-tallet 60°24′45″N 5°19′17″Ø Bergen
121921 Sandviksboder 71 Sandviksboder
Sandviksboder 71
Handelsanlegg 1800-tallet 60°24′45″N 5°19′18″Ø Bergen
121925 Sandviksboder 71a Sandviksboder
Sandviksboder 71a
Handelsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°24′45″N 5°19′18″Ø Bergen
121939 Sandviksboder 72 Sandviksboder
Sandviksboder 72
Handelsanlegg 1800-tallet 60°24′45″N 5°19′17″Ø Bergen
127064 Haukedalsboden Sandviksboder Handelsanlegg 1600-tallet 60°24′23″N 5°19′22″Ø Bergen
127065 Sandviksboder 76a - Lehmkuhlboden Lehmkuhlboden
Sandviksboder 76a - Lehmkuhlboden
Handelsanlegg 1700-tallet, fjerde kvartal 60°24′50″N 5°19′06″Ø Bergen
160639 Sandviksboder 77 A-B Sandviksboder Handelsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°24′56″N 5°19′00″Ø Bergen
134932 Nøstegaten Nøstegaten Havneområde 1700-tallet, første kvartal 60°23′31″N 5°18′54″Ø Bergen
134938 Sukkerhusbryggen (Ikke fredet) Sukkerhusbryggen Havneområde Etterreformatorisk tid 60°23′33″N 5°18′51″Ø Bergen
86014 Stamerhuset (storetveit) Stamerhuset
Stamerhuset (storetveit)
Herregård-lystgård 1800-tallet, tredje kvartal 60°20′43″N 5°20′36″Ø Bergen
87125 Brødretomten Brødretomten
Brødretomten
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
60°24′48″N 5°19′26″Ø Bergen
87127 Christinegård Christinegård
Christinegård
Herregård-lystgård 1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
60°24′21″N 5°19′53″Ø Bergen
87133 ELSESRO, Gamle Bergen museum Elsesro
ELSESRO, Gamle Bergen museum
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°25′02″N 5°18′38″Ø Bergen
87136 FRYDENLUND, Gamle Bergen museum Frydenlund (Bergen)
FRYDENLUND, Gamle Bergen museum
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal 60°25′04″N 5°18′36″Ø Bergen
87143 KROHNSTEDET, Gamle Bergen museum Krohnstedet
KROHNSTEDET, Gamle Bergen museum
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal 60°24′49″N 5°19′16″Ø Bergen
87144 Kronstad hovedgård Kronstad hovedgård
Kronstad hovedgård
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°22′37″N 5°20′45″Ø Bergen
87145 Landås hovedgård Landås hovedgård
Landås hovedgård
Herregård-lystgård 1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet
60°21′49″N 5°22′25″Ø Bergen
87149 Måseskjæret Måseskjæret 1
Måseskjæret
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal 60°24′47″N 5°19′16″Ø Bergen
87158 Slettebakken Slettebakken hovedgård
Slettebakken
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet
60°20′54″N 5°21′22″Ø Bergen
87168 Urdi (Uren) Urdi
Urdi (Uren)
Herregård-lystgård 1800-tallet
1800-tallet, andre kvartal
60°22′48″N 5°19′16″Ø Bergen
87177 KRÅKENES (SOPHIES MINDE) - Kleiven 10 Sophies minde (Bergen)
KRÅKENES (SOPHIES MINDE) - Kleiven 10
Herregård-lystgård 1800-tallet, første kvartal 60°19′55″N 5°19′19″Ø Bergen
87178 Nyhaugen (Hellandshuset) Hellandshuset
Nyhaugen (Hellandshuset)
Herregård-lystgård 1800-tallet, andre kvartal 60°20′48″N 5°20′21″Ø Bergen
87181 Stend hovedgård Stend hovedgård
Stend hovedgård
Herregård-lystgård 1600-tallet, fjerde kvartal
1700-tallet, andre kvartal
60°16′23″N 5°19′50″Ø Bergen
87182 Store Fjøsanger Store Fjøsanger
Store Fjøsanger
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal 60°20′45″N 5°19′59″Ø Bergen
87183 Store Milde Store Milde
Store Milde
Herregård-lystgård 1700-tallet, første kvartal 60°15′05″N 5°16′04″Ø Bergen
87200 Damsgård hovedgård Damsgård hovedgård
Damsgård hovedgård
Herregård-lystgård 1700-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°22′59″N 5°18′06″Ø Bergen
87201 Alvøen Alvøen
Alvøen
Herregård-lystgård 1700-tallet, fjerde kvartal 60°21′07″N 5°11′25″Ø Bergen
87128 Dankert Krohns stiftelse Danckert Krohns stiftelse
Dankert Krohns stiftelse
Humanitær institusjon 1700-tallet, fjerde kvartal 60°23′32″N 5°19′58″Ø Bergen
87141 Zander Kaaes stiftelse Zander Kaaes stiftelse
Zander Kaaes stiftelse
