Sevilla FC

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sevilla FC
Sevilla Fútbol Club
Sevilla FC
Stiftet 1905
Kallenavn Sevillistas, rojiblancos
Hjemmebane Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Kapasitet 45 500
Liga Primera Division
Annet 2013/14: Nr. 5
Administrasjon
Styreleder José Maria del Nido
Hovedtrener Míchel
Kit left arm redshoulders.png Kit body.png Kit right arm redshoulders.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm whiteshoulders.png Kit body.png Kit right arm whiteshoulders.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt

Sevilla Fútbol Club er en spansk fotballklubb som spiller i Primera Division. Sevilla ble grunnlagt 14. oktober 1905, noe som gjør at det er den eldste klubben i Sevilla.

Historie[rediger | rediger kilde]

Sevilla ble grunnlagt i 1905, og de spilte sin første offisielle kamp i 1908. Det var mot Recreativo Huelva. I 1914 vant laget det første Copa de Sevilla. I 1935 vant de deres første spanske cupmesterskap, Copa del Rey.

Sesongen 1939/1940 ble en veldig bra sesong for Sevilla. De slo blant annet FC Barcelona 11-1 og Valencia CF 10-3, men selv om sesongen var meget bra, så ble de nummer etter at det bare ble uavgjort i siste serierunde. I sesongen 1945/1946 vant de sitt hittil eneste seriemesterskap. I 1939, 1948 og 2007 vant laget Copa del Rey. Det er også hittil de siste cupmesterskapene i Spania. Klubben ble i 2007 rammet av dødsfallet til Antonio Puerta av hjerteinfarkt, som skapte sjokk og et minutts stillhet ved mange anledninger verden over.

I Europa[rediger | rediger kilde]

Sevilla har tre Europacupmesterskap. Begge kom i 2006 da de slo Middlesbrough FC hele 4–0 i UEFA-cupens finale og da de slo FC Barcelona 3-0 i UEFA Super Cup. Sevilla er det eneste europeiske laget som ikke har tapt på sin egen hjemmebane. De har spilt 28 hjemmekamper. Sevilla vant UEFA-cupen året etter også, da de slo RCD Espanyol i en helspansk finale. De vant 3–1 på straffer etter 2–2 etter ekstraomganger.

Sevilla-derby[rediger | rediger kilde]

I Sevilla er det oppgjøret mellom Sevilla og Real Betis som er det store. 8. oktober 1915 tok det første Sevilla-Betis sted. Det endte med 4-3 seier til Sevilla. Sevilla har vunnet 34 kamper, Betis har vunnet 26 kamper og det er blitt 16 uavgjorte kamper.

Stadion[rediger | rediger kilde]

Sevillas hjemmebane

Sevillas hjemmebane heter Estadio Ramón Sánchez Pizjuán og den har en kapasitet på 45 500 tilskuere. Den er oppkalt etter tidligere klubbpresident Ramón Sánchez Pizjuán.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den.

Norske spillere i klubben[rediger | rediger kilde]

Kjente spillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Sevilla FC – bilder, video eller lyd