Liste over kulturminner i Aurland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Aurland er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Aurland. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
6683 Fetts fk.nr. 1/1 Bautasteinslokalitet Yngre jernalder 60°50′47″N 7°07′09″Ø Aurland
45728 Nyregistrering Kvaolahaugen Kvaolahaugen Bergkunst Førreformatorisk tid
Bronsealder
60°53′14″N 7°20′25″Ø Aurland
60457 Storestein lok. 1 Storestein lok. 1 Bergkunst Bronsealder 60°48′23″N 7°06′16″Ø Aurland
141569 Stølshaugen, Uppsete Stølshaugen, Uppsete
Stølshaugen, Uppsete
Bergkunst Bronsealder 60°43′27″N 7°00′36″Ø Aurland
169671 Seltuft Bergkunst Førromersk jernalder 60°44′07″N 7°11′53″Ø Aurland
36144 Sitjande lok. 1 Sitjande Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
60°52′09″N 7°21′19″Ø Aurland
66698 Nyregistrering Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
60°53′11″N 7°20′18″Ø Aurland
132243 Isaktunet, Dyrdal Isaktunet, Dyrdal
Isaktunet, Dyrdal
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1537-1649
1800-tallet
60°57′35″N 6°56′00″Ø Aurland
132273 Sagen-tunet Sagen-tunet
Sagen-tunet
Gårdstun 1800-tallet, første kvartal 60°55′02″N 6°52′08″Ø Aurland
140809 Torsteinsgarden Torsteinsgarden Gårdstun Etterreformatorisk tid 60°55′03″N 6°52′11″Ø Aurland
140810 Styvi Styvi
Styvi
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet, tredje kvartal
60°56′28″N 6°56′10″Ø Aurland
140811 Nedbergo Nedbergo Gårdstun Etterreformatorisk tid
1800-tallet, andre kvartal
60°58′32″N 7°05′41″Ø Aurland
87323 Skjerdalshus Skjerdalshus
Skjerdalshus
Handelsanlegg 1800-tallet 60°54′25″N 7°11′16″Ø Aurland
132272 Skogane Skogane Husmannsplass 1800-tallet, andre kvartal 60°57′34″N 6°56′02″Ø Aurland
87656 Myrdalsleitet forsamlingshus - Bergensbanen - Flåmsbanen Myrdalsleitet forsamlingshus - Bergensbanen - Flåmsbanen
Myrdalsleitet forsamlingshus - Bergensbanen - Flåmsbanen
Jernbaneanlegg 1800-tallet 60°44′22″N 7°07′23″Ø Aurland
87663 Seltuftberget brakke - Bergensbanen Seltuftberget brakke - Bergensbanen
Seltuftberget brakke - Bergensbanen
Jernbaneanlegg 1800-tallet 60°43′43″N 7°11′08″Ø Aurland
60458 Rygg kyrkjestad Rygg kirkested
Rygg kyrkjestad
Kirkested Middelalder 60°54′26″N 7°11′32″Ø Aurland
83816 Aurland kyrkjestad Vangen kirke
Aurland kyrkjestad
Kirkested Middelalder 60°54′22″N 7°11′16″Ø Aurland
83835 Bakka kyrkjestad Bakka kirke
Bakka kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, tredje kvartal 60°55′02″N 6°52′13″Ø Aurland
84171 Flåm kyrkjestad Flåm kirke
Flåm kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
60°50′16″N 7°07′17″Ø Aurland
84199 Frettheim kyrkjestad
(Fjernet kirkebygg)
Frettheim kirkested Kirkested Middelalder 60°51′47″N 7°06′40″Ø Aurland
85725 Undredal stavkyrkje Undredal stavkirke
Undredal stavkyrkje
Kirkested Middelalder 60°57′03″N 7°06′09″Ø Aurland
141460 Bjørndalen
Bjørndalen
Seter Etterreformatorisk tid
Uviss tid
60°48′42″N 7°03′36″Ø Aurland
141462 Svarven
Svarven
Seter Etterreformatorisk tid 60°49′08″N 7°01′36″Ø Aurland
141471 Kupa 68 Seter Etterreformatorisk tid 60°48′31″N 7°01′22″Ø Aurland
141477 Kringle
Kringle
Seter Etterreformatorisk tid 60°49′21″N 7°04′47″Ø Aurland
141523 Ljoren
Ljoren
Seter Jernalder
Etterreformatorisk tid
60°50′11″N 7°06′01″Ø Aurland
141533 Stordalen lok. 6 Seter Etterreformatorisk tid 60°46′50″N 6°54′35″Ø Aurland
141563 Skubbesete 40 Seter Etterreformatorisk tid
Uviss tid
60°48′04″N 6°59′52″Ø Aurland
141578 Geitsætra 126 Seter Jernalder
Etterreformatorisk tid
60°43′44″N 7°04′33″Ø Aurland
141587 Hestebakkane 140 Seter Etterreformatorisk tid 60°50′26″N 7°00′08″Ø Aurland
170240 Gudmedal Seter Førreformatorisk tid 60°49′35″N 7°10′02″Ø Aurland
139668 Bakkahaugen/Verpesteinen Tradisjonslokalitet Uviss tid 60°55′06″N 6°52′13″Ø Aurland

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]