Liste over kulturminner i Lærdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Lærdal er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Lærdal. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
72976 Fetts fk.nr. 2/1 Bautasteinslokalitet Jernalder 61°05′38″N 7°52′29″Ø Lærdal
101043 Hjollo Bautasteinslokalitet Jernalder 61°02′46″N 7°47′39″Ø Lærdal
66388 Fetts fk.nr. 1 Fetts fk.nr. 1 Bergkunst Bronsealder 61°04′14″N 7°49′57″Ø Lærdal
100992 Husum Store Husum Store Bergkunst Bronsealder 61°02′42″N 7°47′48″Ø Lærdal
100993 Hjollo Hjollo Bergkunst Bronsealder 61°02′45″N 7°47′43″Ø Lærdal
100995 Nimelingen Nimelingen Bergkunst Bronsealder 61°05′40″N 7°51′45″Ø Lærdal
100996 Midlhaugen Midlhaugen Bergkunst Bronsealder 61°05′33″N 7°51′28″Ø Lærdal
101020 Vedskjulet Vedskjulet Bergkunst Bronsealder 61°02′56″N 7°48′40″Ø Lærdal
101021 Kyrkjevoll Kyrkjevoll Bergkunst Bronsealder 61°02′54″N 7°48′47″Ø Lærdal
114855 Fetts fk.nr. Fjellet F Fetts fk.nr. Fjellet F Bergkunst Bronsealder 61°01′40″N 7°44′51″Ø Lærdal
87344 Synneva Eris hus, Husfred Synneva Eris hus, Husfred
Synneva Eris hus, Husfred
Boligeiendom 1800-tallet, andre kvartal 61°05′50″N 7°29′07″Ø Lærdal
87381 Ljøsne øvre Ljøsne øvre
Ljøsne øvre
Boligeiendom 1800-tallet 61°02′53″N 7°36′59″Ø Lærdal
87342 Per Lems loft Per lems loft
Per Lems loft
Fiskevær-sjøbruksanlegg 1800-tallet, første kvartal 61°05′54″N 7°28′40″Ø Lærdal
87343 Telthuset, Stødnom Telthuset, stødnum Forsvarsanlegg 1600-tallet 61°06′30″N 7°30′06″Ø Lærdal
87324 Kvamme nedre Kvamme nedre
Kvamme nedre
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
61°02′43″N 7°46′35″Ø Lærdal
87340 Brattegjerdet Bakke - Maristova (Monsestova) Brattegjerdet bakke - Maristova
Brattegjerdet Bakke - Maristova (Monsestova)
Gårdstun 1600-tallet 61°05′59″N 7°29′46″Ø Lærdal
87341 Hansegården Hansegården Gårdstun 1800-tallet 61°06′10″N 7°30′02″Ø Lærdal
87383 Rikheim Rikheim
Rikheim
Gårdstun 1600-tallet, tredje kvartal 61°02′22″N 7°37′22″Ø Lærdal
83933 Borgund stavkyrkje Borgund stavkirke
Borgund stavkyrkje
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
61°02′48″N 7°48′45″Ø Lærdal
84499 Hauge kyrkjestad Hauge kirke
Hauge kyrkjestad
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, tredje kvartal
61°05′56″N 7°29′42″Ø Lærdal
85292 Rikeim (Rikheim) kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°02′20″N 7°37′14″Ø Lærdal
85703 Tønjum kyrkjestad Tønjum kirke
Tønjum kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, andre kvartal
61°03′26″N 7°31′03″Ø Lærdal
131810 Eri kyrkje Eri kyrkje Kirkested Middelalder 61°04′29″N 7°30′05″Ø Lærdal
131811 Rikheim kyrkje Rikheim kyrkje Kirkested Middelalder 61°02′20″N 7°37′15″Ø Lærdal
138276 Hauge gamle kirkested Hauge gamle kirke
Hauge gamle kirkested
Kirkested Middelalder 61°05′09″N 7°31′20″Ø Lærdal
87382 Lærdal prestegård Lærdal prestegård
Lærdal prestegård
Prestegård Etterreformatorisk tid
1800-tallet
61°03′34″N 7°30′56″Ø Lærdal
131287 Bjøraker tufter F Seter Romertid
Middelalder
Etterreformatorisk tid
61°09′54″N 8°01′33″Ø Lærdal
134502 Dalsethaugane Seter Tidlig middelalder 61°04′15″N 7°25′39″Ø Lærdal
114851 Kjølskarvet, brudd II Steinbrudd Steinalder 60°58′24″N 8°06′15″Ø Lærdal
160248 Kjølskarvet lokalitet 6 Steinbrudd Steinalder 60°58′34″N 8°05′48″Ø Lærdal
160255 Kjølskarvet brudd I Steinbrudd Steinalder 60°58′31″N 8°05′49″Ø Lærdal
100645 Åbryo, lok. 68 Stamvegregistreringa Tradisjonslokalitet Middelalder 61°02′54″N 7°37′48″Ø Lærdal
101017 Hovland Tradisjonslokalitet Førreformatorisk tid 61°05′10″N 7°51′34″Ø Lærdal
201552 Forbygning i Horgeelven Annen tekn-ind. lokalitet 1900 tallet, første kvartal 61°04′32″N 7°49′49″Ø Lærdal

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]