Liste over kulturminner i Gulen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Gulen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Gulen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
87325 Lovisendahl Lovisendal
Lovisendahl
Annen bygningslokalitet 1700-tallet 61°01′12″N 5°27′39″Ø Gulen
160101 Vassøyna Fiske- og fangstsystem 1900-tallet, andre kvartal 60°52′52″N 4°43′35″Ø Gulen
120756 Sellevåg treskofabrikk - Bergens Træskofabrik Ltd Sellevåg Treskofabrikk
Sellevåg treskofabrikk - Bergens Træskofabrik Ltd
Industrianlegg 1800-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet
60°55′23″N 5°03′05″Ø Gulen
83804 Asseim (Asheim) kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°01′03″N 5°29′42″Ø Gulen
83949 Brekke kyrkjestad Brekke kirke
Brekke kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1500-tallet
1800-tallet, tredje kvartal
61°01′10″N 5°27′36″Ø Gulen
83982 Byrknesøy kyrkjestad Byrknesøy kapell
Byrknesøy kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 60°54′02″N 4°50′19″Ø Gulen
84447 Gulen kyrkjestad Gulen kirke
Gulen kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
60°58′51″N 5°04′33″Ø Gulen
84451 Guløy (Guløyna, Flolid) kyrkjestad Kirkested Middelalder 60°58′09″N 5°07′17″Ø Gulen
84502 Haugland kyrkjestad Haugland kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°00′53″N 5°27′36″Ø Gulen
84953 Mjømna kyrkjestad Mjømna kirke
Mjømna kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 60°55′19″N 4°54′03″Ø Gulen
85324 Rutle kyrkjestad Rutle kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°04′54″N 5°10′21″Ø Gulen
16183 Fetts fk.nr. 3/1. Steinkors Steinkorsene i Eivindvik
Fetts fk.nr. 3/1. Steinkors
Rituell-kultisk lokalitet Middelalder 60°58′51″N 5°04′32″Ø Gulen
16184 Fetts fk.nr. 3/2 Krossteigen Steinkorsene i Eivindvik
Fetts fk.nr. 3/2 Krossteigen
Rituell-kultisk lokalitet Middelalder 60°58′57″N 5°04′26″Ø Gulen
107029 Flolid, gbnr 23/2, lok C Steinbrudd Førreformatorisk tid 60°58′11″N 5°07′12″Ø Gulen
107036 Flolid, gbnr 23/3, lok D Steinbrudd Førreformatorisk tid 60°58′10″N 5°06′58″Ø Gulen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]