Olympiastadion (Sevilla)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Estadio de La Cartuja
Estadioolimpicosevilla.jpg
Grunnlagt5. mai 1999
KallenavnEstadio de La Cartuja
Land SpaniaRediger på Wikidata
Eier Sociedad Estadio Olímpico de Sevilla
UnderlagNaturgress
Kapasitet57 619
Arkitekt Cruz y OrtizRediger på Wikidata
Historiske data
Påbegynt1997
Åpnet5. mai 1999
Kart
Olympiastadion
37°25′02″N 6°00′16″V

Stadion i La Cartuja eller Stadion de La Cartuja (spansk: Estadio de La Cartuja) er et flerbruksstadion i Sevilla i Spania. Anlegget ble ferdigstilt i 1999 for VM i friidrett og har en tilskuerkapasitet på 57 619. Olimpico Sevilla er regnet som et femstjerners stadion av UEFA og var vertskap for UEFA-cupen i 2003 mellom Celtic FC og FC Porto.

Stadionanlegget var et av flere idrettsanlegg som ble tilbudt brukt da Sevilla la inn sin OL-søknad for Sommer-OL i 2008, men etter at søknaden falt igjennom har stadionet vært ubrukt. Byens to store fotballag, Real Betis og Sevilla FC, har tilholdssted på egne stadion og henholdsvis Estadio Benito Villamarín og Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Begge lag har likevel ytret sitt ønske om å flytte hjemmebanen sin til Olímpico Sevilla.

Det Spanske herrelandslaget i fotball har enkelte ganger brukt stadionet for deres hjemmekamper samt at finalen i den spanske fotballcupen Copa del Rey har vært spilt her. Den 31. mars 2007 ble kampen mellom Real Betis og Villarreal CF spilt her på grunn av en midlertidig karantene av hjemmebanen til Real Betis.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]