Liste over kardinalutnevnelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Liste over konsistorier)
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over kardinaler utnevnt av ulike paver siden 1099:

Pave Pontifikat Liste Konsistorium Kardinaler
Paschalis II 1099–1118 Liste ? 69–71
Gelasius II 1118–1119 Liste 1 1
Callistus II 1119–1124 Liste 5 22–23
Honorius II 1124–1130 Liste ? 14
Innocent II 1130–1143 Liste 26–31 47–51
Celestin II 1143–1144 Liste 1 10
Lucius II 1144–1145 Liste 2 10
Eugenius III 1145–1153 Liste 9 17
Anastasius IV 1153–1154 Liste 0 0
Hadrian IV 1154–1159 Liste 6 13
Alexander III 1159–1181 Liste 16–21 35–37
Lucius III 1181–1185 Liste 4 15
Urban III 1185–1187 Liste 0 0
Gregor VIII 1187 0 0
Klemens III 1187–1991 Liste 6–7 26
Celestin III 1191–1198 Liste 1 5
Innocent III 1198–1216 Liste 9–10 31–32
Honorius III 1216–1227 Liste 4 6
Gregor IX 1227–1241 Liste 4 10
Celestin IV 1241 0 0
Innocent IV 1243–1254 Liste 2 15
Alexander IV 1254–1261 Liste 1 1
Urban IV 1261–1264 Liste 2 14
Klemens IV 1265–1268 Liste 0 0
Gregor X 1271–1276 Liste 1 5
Innocent V 1276 0 0
Hadrian V 1276 0 0
Johannes XXI 1276–1277 0 0
Nikolas III 1277–1280 Liste 1 9
Martin IV 1281–1285 Liste 1 7
Honorius IV 1285–1287 Liste 1 1
Nikolas IV 1288–1292 Liste 1 6
Celestin V 1294 Liste 1 13
Bonifatius VIII 1294–1303 Liste 5 15
Benedikt XI 1303–1304 Liste 2 2
Klemens V 1305–1314 Liste 3 24
Johannes XXII 1316–1334 Liste 6 28
Benedikt XII 1334–1342 Liste 2 7
Klemens VI 1342–1352 Liste 4 27
Innocent VI 1352–1362 Liste 3 15
Urban V 1362–1370 Liste 4 14
Gregor XI 1370–1378 Liste 2 21
Urban VI 1378–1389 Liste 4 42
Bonifatius IX 1389–1404 Liste 2 8
Innocent VII 1404–1406 Liste 1 11
Gregor XII 1406–1415 Liste 2 14
Martin V 1417–1431 Liste 4 17
Eugenius IV 1431–1447 Liste 6 27
Nikolas V 1447–1455 Liste 4 11
Callistus III 1455–1458 Liste 3 9
Pius II 1458–1464 Liste 3 13
Paul II 1464–1471 Liste 2 10
Sixtus IV 1471–1484 Liste 8 34
Innocent VIII 1489 Liste 1 8
Alexander VI 1492–1503 Liste 10 43
Pius III 1503 0 0
Julius II 1503–1512 Liste 6 27
Leo X 1513–1520 Liste 8 42
Hadrian VI 1523 Liste 1 1
Klemens VII 1527–1533 Liste 14 33
Paul III 1534–1549 Liste 12 71
Julius III 1550–1553 Liste 4 20
Marcellus II 1555 0 0
Paul IV 1555–1557 Liste 4 19
Pius IV 1560–1565 Liste 4 47
Pius V 1566–1570 Liste 3 21
Gregor XIII 1572–1584 Liste 9 35
Sixtus V 1585–1589 Liste 8 33
Urban VII 1590 0 0
Gregor XIV 1590–1591 Liste 2 5
Innocent IX 1591 Liste 1 2
Klemens VIII 1593–1604 Liste 6 53
Leo XI 1605 0 0
Paul V 1605–1621 Liste 10 60
Gregor XV 1621–1623 Liste 4 11
Urban VIII 1623–1644 Liste 8 74
Innocent X 1644–1655 Liste 8 40
Alexander VII 1655–1667 Liste 6 38
Klemens IX 1667–1669 Liste 3 12
Klemens X 1670–1676 Liste 6 20
Innocent XI 1676–1689 Liste 2 43
Alexander VIII 1689–1691 Liste 3 14
Innocent XII 1691–1700 Liste 4 32
Klemens XI 1700–1721 Liste 15 70
Innocent XIII 1721–1724 Liste 2 3
Benedikt XIII 1724–1730 Liste 12 29
Klemens XII 1730–1740 Liste 15 35
Benedikt XIV 1740–1758 Liste 7 64
Klemens XIII 1758–1769 Liste 7 62
Klemens XIV 1769–1774 Liste 12 28
Pius VI 1775–1799 Liste 23 74
Pius VII 1800–1823 Liste 19 100
Leo XII 1823–1829 Liste 8 25
Pius VIII 1829–1830 Liste 3 6
Gregor XVI 1831–1846 Liste 26 81
Pius IX 1846–1878 Liste 23 123
Leo XIII 1878–1903 Liste 27 147
Pius X 1903–1914 Liste 7 50
Benedikt XV 1914–1922 Liste 5 32
Pius XI 1922–1939 Liste 17 76
Pius XII 1939–1958 Liste 2 56
Johannes XXIII 1958–1963 Liste 5 55
Paul VI 1963–1978 Liste 6 144
Johannes Paul I 1978 0 0
Johannes Paul II 1978–2005 Liste 9 232
Benedikt XVI 2005– Liste 2 38

Kilder[rediger | rediger kilde]