Liste over kulturminner i Stryn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Stryn er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Stryn. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
6045 Fetts fk.nr.2/1 Bautasteinslokalitet Jernalder 61°52′19″N 6°51′12″Ø Stryn
25609 Fetts fk.nr. 1/1 Bautasteinslokalitet Jernalder 61°55′25″N 7°10′11″Ø Stryn
25612 Fetts fk.nr. 1 Nibba Bautasteinslokalitet Jernalder 61°55′39″N 7°01′08″Ø Stryn
55296 Fetts fk.nr. 1/1 Vellane Bautasteinslokalitet Jernalder 61°54′23″N 6°44′01″Ø Stryn
55297 Fetts fk.nr. Høgfjellet B Nos Fetts fk.nr. Høgfjellet B Nos Bergkunst Bronsealder 61°56′52″N 7°07′36″Ø Stryn
147050 Lensmannsgarden Tingvoll Embetsgård-embetsbolig 1900-tallet, andre kvartal 61°54′15″N 6°43′05″Ø Stryn
35515 Fetts fk.nr. Nyreg. Reinene Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
61°41′03″N 6°49′04″Ø Stryn
132140 Greidung 1 (S 16) Gårdsanlegg Jernalder 61°52′20″N 7°07′47″Ø Stryn
84313 Ljosheim kapell, Oldedalen Ljosheim kapell
Ljosheim kapell, Oldedalen
Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 61°41′46″N 6°48′34″Ø Stryn
84320 Loen kyrkjestad Loen kirke
Loen kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet
1800-tallet, andre kvartal
61°52′18″N 6°51′28″Ø Stryn
84726 Innvik kyrkjestad Innvik kirke
Innvik kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, første kvartal
61°51′13″N 6°37′02″Ø Stryn
84983 Stryn (Nedstryn, Eide) kyrkjestad Kirkested Middelalder
1600-tallet
61°55′08″N 6°47′03″Ø Stryn
85099 Nedstryn kyrkjestad Nedstryn kirke
Nedstryn kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
61°55′07″N 6°47′01″Ø Stryn
85166 Nordsida kyrkjestad Nordsida kirke
Nordsida kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 61°51′05″N 6°31′14″Ø Stryn
85213 Olden kyrkjestad Olden gamle kirke
Olden kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1700-tallet, tredje kvartal
1900-tallet, andre kvartal
61°49′39″N 6°48′29″Ø Stryn
85231 Oppstryn kyrkjestad Oppstryn kirke
Oppstryn kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
61°54′36″N 7°03′19″Ø Stryn
85269 Randabygd kyrkjestad Randabygd kirke
Randabygd kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 61°51′49″N 6°19′16″Ø Stryn
85470 Skåden kyrkjestad Skåden kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°50′51″N 6°36′43″Ø Stryn
85736 Utvik kyrkjestad Utvik kirke
Utvik kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
61°48′25″N 6°31′13″Ø Stryn
87352 INNVIK PRESTEGÅRD Innvik prestegård
INNVIK PRESTEGÅRD
Prestegård 1537-1649 61°51′08″N 6°36′58″Ø Stryn
95319 Hjelle Ringformet tunanlegg Yngre jernalder 61°54′54″N 7°06′43″Ø Stryn
45548 Fetts fk.nr. 3 Kyrkjegarden Fetts fk.nr. 3 Kyrkjegarden Rituell-kultisk lokalitet Middelalder 61°52′18″N 6°51′27″Ø Stryn
132200 Erdal (s 19) Erdal (s 19) Rituell-kultisk lokalitet Yngre bronsealder 61°53′29″N 7°06′12″Ø Stryn
132414 Gamle Sætrekulen (S 26) Seter Jernalder 61°59′03″N 7°13′40″Ø Stryn
134037 Glomdalen, Botnen Seter Middelalder
Tidlig middelalder
Bronsealder
61°59′15″N 7°08′54″Ø Stryn
45550 Fetts fk.nr. 1 Geilekvia Steinbrudd Jernalder 61°53′25″N 6°35′23″Ø Stryn

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]