Team Elverum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Team Elverum
LederRune Marius Hermansen (2009)
HovedkontorElverum
Representanter:
Kommune1 (2015)

Team Elverum er en lokal liste som stiller til valg i Elverum kommune. Lista ble opprettet i mars 2009, da sju medlemmer av Elverum Arbeiderparti meldte seg ut av partiet i protest mot lederen i lokallaget, Bjørn Jarle Røberg-Larsen. To av de sju utmeldte var kommunestyrerepresentanter. Rune Marius Hermansen er leder for partiet.[1]

Grunnen til at de sju meldte seg ut var særlig på grunn av at Røberg-Larsen fortsatte som leder etter å ha blitt gjenvalgt på årsmøtet, men også på grunn av uenighet om hvor skysstasjonen i Elverum by skulle ligge og uenighet knyttet til om en av utbryternes representanter var inhabil i saken (senere vurdert av Fylkesmannen i Hedmark og funnet inhabil sammen med Høyres gruppeleder). Flertallet i lokallaget ville at den skulle ligge litt utenfor bykjernen, mens mindretallet ville ha den der den lå.[2][3]

Med utmeldelelsen av de to mistet Elverum et rød-grønt flertall i kommunestyret.[4]

Kommunevalget i 2011 ble en fiasko for partiet. I lokalpressen hadde partiets talsmenn på forhånd varslet at de regnet med mellom 4 og 8 kommunestyrerepresentanter, og at det var realistisk at de skulle få ordføreren.[5] Men kun 296 velgere stemte på Team Elverum, og med 3,1 % oppslutning fikk partiet kun én representant inn i kommunestyret.[6] Team Elverum ga sin støtte til Høyres Erik Hanstad i forhandlingene om hvem som skulle bli ordfører.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Her er Team Elverum[død lenke] – artikkel i Østlendingen publisert 12. mars 2009.
  2. ^ Tror på flertall for Vestad-løsning[død lenke] – artikkel i Østlendingen publisert 18. oktober 2008.
  3. ^ Frykter kaos i Elverum Ap[død lenke] – artikkel publisert 20. desember 2008. «Det er behandlingen av Ernst Tore Bekken, Røberg-Larsens kraftige utblåsing og anklager om illojalitet i rutebilstasjonssaken, samt Røberg-Larsens krasse utmeldingsbrev fra Leiret arbeiderlag som har skapt den dype kløften mellom fløyer i Elverum Ap.»
  4. ^ Gjenvalgt med bismak[død lenke] – artikkel i Østlendingen publisert 26. februar 2009. «Elverum Ap og samarbeidspartnerne Sp og SV har mistet det rødgrønne flertallet i Elverum kommune. Kommunestyrerepresentantene Rune Marius Hermansen og Rune Stenseth meldte seg ut av partiet i protest mot at Røberg-Larsen fikk fornyet tillit.»
  5. ^ http://www.ostlendingen.no/nyheter/elverum/her-er-team-elverum-1.4048703
  6. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 2011-10-08. Besøkt 8. november 2011. 
politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)