Liste over kulturminner i Sogndal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Sogndal er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Sogndal. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
97547 Turrli Turrli Bergkunst Bronsealder 61°18′21″N 7°03′53″Ø Sogndal
97556 Navarsete Navarsete Bergkunst Bronsealder 61°19′43″N 7°00′15″Ø Sogndal
108067 Hølsete Hølsete Bergkunst Bronsealder 61°15′18″N 7°05′56″Ø Sogndal
87353 Amle nedre (Lensmannsgården) Amle nedre (lensmannsgården)
Amle nedre (Lensmannsgården)
Boligeiendom 1800-tallet 61°10′33″N 7°15′52″Ø Sogndal
87374 Kjørnes Kjørnes
Kjørnes
Boligeiendom 1800-tallet 61°12′38″N 7°07′20″Ø Sogndal
87375 Loftesnes Loftesnes
Loftesnes
Boligeiendom 1700-tallet, fjerde kvartal 61°13′57″N 7°07′26″Ø Sogndal
35493 Fetts fk.nr. 2 Borgarholt Fetts fk.nr. 2 Borgarholt Forsvarsanlegg Jernalder 61°16′35″N 7°09′47″Ø Sogndal
115054 Ødegårdsanlegg, Torstad Gårdsanlegg Uviss tid 61°19′47″N 6°57′22″Ø Sogndal
87354 Hovland Hovland Gårdstun 1700-tallet 61°12′21″N 7°12′52″Ø Sogndal
87355 Nedre Kvamme, Sogn Folkemuseum Kvamme, Sogn Folkemuseum
Nedre Kvamme, Sogn Folkemuseum
Gårdstun Etterreformatorisk tid
1537-1649
61°12′22″N 7°11′27″Ø Sogndal
87357 Nordeide - Hemrebui Amla øvre (museum) Nordeide - Hemrebui Amla øvre
Nordeide - Hemrebui Amla øvre (museum)
Gårdstun 1600-tallet 61°10′52″N 7°16′00″Ø Sogndal
87643 Kaupanger hovedgård Kaupanger hovedgård
Kaupanger hovedgård
Herregård-lystgård Etterreformatorisk tid
1800-tallet
1800-tallet, fjerde kvartal
61°10′57″N 7°13′59″Ø Sogndal
84054 Egge (Eggum) kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°14′24″N 7°03′05″Ø Sogndal
84135 Fimreite kyrkjestad Fimreite kirke Kirkested Middelalder 61°09′03″N 6°58′02″Ø Sogndal
84153 Fjærland kyrkjestad Fjærland kirke
Fjærland kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
61°24′13″N 6°44′23″Ø Sogndal
84677 Hval (Kvåle) kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°14′01″N 7°04′37″Ø Sogndal
84766 Kaupanger stavkyrkje Kaupanger stavkirke
Kaupanger stavkyrkje
Kirkested Middelalder 61°11′03″N 7°14′00″Ø Sogndal
85175 Ølmheim kyrkjestad Ølmheim kirke
Ølmheim kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1700-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
61°10′15″N 6°59′41″Ø Sogndal
85557 Stedje kyrkjestad Stedje kirke
Stedje kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
61°13′36″N 7°05′44″Ø Sogndal
85947 Åbyrgje (Åberge, Åbyrge) kyrkjestad Kirkested Middelalder 61°14′17″N 7°06′06″Ø Sogndal
131806 Kvåle kyrkje Kvåle kirke Kirkested Middelalder 61°14′01″N 7°04′39″Ø Sogndal
131807 Eggum kyrkje Eggum kirke Kirkested Middelalder 61°14′24″N 7°03′06″Ø Sogndal
131808 Åberge kapell Åberge kapell Kirkested Middelalder 61°14′17″N 7°06′07″Ø Sogndal
129641 Teigen Merkestein Uviss tid 61°13′14″N 7°00′35″Ø Sogndal
87376 Sogndal prestegård Sogndal prestegård
Sogndal prestegård
Prestegård 1800-tallet 61°13′58″N 7°05′46″Ø Sogndal
60593 Fetts fk.nr. 3 Fetts fk.nr. 3 Runer/innskrifter Jernalder 61°13′35″N 7°05′52″Ø Sogndal
66475 Fetts fk.nr. 7 Fetts fk.nr. 7 Runer/innskrifter Vikingtid 61°10′51″N 7°16′01″Ø Sogndal
87358 Vigdalsloftet (museum)
Vigdalsloftet (museum)
Seter 1600-tallet 61°12′20″N 7°11′25″Ø Sogndal
129640 Mannsverk Seter Jernalder
Jernalder
Etterreformatorisk tid
61°13′15″N 6°58′17″Ø Sogndal
134250 Hølseteli Seter Romertid
Vikingtid
Tidlig middelalder
Jernalder
61°16′03″N 7°05′51″Ø Sogndal

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]