Liste over kulturminner i Askvoll

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Askvoll er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Askvoll. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
55510 Fetts fk.nr. 1/3 Bakkevika Bautasteinslokalitet Jernalder 61°21′33″N 5°11′27″Ø Askvoll
55513 Fetts fk.nr.1/1 Naustneset Bautasteinslokalitet Jernalder 61°21′22″N 5°12′38″Ø Askvoll
55515 Fetts fk.nr. 1 Bautasteinslokalitet Jernalder 61°21′44″N 5°15′37″Ø Askvoll
66694 Fetts fk.nr. 1/1-4 Bautasteinslokalitet Middelalder
Jernalder
61°19′08″N 4°57′45″Ø Askvoll
6680 Unneset 1 (Fetts fk.nr. Nyreg.) Unneset 1 (Fetts fk.nr. Nyreg.) Bergkunst Bronsealder 61°24′33″N 5°01′43″Ø Askvoll
16058 Mjåset (I og II, Fetts fk. nr. 1 Ølkåna) Mjåset (I og II, Fetts fk. nr. 1 Ølkåna) Bergkunst Bronsealder 61°24′46″N 5°02′55″Ø Askvoll
16065 Unneset 3 (Fetts fk.nr. Nyreg.) Unneset 3 (Fetts fk.nr. Nyreg.) Bergkunst Bronsealder 61°24′19″N 5°00′09″Ø Askvoll
36141 Unneset 5 (Fetts fk.nr. 9 og12/1-2) Unneset 5 (Fetts fk.nr. 9 og12/1-2) Bergkunst Bronsealder 61°24′21″N 4°59′55″Ø Askvoll
36142 Unneset 4 (Fetts fk.nr. 12/3) Unneset 4 (Fetts fk.nr. 12/3) Bergkunst Bronsealder 61°24′20″N 4°59′58″Ø Askvoll
36143 Unneset 2 (Fetts fk.nr. Nyreg.) Unneset 2 (Fetts fk.nr. Nyreg.) Bergkunst Bronsealder 61°24′26″N 5°01′16″Ø Askvoll
45719 Leirvåg 5 (Fetts fk.nr. 6/2 og 7) Leirvåg 5 (Fetts fk.nr. 6/2 og 7) Bergkunst Bronsealder
Vikingtid
61°19′15″N 4°59′14″Ø Askvoll
55428 Leirvåg 1 (Fetts fk.nr. 1/2) Leirvåg 1 (Fetts fk.nr. 1/2) Bergkunst Bronsealder 61°19′16″N 4°59′28″Ø Askvoll
55429 Fetts fk.nr. 2/1 Leirvågneset Fetts fk.nr. 2/1 Leirvågneset Bergkunst Bronsealder 61°19′13″N 5°00′47″Ø Askvoll
66687 Leirvåg 2 (Fetts fk.nr. 1/1 Ytste Naustvikja) Leirvåg 2 (Fetts fk.nr. 1/1 Ytste Naustvikja) Bergkunst Bronsealder 61°19′16″N 4°59′34″Ø Askvoll
66689 Leirvåg 4 (Fetts fk.nr. 2/2 Leirvågneset) Leirvåg 4 (Fetts fk.nr. 2/2 Leirvågneset) Bergkunst Bronsealder 61°19′14″N 5°00′43″Ø Askvoll
105219 Leirvåg 6 Leirvåg 6 Bergkunst Bronsealder 61°19′15″N 4°59′14″Ø Askvoll
105221 Unneset 8 Bergkunst Bronsealder 61°24′27″N 4°59′40″Ø Askvoll
87386 GEITA FYRSTASJON Geita fyr
GEITA FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1900-tallet
61°16′10″N 4°48′42″Ø Askvoll
87322 RINGSTAD Ringstad Gårdstun Middelalder 61°21′49″N 5°06′59″Ø Askvoll
83802 Askvoll kyrkjestad Askvoll kirkested
Askvoll kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
61°20′53″N 5°04′12″Ø Askvoll
83969 Bu (Bud, Buland) kyrkjestad Kirkested 1500-tallet
1700-tallet, første kvartal
61°17′26″N 4°37′21″Ø Askvoll
83974 Bulandet kapell Bulandet kapell
Bulandet kapell
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 61°17′02″N 4°37′38″Ø Askvoll
84601 Holmedal kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°21′32″N 5°11′19″Ø Askvoll
84603 Holmedal kyrkjestad Kirkested 1600-tallet, første kvartal 61°21′32″N 5°11′17″Ø Askvoll
84605 Holmedal kyrkjestad Holmedal kirke (Askvoll)
Holmedal kyrkjestad
Kirkested Middelalder
Høymiddelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
61°21′32″N 5°11′17″Ø Askvoll
84857 Kvammen kyrkjestad Kvammen kapell
Kvammen kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, fjerde kvartal 61°27′39″N 5°25′22″Ø Askvoll
85575 Stongfjord kyrkjestad Stongfjorden bedehuskapell
Stongfjord kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 61°25′43″N 5°10′11″Ø Askvoll
85848 Vilnes kyrkjestad Vilnes kirke
Vilnes kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
61°19′08″N 4°57′46″Ø Askvoll
85873 Værlandet kapell Værlandet bedehuskapell
Værlandet kapell
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 61°18′40″N 4°43′53″Ø Askvoll
25753 Fetts fk.nr. 2 Trevollhamaren Steinbrudd Jernalder 61°20′30″N 4°50′18″Ø Askvoll

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]