Humanitær institusjon 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°23′27″N 5°20′01″Ø Bergen
87147 Manufakturhuset Manufakturhuset
Manufakturhuset
Humanitær institusjon 1700-tallet, første kvartal 60°23′31″N 5°19′43″Ø Bergen
87162 St. jørgens hospital Lepramuseet
St. jørgens hospital
Humanitær institusjon Senmiddelalder
1700-tallet
1700-tallet, første kvartal
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
60°23′28″N 5°19′57″Ø Bergen
148695 Haukeland universitetssjukehus Haukeland universitetssykehus
Haukeland universitetssjukehus
Humanitær institusjon 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
1900-tallet, andre kvartal
1900-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, fjerde kvartal
60°22′15″N 5°21′40″Ø Bergen
87124 Boligen Arbeiderboligen på Stølen Industrianlegg 1800-tallet, tredje kvartal 60°24′01″N 5°19′36″Ø Bergen
87154 Sandviksveien 62 Stoltz' reperbane
Sandviksveien 62
Industrianlegg 1700-tallet
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°24′44″N 5°19′22″Ø Bergen
87179 REPSLAGERI, Fjøsangerveien Bruuns repslageri Industrianlegg 1800-tallet
1900-tallet
60°21′59″N 5°20′31″Ø Bergen
127063 Hegreneset valsemølle (opphevet fredning) Hegreneset
Hegreneset valsemølle (opphevet fredning)
Industrianlegg 1700-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°24′56″N 5°18′23″Ø Bergen
87167 Trikkehallen på Møhlenpris Trikkehallen på Møhlenpris
Trikkehallen på Møhlenpris
Jernbaneanlegg 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
60°23′01″N 5°19′16″Ø Bergen
87657 Garnes jernbanestasjon - gamle vossebanen Garnes stasjon
Garnes jernbanestasjon - gamle vossebanen
Jernbaneanlegg 1800-tallet
1900-tallet
60°26′50″N 5°28′12″Ø Bergen
87676 Bergen jernbanestasjon - Bergensbanen Bergen jernbanestasjon - Bergensbanen
Bergen jernbanestasjon - Bergensbanen
Jernbaneanlegg 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
60°23′24″N 5°20′03″Ø Bergen
83787 Kristkirken Kristkirken
Kristkirken
Kirkested Tidlig middelalder 60°24′01″N 5°19′02″Ø Bergen
83788 Arbeidsanstalten kirkested (ikke fredet) Manufakturhuset Kirkested 1700-tallet, andre kvartal 60°23′31″N 5°19′43″Ø Bergen
83791 Arna kirkested Arna kirke
Arna kirkested
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 60°25′09″N 5°28′04″Ø Bergen
83876 Bergen domkirke Bergen domkirke
Bergen domkirke
Kirkested Tidlig middelalder
Høymiddelalder
60°23′38″N 5°19′52″Ø Bergen
83888 Birkeland kirkested Birkeland kirke
Birkeland kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°18′57″N 5°21′23″Ø Bergen
83891 Biskopshavn kirkested Biskopshavn kirke
Biskopshavn kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°25′29″N 5°17′54″Ø Bergen
84007 Clemenskirken - Nykirken (Uavklart lokalisering) Nykirken Kirkested Middelalder 60°23′49″N 5°18′49″Ø Bergen
84010 Columbakirken, Steinkirken (Uavklart lokalisering) Kirkested Middelalder 60°23′51″N 5°19′36″Ø Bergen
84114 Fana kirkested Fana kirke
Fana kirkested
Kirkested Middelalder 60°15′48″N 5°20′54″Ø Bergen
84115 Fantoft kirkested (Ikke fredet) Fantoft stavkirke
Fantoft kirkested (Ikke fredet)
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 60°20′21″N 5°21′12″Ø Bergen
84200 Fridalen kirkested Fridalen kirke
Fridalen kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 60°21′47″N 5°21′23″Ø Bergen
84216 Fyllingsdalen kirkested Fyllingsdalen kirke
Fyllingsdalen kirkested
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 60°21′11″N 5°17′47″Ø Bergen
84302 Liland kirkested Kirkested Middelalder 60°17′28″N 5°14′26″Ø Bergen
84319 Loddefjord kirkested Loddefjord kirke
Loddefjord kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 60°21′59″N 5°13′39″Ø Bergen
84388 Margaretakirken , St. Maritte Kirkested Senmiddelalder 60°23′59″N 5°18′20″Ø Bergen
84395 Mariakirken Mariakirken i Bergen
Mariakirken
