Liste over kardinaler utnevnt av Benedikt XVI

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over kardinaler utnevnt av Benedikt XVI omfatter kardinaler kreert i Benedikt XVIs tid som pave.

Benedikt XVI ble pave i 2005 og kunngjorde i februar 2013 sin avgang. I løpet av denne tiden hadde han utnevnt 90 kardinaler i Den katolske kirke.[1]

24. mars 2006[rediger | rediger kilde]

  1. William Levada, USA
  2. Franc Rodé, Slovenia
  3. Agostino Vallini, Italia
  4. Jorge Urosa, Venezuela
  5. Gaudencio Rosales, Filippinene
  6. Jean-Pierre Ricard, Frankrike
  7. Antonio Cañizares Llovera, Spania
  8. Nicolas Cheong Jin-suk, Sør-Korea
  9. Seán Patrick O'Malley, USA
  10. Stanisław Dziwisz, Poland
  11. Carlo Caffarra, Italia
  12. Joseph Zen Ze-kiun, Kina
  13. Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, Italia
  14. Peter Poreku Dery, Ghana
  15. Albert Vanhoye, Frankrike

24. november 2007[rediger | rediger kilde]

  1. Leonardo Sandri, Argentina
  2. John Patrick Foley, USA
  3. Giovanni Lajolo, Italia
  4. Paul Josef Cordes, Tyskland
  5. Angelo Comastri , Italia
  6. Stanisław Ryłko, Polen
  7. Raffaele Farina, Italia
  8. Agustín García-Gasco Vicente, Spania
  9. Seán Brady, Irland
  10. Lluís Martínez Sistach, Spania
  11. André Armand Vingt-Trois, Frankrike
  12. Angelo Bagnasco, Italia
  13. Théodore-Adrien Sarr, Senegal
  14. Oswald Gracias, India
  15. Francisco Robles Ortega, Mexico
  16. Daniel DiNardo, USA
  17. Odilo Pedro Scherer, Brasil
  18. John Njue, Kenya
  19. Emmanuel III Delly, Irak
  20. Giovanni Coppa, Italia
  21. Estanislao Esteban Karlic, Argentina
  22. Urbano Navarrete Cortés, Spania
  23. Umberto Betti, Italia

20. november 2010[rediger | rediger kilde]

  1. Angelo Amato, Italia
  2. Antonios Naguib, Egypt
  3. Robert Sarah, Guinea
  4. Francesco Monterisi, Italia
  5. Fortunato Baldelli, Italia
  6. Raymond Leo Burke, USA
  7. Kurt Koch, Sveits
  8. Paolo Sardi, Italia
  9. Mauro Piacenza, Italia
  10. Velasio de Paolis, Italia
  11. Gianfranco Ravasi, Italia
  12. Medardo Joseph Mazombwe, Zambia
  13. Raúl Eduardo Vela Chiriboga, Ecuador
  14. Laurent Monsengwo Pasinya, Den demokratiske republikken Kongo
  15. Paolo Romeo, Italia
  16. Donald Wuerl, USA
  17. Raymundo Damasceno Assis, Brasil
  18. Kazimierz Nycz, Polen
  19. Malcolm Ranjith, Sri Lanka
  20. Reinhard Marx, Tyskland
  21. José Manuel Estepa Llaurens, Spania
  22. Elio Sgreccia , Italia
  23. Walter Brandmüller, Tyskland
  24. Domenico Bartolucci, Italia

8. februar 2012[rediger | rediger kilde]

  1. Fernando Filoni, Italia
  2. Manuel Monteiro de Castro, Portugal
  3. Santos Abril y Castelló, Spain
  4. Antonio Maria Vegliò, Italia
  5. Giuseppe Bertello, Italia
  6. Francesco Coccopalmerio, Italia
  7. João Braz de Aviz, Brasil
  8. Edwin Frederick O'Brien, USA
  9. Domenico Calcagno, Italia
  10. Giuseppe Versaldi, Italia
  11. George Alencherry, India
  12. Thomas Christopher Collins, Canada
  13. Dominik Duka, Tsjekkia
  14. Wim Eijk, Nederland
  15. Giuseppe Betori, Italia
  16. Timothy Dolan, USA
  17. Rainer Maria Woelki, Tyskland
  18. John Tong Hon, Kina
  19. Lucian Mureșan, Romania
  20. Julien Ries, Belgia
  21. Prosper Grech, Malta
  22. Karl Josef Becker, Tyskland

24. november 2012[rediger | rediger kilde]

  1. James Michael Harvey, USA
  2. Bechara Boutros al-Rahi, Libanon
  3. Baselios Cleemis, India
  4. John Onaiyekan, Nigeria
  5. Rubén Salazar Gómez, Colombia
  6. Luis Antonio Tagle, Filippinene

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Consistories for the creation of Cardinals. 21st Century (2005-)», The Cardinals of the Holy Roman Church, ved Salvador Miranda.