Liste over kulturminner i Vik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Vik er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Vik. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
25656 Fetts fk.nr. C Torhjellene Fetts fk.nr. C Torhjellene Bergkunst Bronsealder 61°02′08″N 6°32′29″Ø Vik
25660 Fetts fk.nr. 2 Fetts fk.nr. 2 Bergkunst Bronsealder 61°04′45″N 6°36′11″Ø Vik
35557 Fetts fk.nr. Høgfjellet B Fetts fk.nr. Høgfjellet B Bergkunst Bronsealder 61°01′57″N 6°33′32″Ø Vik
45588 Fetts fk.nr. 2 Dverggardsvollen Fetts fk.nr. 2 Dverggardsvollen Bergkunst Bronsealder 61°01′22″N 6°34′11″Ø Vik
45591 Fetts fk.nr. 5 Vatnadalsteigen Fetts fk.nr. 5 Vatnadalsteigen Bergkunst Bronsealder 61°04′54″N 6°35′38″Ø Vik
55336 Fetts fk.nr. 4 Fetts fk.nr. 4 Bergkunst Bronsealder 61°04′46″N 6°35′47″Ø Vik
60484 Fetts fk.nr. Stadheim nr. 5 5/Nyreg. Fetts fk.nr. Stadheim nr. 5 5/Nyreg. Bergkunst Jernalder
Bronsealder
61°03′32″N 6°36′34″Ø Vik
66550 Fetts fk. Høgfjellet A1-2 Ramberastølen Fetts fk. Høgfjellet A1-2 Ramberastølen Bergkunst Bronsealder 61°05′03″N 6°37′43″Ø Vik
142021 Tryti Tryti Bergkunst Bronsealder 61°03′17″N 6°32′37″Ø Vik
142029 Tistel K17 Tistel K17 Bergkunst Bronsealder 61°03′26″N 6°32′17″Ø Vik
142031 Tistel K18 Tistel K18 Bergkunst Bronsealder 61°03′27″N 6°32′18″Ø Vik
141992 Gryteberget 1 og 2 Gryteberget 1 og 2
Gryteberget 1 og 2
Bergverk-gruveanlegg Jernalder 60°55′29″N 6°17′11″Ø Vik
119813 Sjøtun Sjøtun Gårdstun Etterreformatorisk tid 61°05′18″N 6°35′01″Ø Vik
119980 Hoprekstad Hopperstad Hopperstad Gårdstun Etterreformatorisk tid 61°04′35″N 6°34′05″Ø Vik
83793 Arnafjord kyrkjestad Arnafjord kirke
Arnafjord kyrkjestad
Kirkested 1645, 1880 61°01′20″N 6°23′05″Ø Vik
84121 Feios kyrkjestad Feios kirke
Feios kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
61°08′58″N 6°45′36″Ø Vik
222902 Flete kirkested Arnafjord kirke Kirkested Middelalder 61°00′11″N 6°25′01″Ø Vik
84197 Fresvik kyrkjestad Fresvik kirke
Fresvik kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
61°04′24″N 6°56′22″Ø Vik
84627 Hopperstad stavkyrkje Hopperstad stavkirke
Hopperstad stavkyrkje
Kirkested Middelalder 61°04′39″N 6°34′09″Ø Vik
84644 Hove kyrkjestad m. områdefreding Hove kirke
Hove kyrkjestad m. områdefreding
Kirkested Middelalder
Tidlig middelalder
61°04′17″N 6°34′59″Ø Vik
85616 Tenold kyrkjestad Tenold kirke Kirkested Middelalder 61°04′29″N 6°35′43″Ø Vik
85762 Vangsnes kyrkjestad Vangsnes kirke
Vangsnes kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
61°10′11″N 6°38′30″Ø Vik
85834 Vik kyrkjestad Vik kirke
Vik kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 61°04′48″N 6°34′41″Ø Vik
142000 Raudbergdalen Seter Etterreformatorisk tid 60°55′41″N 6°17′53″Ø Vik
95084 Vetle Raudberg Steinbrudd Vikingtid 60°55′02″N 6°18′59″Ø Vik
114884 Fetts fk.nr. Fjellet F Steinbrudd Jernalder 60°58′27″N 6°22′13″Ø Vik

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]