Ringeren i Notre Dame (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Ringeren i Notre Dame (originaltittel: The Hunchback of Notre Dame) er en amerikansk animasjonsfilm fra 1996, produsert av Walt Disney Studios.

Historien er basert på Victor Hugos roman Ringeren i Notre Dame

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen starter i Paris i 1482. Clopin, en som driver dukketeater, forteller små barn historien om Ringeren i Notre Dame:

Fire sigøynere prøver å komme usett inn i Paris, men blir stoppet av Dommer Frollo. Den ene sigøyneren har et barn med seg som vaktene vil ta fra henne, og derfor bestemmer hun seg for å prøve å flykte unna til fots. Frollo forfølger henne på hest. Utenfor Notre Dame tar han henne igjen og prøver å ta babyen fra henne. Hun ender opp med å falle og slå hodet mot steintrappa foran Notre Dame. Frollo finner ut at barnet er misdannet og bestemmer seg for å hive det i brønnen, men blir stoppet av erkediakonen i siste øyeblikk. Erkediakonen forlanger at Frollo tar seg av barnet som sitt eget og peker til at et uskyldig menneske er dødt på Notre Dames trapper. Frollo går med på dette, men krever at barnet bli boende i kirken der ingen kan se ham (Frollo: «Sørg for at han gjemmes vekk bak kor og kleresi. I kirketåret kanskje? For hvem vet, Vår Herres veier er uransaklige!»)

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]