Kirkested Tidlig middelalder 60°23′56″N 5°19′24″Ø Bergen
84400 Martinskirken Martinskirken (Bergen) Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
60°23′48″N 5°19′40″Ø Bergen
84466 Hallvardskirken kirkested (Uavklart lokalisering) Kirkested Høymiddelalder 60°23′45″N 5°19′43″Ø Bergen
84625 Hop (Wernersholm) kirkested (Ikke fredet) Wernersholm
Hop (Wernersholm) kirkested (Ikke fredet)
Kirkested 1700-tallet, fjerde kvartal 60°19′43″N 5°20′29″Ø Bergen
84706 Haakonsvern kirkested (Ikke fredet) Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°20′23″N 5°13′16″Ø Bergen
84737 Johanneskirken kirkested Johanneskirken
Johanneskirken kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′19″N 5°19′10″Ø Bergen
84827 Korskirken Korskirken (Bergen)
Korskirken
Kirkested Middelalder
Tidlig middelalder
60°23′42″N 5°19′40″Ø Bergen
84840 Lille Kristkirken (Uavklart lokalisering) Kirkested Tidlig middelalder 60°24′02″N 5°19′02″Ø Bergen
84887 Laksevåg kirkested Laksevåg kirke
Laksevåg kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′08″N 5°18′03″Ø Bergen
84893 Landås kirkested Landås kirke
Landås kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°21′52″N 5°22′19″Ø Bergen
84918 Lavranskirken (Laurentiuskirken) Lavranskirken
Lavranskirken (Laurentiuskirken)
Kirkested Middelalder 60°23′55″N 5°19′23″Ø Bergen
84948 Mikaelskirken i Vågsbunnen (Uavklart lokalisering) Vågsbunnen (Bergen) Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
60°23′42″N 5°19′36″Ø Bergen
85134 Nikolaikirken Nikolaikirken i Bergen
Nikolaikirken
Kirkested Middelalder
Tidlig middelalder
60°23′51″N 5°19′37″Ø Bergen
85181 Nygård kirkested (Ikke fredet) Nygård kirke Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°23′14″N 5°16′25″Ø Bergen
85186 Nykirken kirkested Nykirken i Bergen
Nykirken kirkested
Kirkested 1600-tallet, første kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
60°23′50″N 5°18′48″Ø Bergen
85205 Olav på bakkene (Uavklart lokalisering) Kirkested Middelalder 60°24′00″N 5°19′29″Ø Bergen
85255 Paulskirken kirkested (Uavklart lokalisering) Kirkested 1700-tallet, første kvartal 60°24′00″N 5°18′21″Ø Bergen
85258 Peterskirken Peterskirken (Bergen) Kirkested Middelalder 60°23′54″N 5°19′27″Ø Bergen
85362 Salhus kirkested Salhus kirke
Salhus kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 60°30′12″N 5°15′44″Ø Bergen
85394 Sandviken kirkested Sandvikskirken
Sandviken kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 60°24′19″N 5°19′32″Ø Bergen
85497 Slettebakken kirkested Slettebakken kirke
Slettebakken kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°21′10″N 5°21′25″Ø Bergen
85514 Solheim kirkested (Ikke fredet) Solheim kirke
Solheim kirkested (Ikke fredet)
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°22′21″N 5°20′08″Ø Bergen
85533 St. Jakob kirkested St. Jakob kirke
St. Jakob kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 60°23′12″N 5°19′54″Ø Bergen
85537 St. Markus kirkested St. Markus kirke
St. Markus kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 60°22′45″N 5°19′24″Ø Bergen
85538 St. Olavs kirkested (Ikke fredet) Bergen Frikirke Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°22′19″N 5°21′13″Ø Bergen
85582 Storetveit kirkested Storetveit kirke
Storetveit kirkested
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 60°21′06″N 5°20′42″Ø Bergen
85890 Ytre Arna kirkested Ytre Arna kirke
Ytre Arna kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 60°27′29″N 5°26′22″Ø Bergen
85983 Årstad kirkested Årstad kirke
Årstad kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
60°22′30″N 5°21′09″Ø Bergen
85991 Åsane kirkested Åsane gamle kirke
Åsane kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, fjerde kvartal
60°28′29″N 5°19′33″Ø Bergen
95052 Allehelgens kirke og hospital Allehelgens kirke og hospital Kirkested Middelalder 60°23′33″N 5°19′44″Ø Bergen
