Liste over kulturminner i Gloppen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Gloppen er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Gloppen. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
16182 Fetts fk.nr. 3/2 Bautasteinslokalitet Yngre jernalder 61°48′02″N 6°09′15″Ø Gloppen
114990 Hjorteset Bautasteinslokalitet Jernalder 61°38′46″N 5°45′45″Ø Gloppen
16169 Hellehaugen, Austrheim (Fetts fk nr 1) Hellehaugen, Austrheim (Fetts fk nr 1) Bergkunst Bronsealder
Jernalder
Eldre jernalder
61°47′13″N 6°11′26″Ø Gloppen
115012 Hjelltun Gårdsanlegg Jernalder
Bronsealder
61°45′26″N 6°23′01″Ø Gloppen
87384 FØLEIDE Føleide Gårdstun Middelalder 61°49′34″N 6°10′47″Ø Gloppen
87693 ROGNKLEIV Rognkleiv Gårdstun 1537-1649 61°39′56″N 5°54′41″Ø Gloppen
127646 Osmundnes Osmundnes Gårdstun Etterreformatorisk tid 61°46′40″N 5°58′48″Ø Gloppen
105849 Labakken, gbnr 76/4 Kirkegårdslokalitet Førreformatorisk tid
Middelalder
61°45′43″N 6°14′18″Ø Gloppen
83829 Austreim kyrkjestad Austrheim kirke (Gloppen)
Austreim kyrkjestad
Kirkested Middelalder 61°47′14″N 6°11′29″Ø Gloppen
83947 Breim kyrkjestad Breim kirke og Breim gamle kirke
Breim kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
61°44′01″N 6°24′29″Ø Gloppen
84067 Eide kyrkjestad Eide kirkested (Gloppen) Kirkested Middelalder 61°45′44″N 6°14′18″Ø Gloppen
84240 Gimmestad kyrkjestad Gimmestad gamle kirke
Gimmestad kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1600-tallet, fjerde kvartal
1900-tallet, første kvartal
61°46′19″N 6°09′24″Ø Gloppen
84684 Hyen kyrkjestad Hyen kirke
Hyen kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, fjerde kvartal
61°44′22″N 5°55′07″Ø Gloppen
85807 Vereide kyrkjestad Vereide kirke
Vereide kyrkjestad
Kirkested Middelalder 61°48′29″N 6°08′31″Ø Gloppen
85930 Øvre Setre (Sætre Øvre, Øvreset) kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°44′39″N 6°27′40″Ø Gloppen
131814 Vereide kapell Vereide kapell Kirkested Middelalder 61°48′32″N 6°09′05″Ø Gloppen
131952 Hope kyrkjestad Hope kirkested Kirkested Middelalder 61°44′08″N 5°52′56″Ø Gloppen
87385 GLOPPEN PRESTEGÅRD Gloppen prestegård Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
1800-tallet
61°48′32″N 6°09′06″Ø Gloppen
6348 Fetts fk.nr. 1 Ryggøyra Fetts fk.nr. 1 Ryggøyra
Fetts fk.nr. 1 Ryggøyra
Rituell-kultisk lokalitet Middelalder 61°46′45″N 6°07′35″Ø Gloppen
72923 Fetts fk.nr. 6 og NB. Anda Runesteinen ved Anda Runer/innskrifter Yngre jernalder
Middelalder
61°50′46″N 6°04′48″Ø Gloppen
45852 Nyreg. Skilbreidvatnet 1 Steinbrudd Steinalder 61°42′19″N 5°48′20″Ø Gloppen

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]