The Beatles (The Original Studio Recordings)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Beatles (The Original Studio Recordings)
FormatSamleboks
Artist, bandThe Beatles
Utgitt9. september 2009
InnspiltEMI, Trident, Olympic og Apple studios, London; Pathé Marconi Studio, Paris; 11. september 1962 – 1. april 1970
SjangerRock and roll, Rock
PlateselskapParlophone/Capitol/Apple
Produsent(er)George Martin/Phil Spector (Let It Be)
Simon Gibson, Paul Hicks, Sean Magee, Guy Massey, Sam Okell, Steve Rooke, Allan Rouse (remastering-ingeniører)
Plass i kronologi
The Capitol Albums, Volume 2
(2006)
The Beatles (The Original Studio Recordings)
(2009)
The Beatles in Mono
(2009)

The Beatles (The Original Studio Recordings) (også kalt The Beatles Stereo Box Set eller The Beatles Stereo Box) er en remastered samleboks som inneholder samtlige album av The Beatles inkludert Past Masters. Innholdet er identisk med The Beatles Box Set, men har i tillegg en DVD med kortfilmer som ble gitt ut på de enkelte albumene samlet i QuickTime-format. Albumene ble dessuten gitt ut med pappomslag og ikke hardplastomslag.

Albumene i samlingen er som følger:

Fire av sangene, «Love Me Do»/«P.S. I Love You» og «She Loves You»/«I'll Get You» er ikke i stereo. Den førstnevnte var fordi da stereomasteren ble spilt over til mono, ble originalen spilt over. Denne praksisen sluttet tidlig i 1963, men likevel er begge de to sangene på Please Please Me i mono. For den siste singlekombinasjonen mangler mastertapen, enten er den stjålet eller ødelagt. «Only a Northern Song» og «You Know My Name (Look Up the Number)» ble ikke innspilt i stereo, så de er i mono på respektive *Yellow Submarine og Past Masters.

DVD-en The Mini Documentaries samlet dokumentarer med til da uutgitte kommentarer fra medlemmene om de enkelte albumene. Dette var en eksklusiv utgave til denne stereo-versjonen. Da Apple/Capitol/Parlophone lagte en Mono-versjon, ble ikke DVD-en med.

To dager før den offisielle utgivelsen ble det lagt ut 30 000 USB flash driver formet som et eple. Dette var en markering av at hele Beatles-katalogen var i høyoppløselig digitalt format. USB-en hadde 16 gigabyte, og inneholdt MP3-versjoner av alle albumene, minidokumentarene, den originale albumkunsten, sjeldne bilder og utvidet covertekst fra albumene.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]