Benedicte Adrian

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Benedicte Adrian
Født22. okt. 1963[1]Rediger på Wikidata (59 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Dollie de LuxeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
Nettstedhttp://www.benedicteadrian.no/
IMDbIMDb

Benedicte Christine Adrian (født 22. oktober 1963) er en norsk sanger.

Musiker[rediger | rediger kilde]

Hun har gitt ut materiale på egen hånd, men er mest kjent for sitt samarbeid med Ingrid Bjørnov i popduoen Dollie (1980–1984), som tok tilnavnet «de Luxe» i 1984. Som duoen «Dollie de Luxe» opptrådte de første gang i Melodi Grand Prix. Gruppen fikk Spellemannprisen 1987 i «Åpen klasse» for musikkalbumet Which Witch fra musikalen Which Witch, som hadde premiere på Festspillene i Bergen 27. mai 1987. Musikalen ble satt opp på Londons West End i 1992 med Adrian og Jahn Teigen i rollene. Den oppnådde langt fra samme suksess der som i Norge.

Adrian har også markert seg som soloartist i flere år med rollen som «Nattens dronning» i Mozarts TryllefløytenDen Norske Opera. Hun har senere sunget med Bergen Oratoriekor og Bergen filharmoniske orkester i tillegg til å ha medvirket i stykker som Dido og Aeneas, Peer Gynt og Olav Engelbrektsson.

Hun deltok på juleturneen Stille natt, hellige natt i 2000, og i 2002 og 2003 var hun på juleturné med Jan Werner. Hun var også med på Jan Werners Back to Broadway-show i Tønsberg i 2002 sammen med Lisa Stokke og Kåre Conradi. Hun har også opptrådt med Bjørn Sverre Henriksen i 2018 i Vardø under sin juleturné i Finnmark.

TV[rediger | rediger kilde]

Høsten 2007 var Adrian dommer i femte sesong av talentshowet IdolTV 2. Hun var også med i Det store korslaget i 2010 med «Team Benedicte».

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Adrian vokste opp på Oppsal i Oslo sammen med foreldre og to brødre. Hun gikk på musikklinjen på Manglerud videregående skole, hvor hun tok sangtimer med Jartrud Ringdal. Hun giftet seg i 1998 med franskmannen Gauthier Mouton. Paret ble separert i 2011. Adrian bor i Norge med sine to barn.

Diskografi (album)[rediger | rediger kilde]

Musikaler (komponert sammen med Bjørnov)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm1060618, besøkt 20. juli 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]