95166 Katarinahospitalet Katarinahospitalet Kirkested Høymiddelalder 60°23′56″N 5°19′20″Ø Bergen
140765 Kirkebirkeland Kirkebirkeland
Kirkebirkeland
Kirkested Middelalder
162
60°18′04″N 5°22′40″Ø Bergen
84742 Jonsklosteret Jonsklosteret Klosteranlegg Tidlig middelalder 60°23′38″N 5°19′18″Ø Bergen
85076 Munkeliv kloster Munkeliv kloster Klosteranlegg Tidlig middelalder
1800-tallet, første kvartal
60°23′42″N 5°18′56″Ø Bergen
85212 Olavsklosteret Klosteranlegg Høymiddelalder 60°24′04″N 5°19′04″Ø Bergen
87150 Nonneseter kloster Nonneseter kloster (Bergen)
Nonneseter kloster
Klosteranlegg Middelalder 60°23′23″N 5°19′59″Ø Bergen
95054 Fransiskanklosteret Fransiskanklosteret Klosteranlegg Høymiddelalder 60°23′37″N 5°19′51″Ø Bergen
87122 Bergen offentlige bibliotek Bergen offentlige bibliotek
Bergen offentlige bibliotek
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet, første kvartal 60°23′23″N 5°19′54″Ø Bergen
87130 Den nationale scene Den nationale scene
Den nationale scene
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet
1900-tallet, første kvartal
60°23′33″N 5°19′12″Ø Bergen
119613 Forum kino Forum kino
Forum kino
Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1900-tallet, andre kvartal 60°22′38″N 5°20′20″Ø Bergen
121123 Engen 39 Det gamle teater Det gamle teater Kulturinstitusjoner - forsamlingshus 1800-tallet, første kvartal 60°23′30″N 5°19′04″Ø Bergen
87132 Det gamle rådhus Det gamle rådhus
Det gamle rådhus
Offentlig institusjon 1537-1649 60°23′34″N 5°19′41″Ø Bergen
116871 Skansen brannstasjon og Skansedammen Skansen brannstasjon og Skansedammen
Skansen brannstasjon og Skansedammen
Offentlig institusjon 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
60°23′51″N 5°19′49″Ø Bergen
117612 Pleiestiftelsen for spedalske Pleiestiftelsen for spedalske
Pleiestiftelsen for spedalske
Offentlig institusjon 1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°23′17″N 5°20′29″Ø Bergen
117615 Bergen tollsted Tollboden (Bergen)
Bergen tollsted
Offentlig institusjon 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′56″N 5°18′39″Ø Bergen
127060 Rådhuskvartalet Rådhuskvartalet i Bergen
Rådhuskvartalet
Offentlig institusjon 1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
60°23′32″N 5°19′40″Ø Bergen
127062 Telegrafen Telegrafen
Telegrafen
Offentlig institusjon Etterreformatorisk tid
1900-tallet, andre kvartal
60°23′32″N 5°19′32″Ø Bergen
170127 Bergen barn- og foreldresenter avd. Bønes Offentlig institusjon 1900-tallet, fjerde kvartal 60°19′43″N 5°18′05″Ø Bergen
87148 Møllersalen Møllersalen
Møllersalen
Overnattings-/serveringssted 1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, første kvartal
60°24′38″N 5°19′25″Ø Bergen
117753 Grand Hotel Terminus Grand Hotel Terminus
Grand Hotel Terminus
Overnattings-/serveringssted 1900-tallet, andre kvartal 60°23′26″N 5°20′05″Ø Bergen
140634 Lok. 5 Lok. 5 Ovnslokalitet Førreformatorisk tid 60°19′24″N 5°23′16″Ø Bergen
110123 Bergen Radio senderstasjon - Rundemanen Bergen Radio senderstasjon - Rundemanen
Bergen Radio senderstasjon - Rundemanen
Telekommunikasjonsanlegg 1900-tallet, første kvartal 60°24′45″N 5°21′37″Ø Bergen
87129 Den gamle latinskolen Den gamle latinskolen
Den gamle latinskolen
Undervisningsanlegg 1700-tallet
1700-tallet, første kvartal
60°23′40″N 5°19′51″Ø Bergen
87153 Nygård skole Nygård skole (Bergen)
Nygård skole
Undervisningsanlegg 1900-tallet, første kvartal 60°23′21″N 5°19′34″Ø Bergen
87155 SEMINARIUM FREDERICIANUM - Asylet Seminarium Fredericianum
SEMINARIUM FREDERICIANUM - Asylet
Undervisningsanlegg 1700-tallet, tredje kvartal 60°23′35″N 5°19′56″Ø Bergen
117614 Kunsthøgskolen i Bergen Kunsthøgskolen i Bergen
Kunsthøgskolen i Bergen
Undervisningsanlegg 1800-tallet, fjerde kvartal 60°23′28″N 5°19′59″Ø Bergen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]