Even Stormoen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Even Stormoen
Født10. mai 1955 (63 år)
Norge
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge

Even Stormoen (født 10. mai 1955 i Bergen) er en norsk skuespiller og stemmeskuespiller. Han er sønn av Kjell Stormoen.[1]

Stormoen debuterte 1978 i Godspell i Grieghallen. Han gjorde seg raskt bemerket som Romeo i Romeo og JulieDen Nationale Scene der han var ansatt til 1981. I 1979 fikk han sitt riksgjennombrudd som Lyngstrand i Fruen fra havetFjernsynsteatret. I fjernsynssammenheng er han også kjent fra den satiriske serien M.R.S.M.T., en forkortelse for Månedsrevyen som mangler tittel. Ansatt ved Riksteatret 1981–82, Nationaltheatret 1983–88, hvor han overbeviste som sønnen i Natten er dagens mor av Lars Norén. Fra 1989 ved Rogaland Teater, der han bl.a. har spilt Don Juan i Don Juans siste dager av Tirso de Molina/Nick Dear og Harpagon i Den gjerrige av Molière. For sistnevnte rolle fikk han Kritikerprisen (1997/98) og Hedda-prisen (1998). Videre kan nevnes Antonio Salieri i Amadeus av Peter Schaffer, Ralph Nickleby i dramatiseringen av Charles Dickens Nicholas Nickleby og Rubek i Henrik Ibsens Når vi døde vågner. I 2010 spilte han Shere Khan i Jungelboken 2099 ved Rogaland Teater.

Stemmer[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Kilder[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)